جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
بيانات مقام معظم رهبري(مد ظله العالي) راجع به زن
-(2 Body) 
بيانات مقام معظم رهبري(مد ظله العالي) راجع به زن
Visitor 478
Category: دنياي فن آوري
مقام معظم رهبري، حضرت آيت‏اللّه‏ العظمي خامنه‏اي(مدظله العالي) همزمان با ايام ولادت بانوي بزرگ اسلام حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها)و در جمع بانوان بسيجي و کارمندان و کارگران، دانش‏آموزان و دانشجويان در مجموعه آزادي تهران بيانات مبسوطي ايراد فرمودند که نظر به اهميت بيانات معظم‏له گزيده‏اي از آن را تقديم مي‏داريم.
حضرت آيت‏اللّه‏ خامنه‏اي، ضمن بيان فضايل صديقه طاهره(سلام الله عليها)و شخصيت ممتاز آن حضرت در جمع خواهران بسيجي فرمودند: اگر شخصيت فاطمه زهرا (سلام الله عليها) براي ذهنهاي ساده و چشمهاي نزديک بين ما آشکار مي‏شد ما هم تصديق مي‏کرديم که فاطمه زهرا(سلام الله عليها) سرور همه زنان عالم است. بانويي که در سنين کم و در عمر کوتاه به مقامات معنوي و علمي و معرفتي و به مرتبه‏اي برسد که برابر مرتبه انبيا و اولياست. در واقع فاطمه زهرا فجر درخشاني است که از گريبان او خورشيد امامت و ولايت و نبوت درخشيده است. آسمان بلند و رفيعي است که در آغوش آن ستاره‏هاي فروزان ولايت قرار گرفته است. همه ائمه (عليهم‏السلام) براي مادر بزرگوار خود تکريم و تجليلي قايل بودند که براي کمتر کسي اين همه احترام و تجليل را از آن بزرگواران مي‏شود ديد.
مقام معظم رهبري، ضمن تقدير از تلاشهاي انجام گرفته در زمينه مسائل زنان در سالهاي اخير افزودند: ما که براي حقوق زنان يا براي فراهم کردن زمينه‏هاي تکامل و رفع ستم از زنان و درباره زن صحبت مي‏کنيم هدف ما چيست؟ هدف از اين تلاشها، کل اين نوشتنيها و گفتني ها و فعاليتهاي قانوني چيست؟ اين يک سؤال است که حتما بايد به آن جواب داده شود. سؤال دوم اين است: براي اينکه در جامعه زن به جايگاه حقيقي خود نايل بشود، ما چه شعارهايي را مي‏خواهيم مطرح کنيم و از چه وسايلي مي‏خواهيم استفاده کنيم؟
حضرت آيت‏اللّه‏ خامنه‏اي با تأکيد بر تلاش براي شناخت صحيح زنان از امکاناتي که در اختيار دارند، حرکت مبتني بر فکر و تأمل در راه رفع ستم از زنان را ضروري دانسته و افزودند: متاسفانه امروز من مي‏بينم بعضي از مقالاتي که به عنوان دفاع از زن نوشته مي‏شود، بعضي از سخناني که به عنوان احقاق حقوق بانوان بر زبان جاري مي‏شود، کاملاً از موضع انفعال است. چون غربيها اين طور گفته‏اند، چون اروپاييها اين گونه نوشته‏اند، چون به ما اين طور نسبت داده‏اند، اگر ما هم در مقام دفاع حرفي بزنيم و راهي را بپيماييم اين کاملاً منحرف کننده و اغوا کننده است. ما بايد ببينيم حقايقي که در عالم وجود دارد، که بيشترين اين حقايق هم در تعاليم اسلامي است، اينها چيست. اسلام طرفدار تکامل بشر است. براي اسلام زن و مرد هيچ فرقي ندارد. براي اسلام جنس زن ياجنس مرد مطرح نيست، تکامل انساني مطرح است. يک جا سخن از مرد گفته مي‏شود، يک جا سخن از زن، به يک مناسبت از زن تجليل مي‏شود، به يک مناسبت از مرد تجليل مي‏شود، چون دو حصّه پيکره بشرند، دو بخش وجود بشري هستند، از لحاظ جنبه بشري و جنبه الهي هيچ تفاوتي با همديگر ندارند.
