جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
چراکودک متکي به نفس نيست ؟
-(4 Body) 
چراکودک متکي به نفس نيست ؟
Visitor 490
Category: دنياي فن آوري
اعتماد به نفس بالا دفاع کودک در مبارزه با مشکلات زندگي است . کودکاني که احساس کاملا خوبي نسبت به خود دارند زمان کوتاهتري را براي کنار آمدن با تعارضات و فشارهاي زندگي صرف مي کنند . شاد هستند و از زندگي لذت مي برند . اين دسته از کودکان واقعيت ها را ديده و به طور کلي خوشبين هستند .

اعتماد به نفس چيست ؟

اعتماد به نفس مجموعه اعتقادات و احساساتي است که نسبت به خود داريم به عبارت ديگر اعتماد به نفس ميزان ارزشي است که براي خود قائل هستيم و اينکه چقدر خودمان را باور داريم .
در حقيقت شکل گيري اعتماد به نفس از دوران شيرخوارگي (صفر تا دو سالگي ) آغاز مي شود. در اين دوران کسب مهارتهاي حرکتي – شناختي و موفقيت کودک در انجام بعضي فعاليت هاي مربوط به خود مانند توانايي راه رفتن ، غذا خوردن و ... به رشد خود باوري و اعتماد به نفس کودک کمک موثري مي‌‌نمايد .
از طرف ديگر باور کودک درباره خود بر مبناي تعاملات او با اطرافيان به خصوص در والدين در ابتدا شکل مي گيرد . به اين دليل است که رابطه صحيح والدين با کودکان کمک موثري بر تقويت خود باوري کودک مي‌نمايد.

خصوصيات کودک متکي به نفس :

* با ديگران به راحتي ارتباط برقرار مي کند و به آساني دوست پيدا ميکند.
* از فعاليتهاي گروهي لذت مي برد.
* نسبت به خود و دنياي اطراف خود خوشبين است.
* از عقيده خود دفاع مي کند ، حتي اگر ديگران با او مخالفت کنند
* وقتي کاري را شروع مي کند آن را به اتمام مي رساند و در مورد اينکه براي انجام کار حداکثر تلاش خود را کرده است ،مطمئن است.
* تحمل پذيرش شکست و يا عدم پذيرش از طرف ديگران را دارد و در صورت برخورد باعدم موفقيت مايوس نشده و با انرژي بيشتري دوباره به پيش ميرود.
* در موقعيت مناسب بدون شک و ترديد نقش رهبري را به عهده مي گيرد ويا لااقل در بعضي موقعيت ها انتظار رهبر شدن را دارد .
* مهارتهاي حل مساله در اين کودکان قويتر است وبراي حل فشارها و مشکلات روزمره زندگي از روشهاي مختلف و مناسبي استفاده مي کنند.
* هميشه علاقمند به شروع فعاليت جديد است .
* نارضايتي خود را بدون سرزنش کردن ديگران و خود بيان ميکند .
* نقاط قوت و ضعف خود را مي شناسد.
اما کودکي که اعتماد به نفس پايين دارد تمايلي براي امتحان کردن کارهاي جديد ندارد . او درباره خودش به صورت منفي صحبت مي کند و جملاتي مانند :
"من خوب نيستم" يا
"من نمي توانم کاري را درست انجام دهم " و يا
"هيچکس به من اهميت نمي دهد" را عنوان مي کند. تحمل او در مقابل ناکامي پايين است ، زود تسليم مي شود و منتظر کمک از طرف ديگران است . اين گونه کودکان در مواجهه با مشکلات مکرر ضعيفتر نيز مي شوند و در مقابل با فشارهاي زندگي اولين عکس العمل آنها"من نمي توانم" است . آنها نسبت به خود ، اطرافيان و زندگي غالبا بدبين هستند .
با استفاده از روشهاي زير والدين مي توانند اعتماد به نفس کودک خود را تقويت کنند :
* به فرزندتان توجه کنيد ف به صحبت هاي او گوش کنيد و از نصيحت کردن او بپرهيزيد.
* محبت خود را به کودک نشان دهيد و به او بگوييد که چقدر دوستش داريد.
* به کودک خود احترام بگذاريد و اگر کودک براي خودش احترام قائل نشد اورا تصحيح کنيد.
* انتظارات خود را با سن ، هوش ، توانايي و مهارتهاي کودک تطبيق دهيد.
* به او اجازه دهيد تا عقايدش را با شهامت بيان کرده و از ضمير شخصي "من" استفاده کند.
* به فرزندتان اجازه تصميم گيري دهيد و به تصميم هاي کودک براي امور شخصي ( انتخاب لباس ، نوع غذا، وسايل مورد نيازو ... ) احترام بگذاريد.
* کودک خود را تحت فشار نگذاريد و از بکن و نکن هاي بي مورد پرهيز کنيد.
* از اشتباهات کوچک فرزند خود چشم پوشي کنيد و بيشتر رفتارهاي مثبت اورا مورد توجه قرار دهيد.
* در صورتي که به تفاوتهاي فردي کودکان توجه کنيد اصلا فرزند خود را با کودک ديگر مقايسه نمي کنيد .
* الگوي مثبت باشيد . اگر نسبت به خود خشن و سخت گير هستيد و درباره توانايي ها و محدوديت هاي خود واقع بين نيستيد خودتان را تعديل کنيد زيرا فرزندتان شما را مانند آينه درنظر مي گيرد.
* براي تلاش کودک خود و نتيجه کار ارزش قائل شويد . براي مثال اگر کودکتان در تيم فوتبال موفق نبوده است به او نگوييد خيلي خوب بعدا بيشتر تلاش کن بلکه به او بگوييد تو دراين کار خيلي تلاش کردي و من به تلاش تو افتخار مي کنم .
* افکار غير منطقي کودک نسبت به خودش را تصحيح کنيد . گاهي کود ک به ادراک نادرست درباره خودش جنبه واقعي مي دهد . براي مثال کودکي که در مدرسه درتمام درس ها موفق است ولي در درس رياضي مشکل دارد شايد بگويد
" من دانش آموز بدي هستم" در اينجا کودک از تعميم غلط استفاده کرده است وهمين اعتقاد او را براي شکست آماده مي کند . عکس العمل مناسب ما به عنوان والدين اين است که به او بگوييم .
" تو دانش آموز خوبي هستي و در تمام درسها موفقي ، براي خواندن درس رياضي به زمان بيشتري نياز داري که با هم انجام خواهيم داد ".
* در نهايت ما براي جامعه فردا نياز به افرادي قوي و مطمئن به خود داريم که از پس مسائل خود برآيند . بنابراين بايستي در کوچکترين نهاد اجتماعي که خانواده است زمينه را براي پرورش چنين افراد آماده سازيم "
منبع:انجمن روانپزشکي کودک ونوجوان ايران
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image