جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
عدسى، آش جو و آش سبزى
-(1 Body) 
عدسى، آش جو و آش سبزى
Visitor 372
Category: دنياي فن آوري

عدسى (ميجو):

عدس هنوز هم به شكل ها و صور گوناگون در تمام دنيا خورده مى شود، خواه لابه لاى پلو و خواه به شيوه مدرن آن در كنار سوسيس! در اين شماره قرار است عدسى بپزيم نه به روال هميشگى بلكه كمى با تغيير، تفاوتى كه در زبان تركى بجنوردى سبب آن است كه عدسى را ميجو نامند و از غذاهاى خوشمزه و مورد علاقه همه است.

مواد لازم:

عدس: يك ليوان، سيب زمينى متوسط؛ يك عدد. پياز سرخ شده: سه قاشق غذاخورى، آرد: يك قاشق غذاخورى، تخم مرغ: دو عدد، سبزى معطر خشك (مرزه، شنبليله و...) يك قاشق غذاخورى، روغن مايع: دو قاشق غذاخورى، نمك و زردچوبه و فلفل به مقدار لازم. گرچه مى توان بر مقدار فلفل افزود چرا كه سرماى بيرون به كمى تندى در جريان خون نياز دارد!

شيوه پخت:

عدس را خوب مى پزيم وله مى كنيم. سپس پياز سرخ شده را به همراه آرد در روغن مايع كمى تفت مى دهيم و آنگاه سبزى خشك و نمك و زردچوبه و فلفل را به آن مى افزاييم و عدس را هم به آن اضافه مى كنيم. در صورتى كه آب عدس كم بود يك ليوان آب جوش مى ريزيم. اكنون سيب زمينى هاى خرد شده را به غذا اضافه مى كنيم و اجازه مى دهيم عدسى جا بيفتد و پس از غليظ شدن تخم مرغ را شكسته در عدسى مى ريزيم. بعد از چند جوش كه زد (تخم مرغ ها خود را ببندند) ميجوى شما آماده مى شود. ميجو را مى توانيد با آبليمو و يا با رب انار و يا هر ترشى ديگرى كه از قبل تدارك ديده ايد بخوريد!

آش جو

مواد لازم (براى 4 نفر):

جو نيمكوب: 200 گرم، گوشت: 200 گرم، سبزى آش (تره، جعفرى، شويد، گشنيز، اسفناج): نيم كيلو، لوبيا: نصف ليوان، عدس: نصف ليوان، برنج: نصف فنجان، پياز سرخ كرده: 5 قاشق غذاخورى (هر چه پياز سرخ كرده اين آش بيشتر باشد، طعم آن خوشمزه تر خواهد شد) كشك: نصف شيشه، نمك و فلفل و زردچوبه: دومى و سومى به دلخواه اما در مورد نمك احتياط كنيد زيرا كشك شوراست و ممكن است حساب كار از دستتان در برود!

شيوه پخت:

حبوبات را قبلا مى خيسانيم و سپس با گوشت و پياز سرخ كرده و زردچوبه و نمك و فلفل مى گذاريم بپزد. وقتى گوشت نيم پز شد جو و برنج را به آن اضافه مى كنيم و مى گذاريم با حرارت ملايم اجاق بپزد و گاهى آش را هم مى زنيم. اكنون سبزى خرد شده را به آش مى افزاييم و تا جا افتادن آن صبر مى كنيم. ظرف آش را از روى آتش برمى داريم و مرحله بعدى تزيين كردن آن است.
چند نكته آشى: موادى كه مى توان با آن ها آش را تزيين كرد عبارتند از پياز داغ و نعنا داغ و احيانا سيرداغ و گوشت قيمه شده. اين آش را مى توانيد بدون گوشت هم درست كنيد در اين صورت دو قاشق غذاخورى روغن زيتون به آن بيفزاييد. چنان چه دوست نداريد تكه هاى گوشت در آش ديده شوند. پيش از ريختن سبزى، نخست گوشت ها را درآوريد و كاملا بكوبيد و يا خرد كنيد و به آش بيفزاييد.

آش سبزى (به سبك شيرازى ها)

اين آش را مى توان در خانه تدارك ديد با اين يادآورى خوشمزه كه چنان چه در دل زمستان به اين خطه از كشورمان سفر كرديد پس از ملاقات با حافظ و زيارت حضرت شاهچراغ، سرى هم به مغازه هاى آش فروشى شيراز بزنيد و آش سبزى طلب كنيد!

مواد لازم:

گوشت گوسفند (بهتر است گردن اين حيوان زبان بسته باشد!): 400 گرم، نخود: نصف ليوان، لوبيا سفيد: نصف ليوان، عدس: نصف ليوان، برنج: نصف ليوان، تره و ترخون: هر كدام: 100 گرم.
نكته: چنان چه لوبيا سفيد در خانه نداريد از لوبيا قرمز هم مى توانيد استفاده كنيد. لوبيا و نخود را دانه ريز انتخاب كنيد و ترجيحا از برنج آش بهره بگيريد چون هم زودتر له مى شود و هم به صرفه تر است و در صورتى كه تره ايرانى در دسترستان نبود تره فرنگى هم همان كار را مى كند!

شيوه پخت:

حتما حبوبات را شب قبل در آب سرد بخيسانيد. هنگام پخت حبوبات شعله را كم كنيد تا در اصطلاح مغز پخت بشوند. گوشت را هم پس از پختن در مخلوط كن بريزيد و يا در يك قابلمه خوب بكوبيد. سپس به همراه حبوبات در يك قابلمه بزرگتر بريزيد و برنج و سبزى ها و عدس را نيز به آن بيفزاييد و باز هم با حرارت كم بگذاريد آش بجوشد.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image