مقام معظم رهبري با اشاره به وضعيت اسفبار خانواده در غرب و فروپاشي بنيان خانواده ناشي از حرکتهاي افراطي در زمينه آزاديهاي اجتماعي زن غربي افزودند: در حقيقت نهضت دفاع از زنان در غرب يک حرکت دستپاچه، يک حرکت بي‏منطق، يک حرکت مبتني بر جهالت، بدون تکيه به سنتهاي الهي، بدون تکيه به فطرت و طبيعت زن و مرد بود و در نهايت به ضرر همه تمام شد؛ هم به ضرر زنان هم به ضرر مردان، و بيشتر به ضرر زنان. اين قابل تقليد نيست.
اين چيزي نيست که در کشور اسلامي کسي به آن نگاه کند و بخواهد از آن چيزي ياد بگيرد. اين را بايد طرد کرد. بله، حرکت در جهت احقاق حقوق زنان در جامعه اسلامي و در جامعه ما حتما بايد انجام بگيرد منتها بر مبناي اسلامي و با هدف اسلامي. يک عده نگويند که اين چه نهضتي است؟ اين چه حرکتي است؟ مگر زن در جامعه ما چه کم دارد؟ متاسفانه ممکن است بعضي اين گونه فکر کنند. اين، ظاهربيني است. زن در همه جوامع - از جمله در جامعه ما - دچار ستم و دچار کمبودهايي است که بر او تحميل مي شود، اما اين کمبود، کمبود آزادي به معناي بي‏بندوباري نيست. اين کمبود، کمبود ميدانها و فرصتها براي علم و معرفت و تربيت و اخلاق و پيشرفت و شکوفايي استعدادهاست. اين را بايد تامين و جستجو کرد.
مقام معظم رهبري ضمن استناد به آيات قرآن در زمينه تشکيل خانواده، يکي از اهداف تشکيل خانواده را رشد زن و مرد و ايجاد رابطه‏اي همراه با عشق و مهرباني دانسته و افزودند:
بعضي خيال مي کنند زن کمبودش اين است که مشاغل بزرگ و سر و صدادار ندارد؛ مشکل زن اين نيست. حتي آن زني که شغل بزرگي هم دارد، همان زن هم به محيط امني در خانواده، به يک شوهر مهربان بامحبت، به يک تکيه‏گاه مطمئن عاطفي و روحي - که شوهر و مرد او است احتياج دارد. طبيعت و نياز عاطفي و روحي زن اين است؛ بايد اين نياز برآورده بشود. مسأله شغل هم مسأله ديگر است؛ البته مسأله درجه اولي هم نيست. اگرچه اسلام مانع مشاغل و مسؤوليتهاي زنان نيست مگر در يک موارد استثنايي که بعضي مورد اتفاق بين فقهاست، بعضي هم مختلف فيه است که در اين زمينه‏ها هم البته بايد کار بشود؛ ليکن مسأله اصلي زن اين نيست که آيا شغلي دارد يا ندارد. مسأله اصلي زن، آن مسأله اساسي است که امروز در غرب متأسفانه از بين رفته است، و آن همان احساس آرامش و احساس امنيت و احساس امکان بروز استعداد و مورد ستم قرار نگرفتن در جامعه و در خانواده و در خانه شوهر و در خانه پدر و امثال اينها است.
رهبر معظم انقلاب خطاب به دست‏اندرکاران مسائل زنان فرمودند: کساني که در خصوص مسأله زن تلاش مي‏کنند، بايد در اين زمينه‏ها تلاش کنند. چند نکته اساسي را که بايد مورد توجه باشند، عرض کنم؛ اولاً: فکر رشد زنان از لحاظ معنوي و اخلاقي بايستي يک فکر رايج در ميان خود زنان باشد. خود بانوان بايد بيشتر به اين مسأله بينديشند. خود آنها به معارف، به معلومات، به مطالعه، به مسايل اساسي زندگي رو کنند. همان تربيت غلط غربي موجب شد که در دوران حکومت طاغوت در اين کشور، زنان به آرايش، تجملات، زينتهاي بي‏خودي، تبرج و خودنمايي تمايل پيدا کنند، که اين هم از نشانه‏هاي مردسالاري است. دوم، اصلاح قوانين است. بعضي از قوانين در برخورد با زن و با مرد احتياج به اصلاح دارد. بايد کساني که اهل اين کارها هستند، مطالعه کنند، بررسي کنند و آن قوانين را درست نمايند.
