|
قيمه نثار بپزيم
-(2 Body)
|
قيمه نثار بپزيم
Visitor
516
Category:
دنياي فن آوري
به احتمال غذايى به نام «قيمه نثار» را شنيده ايد كه به غلط رايج «قيمه نساء» گفته مى شود و آن نيز غذايى است صد درصد ايرانى و چنان چه بخواهيم پاسدار فرهنگ غذايى مان باشيم و پشت خاكريزهاى امن اين فرهنگ سنگر بگيريم و فست فودها، چربى هاى ناسالم و... را ضربه فنى نماييم و به راديكال هاى آزاد و فيبرها چراغ سبزى نشان دهيم .نخست مواد اوليه براى پخت «قيمه نثار» را فراهم كنيد تا طى يك همكارى خانوادگى در يك روز تعطيل، آن را طبخ و سپس به همراه عزيزانتان- چه بسا تنى چند ميهمان خواسته و ناخواسته!- همراه با چاشنى هاى ايرانى نظير دوغ، ماست و خيار، سالاد شيرازى، ترشى ليته و... نوش جان فرماييد! مواد لازم: برنج فرد اعلا: 4 پيمانه (600 گرم)، گوشت گوسفندى: 250 گرم قيمه شده، زرشك: نصف پيمانه، خلال پسته و خلال بادام: هر كدام يك و نيمه پيمانه، پياز: يك عدد، زعفران حل شده: يك دوم پيمانه، روغن مايع و نمك و فلفل: به مقدار لازم. شيوه پخت: برنج را مثل هميشه پس از خيساندن، درون آب جوش بريزيد و آبكش كرده و كمى سفت برداريد و طبق معمول با اضافه كردن زعفران حل شده بر روى برنج، در قابلمه را دم كنى بيندازيد و برنج را روى حرارت پلوپز اجاق گاز بگذاريد تا دم بكشد. كار بعدى شما نازك خلال كردن پياز است تا پس از تفت دادن در روغن مايع آن را به گوشت ريز شده بيفزاييد.همراه با گوشت آن قدر تفت را ادامه دهيد تا رنگ گوشت برگردد. براى پخت گوشت ابتدا رب گوجه فرنگى را به قابلمه اضافه كنيد و ضمن بستن در قابلمه، بگذاريد گوشت با حرارت ملايم بپزد. در صورت تمايل مى توانيد كمى زعفران به گوشت بزنيد 5 دقيقه مانده به پخت كامل گوشت نمك و فلفل و خلال بادام را به آن بيفزاييد و شكيبايى به خرج دهيد تا آب گوشت تمام شود. اكنون نوبت به آماده سازى زرشك به همراه شكر رسيده است. زرشك را با آب سرد بشوييد. يك قاشق روغن در قابلمه كوچكى بريزيد و قبل از داغ شدن يك قاشق شكر در آن بريزيد. و مرتب هم بزنيد تا شكر آب شود. اضافه كردن يك قاشق غذاخورى زعفران حل شده به اين قابلمه كار بعدى شماست. اكنون حرارت زير قابلمه را خاموش كنيد و زرشك را به آن بيفزاييد (در اين صورت زرشكتان رنگش را حفظ خواهد نمود) و هم بزنيد.آماده باشيد تا غذا را سرو كنيد. نيمى از پلو را در ديسى كشيده و نيمى از مايه را لاى پلو مى دهيم. اكنون پلو زعفرانى را روى قيمه ريخته و بقيه قيمه را با خلال پسته روى پلوى زعفرانى مى ريزيم. چنان چه بخواهيد مى توانيد كمى پودر دارچين روى قيمه بپاشيد. بدين ترتيب آيين پاسداشت فرهنگ غذايى ايرانى به آخر رسيده است و قيمه نثار را نوش جان كنيد.
|
|
|