مواد لازم:
? آرد: 500 گرم؛
? نمک: 1 قاشق سوپخوري؛
? آب: 1 پيمانه؛
? تخم مرغ: 4 عدد؛
? آب ليموي تازه: 1 قاشق سوپخوري؛
? آرد ذرت: حدود 400 گرم؛
? کره: 250 گرم براي ماليدن روي خمير؛
? بادام پرک شده: 300 گرم.
مواد لازم براي تهيه شيره:
? شير: 2 پيمانه؛
? شکر: 600 گرم؛
? پسته: مقداري براي تزيين.
طرز تهيه:
آرد را روي ميز الک کنيد و در مرکز آن يک گودي ايجاد کنيد.
نمک و يک پيمانه آب (250 ميلي ليتر) را همراه تخم مرغ ها و آب ليموي تازه به آرد اضافه کنيد. تمام مواد را مخلوط کنيد تا خمير صاف، نرم و يکدستي درست شود.
سپس خمير را به شکل توپ در آوريد و رويش را با دستمال بپوشانيد تا 10 دقيقه استراحت کند.
بعد خمير را لوله کرده و به هشت قسمت مساوي تقسيم کنيد.
هر کدام از قسمت ها را جداگانه ورز دهيد.
روي ميز را کاملاً با آرد ذرت بپوشانيد و هر کدام از قسمت هاي خمير را به قطر 20 سانتيمتر باز کنيد.
خميرها را کاملاً به آرد ذرت آغشته کنيد و دوباره با يک دستمال براي 5 دقيقه روي آن را بپوشاند.
در اين مرحله، خميرها را 4 تا 4 تا روي هم قرار دهيد و با وردنه با کند سپس هر کدام را جداگانه وردنه بکشيد تا به صورت يک لواش کاملاً نازک درآيد.
يک سيني 25 در 35 سانتيمتري را با کر? آب شده (250 گرم) چرب کنيد.
يک لايه از خمير را کف سيني پهن کنيد. روي خمير را کاملاً کره بماليد.
سه لاي? ديگر خمير را روي آن قرار دهيد و لابه لاي هر رديف کره بماليد.
سپس روي لاي? چهارم را کره بماليد و بادام پرک شده روي آن بپاشيد.
چهار لاي? ديگر خمير را به همين ترتيب روي بادام قرار دهيد و روي هر لايه را نيز کره بماليد.
بعد از قرار دادن آخرين لايه، خمير را به صورت مربع مربع برش بزنيد و باقيماند? کر? آب شد? را روي خمير بريزيد.
سيني خميرها را 40 دقيقه داخل فري با دماي 180 درج? سانتيگراد قرار دهيد تا بپزد. بعد از پخت، سيني را از فر خارج کنيد و شير? آماده را روي آن بريزيد.
طرز تهيه شيره:
شير و شکر را روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد و شکر کاملاً حل شود. سپس مخلوط را از روي حرارت برداريد و روي باقلواي آماده بريزيد و پسته را روي آن بپاشيد.
منبع: آشپز ايراني