يک مسأله ديگر که اين هم از کارهاي لازم است، اين است که نظر اسلام در مورد حقوق زن و حقوق مرد بايد تبيين بشود. خود بانوان هم در اين زمينه بايد کار کنند، اما بيشتر بايد کساني که در معارف اسلامي آگاهي دارند، تلاش بکنند و بتوانند نظر اسلام را در آن جاهايي که حقوق زن و مرد متفاوت است، درست تبيين کنند، تا هر کسي تصديق کند که اين دقيقا بر اساس طبيعت و فطرت انساني زن و مرد و بر طبق مصالح جامعه است.
نکته بعدي اين است که از بحثهاي انحرافي در اين زمينه‏ها بايد اجتناب شود. بعضيها به عنوان اينکه از زن دفاع مي‏کنند به بحثهاي انحرافي کشانده مي‏شوند؛ بعضي از مسائل از قبيل ديه و امثال اينها را مطرح مي کنند؛ در حالي که اينها بحثهاي انحرافي است. نظر اسلام در مورد زن و مرد واضح و روشن است. يک نکته ديگر که بايد مورد توجه باشد، دفاع اخلاقي و قانوني از زن، بخصوص در داخل خانواده است. دفاع قانوني با اصلاح قوانين - همان طور که گفته شد - و ايجاد قوانين لازم و دفاع اخلاقي با طرح اين مسأله و مواجهه با کساني که اين را درست نمي‏فهمند و زن را در خانه مستخدم مورد ستم مرد، بدون تمکن از خودسازي معنوي تلقي مي‏کنند و اين گونه هم عمل مي‏کنند، بايد با اين فکر با قوت و شدت مقابله بشود؛ البته به شکل کاملاً منطقي و عقلاني. مسأله بعد مسأله اهميت دادن به عفاف در زن است. هر حرکتي که براي دفاع از زن انجام مي‏گيرد. بايد رکن اصلي آن رعايت عفاف زن باشد.
ايشان افزودند: يک مسأله هم مسأله تعليم و تربيت بانوان است. من بر اين هميشه تأکيد کرده‏ام. خوشبختانه امروز در جامعه ما، تعليم و تربيت زنان رايج است؛ اما در عين حال هنوز خانواده‏هايي هستند که دختران خودشان را تحصيل منع مي‏کنند. نکته آخر اين است که جامعه هم از لحاظ قانوني، هم از لحاظ اخلاقي، بايد با کساني که تعدي به زن را حق خودشان مي‏دانند، برخورد سخت بکند؛ قانون هم بايد در اين زمينه مجازاتهاي سختي را پيش بيني بکند.
مقام معظم رهبري، در خاتمه با اشاره به ظلم و آزاري که زنان در خانواده غربي متحمل مي‏شوند برخورد با مواردي اندک در اين باب را در جامعه اسلامي ضروري دانسته و افزودند: اگر کشور بتواند جامعه زنان را با تکيه بر تعليمات اسلامي، با همان معارفي که اسلام خواسته است آشنا بکند، من ترديدي ندارم که پيشرفت و ترقي و تعالي کشور مضاعف و چند برابر خواهد شد. در هر ميداني که بانوان مسؤولانه در آن ميدان وارد بشوند، پيشرفت در آن ميدان چند برابر خواهد شد. خصوصيت حضور خانمها در ميدانهاي مختلف اين است که وقتي زن خانواده وارد ميدان مي‏شود، يعني همسر و فرزندان او هم واردند. حضور مرد به اين معنا نيست، اما حضور زن به اين معنا است. در هر ميداني که زن وارد بشود - زني که خانم و کدبانوي يک خانه است - در حقيقت همه آن خانه را در آن ميدان وارد مي‏کند. حضور زنان در بخشهاي مختلف بسيار مهم است.
منبع: ماهنامه پيام زن
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image