|
كوفته مرغ و كتلت گياهى
-(11 Body)
|
كوفته مرغ و كتلت گياهى
Visitor
565
Category:
دنياي فن آوري
براى اين شماره مواد اوليه و طرز پخت دو جور غذا را نوشته ايم اولى كوفته مرغ و دومى كتلت گياهى؛ به اين ترتيب دومى غذايى است براى گياهخواران و يا افرادى كه ميل چندانى به خوردن گوشت ندارند. كوفته مرغ ( براى 4 نفر) مواد لازم:سينه مرغ: يك كيلو، پياز: 2 عدد متوسط، كره: 100 گرم، تخم مرغ: 3 عدد، زعفران ساييده شده: نصف قاشق چايخورى، آبليمو: نصف استكان كوچك، پودر سوخارى به ميزان دلخواه، پياز داغ: 3 قاشق سوپخورى: زرشك: نصف فنجان، رب گوجه فرنگى: يك قاشق سوپخورى، نمك و فلفل به مقدار دلخواه. شيوه پخت:سينه مرغ را دوباره چرخ كنيد و سپس با پياز پخته شده، كره، پودر سوخارى، تخم مرغ، نمك و فلفل، مخلوط كنيد و خوب ورز دهيد تا چسبندگى پيدا كند. رب را با كمى روغن تفت دهيد و 3 تا 4 ليوان آب و زعفران را اضافه كنيد تا جوش بيايد. سپس مخلوط گوشت را 5 يا 6 قسمت كرده و هر يك را به صورت كوفته در دست گرد كنيد و با گود كردن وسط كوفته ها به اندازه يك قاشق سوپخورى مقدارى زرشك و پياز داغ در آن ريخته مجددا به حالت كوفته درآوريد بعد در آبى كه به طور ملايم مى جوشد، قرار دهيد تا كوفته ها آماده شوند. اين نوع كوفته بايد كم آب باشد. در انتهاى پخت، رب گوجه فرنگى و آبليمو را به آن اضافه كنيد. در صورت تمايل 8 عدد سيب زمينى ريز يا سيب زمينى استانبولى آب پز شده را با آبليمو به آب كوفته اضافه كنيد و آنها را در ظرف گردى كشيده و سر ميز ببريد يا مى توانيد قبل از قرار دادن كوفته در آب جوش، آنها را در روغن كمى سرخ كرده و سپس در آب جوش قرار دهيد. كتلت گياهى (براى 4 تا 6 نفر) مواد لازم: سيب زمينى متوسط: چهار عدد، پياز متوسط: يك عدد، آرد سوخارى: يك قاشق غذاخورى، آرد نخودچى: يك قاشق غذاخورى، سويا: يك پيمانه، زيره سياه و زردچوبه: دو قاشق چايخورى، سبزيجات معطر خشك ( ترخون و مرزه) يك قاشق غذاخورى، نمك و فلفل: دو قاشق چايخورى، روغن مايع: يك دوم پيمانه. شيوه پخت: اول سويا را به خوبى تفت مى دهيم و آماده مى كنيم. سيب زمينى و پياز خام را پوست گرفته و همراه با سويا چرخ مى كنيم و سپس آرد لپه، آرد سوخارى، آرد نخودچى، نمك و فلفل، زردچوبه و زيره را افزوده و خوب ورز مى دهيم به طورى كه حالت چسبندگى پيدا كند. بعد از اين به يك اندازه يك كتلت معمولى در روغن داغ سرخ كرده و به همراه ليموترش، خيارشور، گوجه فرنگى و سيب زمينى سرخ شده سرو مى كنيم. در صورت تمايل مى توانيد نصف مايه را با سبزيجات معطر مخلوط نموده و بعد آن را سرخ نماييد. قاعده اين غذا پختن آن است كه از شروع تا پايان بايد 30 دقيقه بيشتر به طول نينجامد.
|
|
|