«مسقطي»، شيريني نرم و خوش طعم و بويي است که طرفداران زيادي دارد و بعضا به عنوان دسر نيز از آن استفاده مي کنند. در تهيه مسقطي، انتخاب نشاسته عالي بسيار تعيين کننده است. همچنين اين شيريني خوشمزه را مي توان بصورت کم شيريني يا با شکر مصنوعي هم تهيه کرد.
مواد لازم براي تهيه مسقطي:
? 150 گرم نشاسته گل سفيد و تازه
? 300 گرم شکر
? 100 گرم کره يا روغن جامد اعلا
? 1/2 پيمانه گلاب
? 3 پيمانه آب
? 1/2 قاشق هل کوبيده
? 1/2 پيمانه بادام بوداده خرد شده
? پودر پسته يا بادام براي تزئين.
روش تهيه:
ابتدا در يک قابلمه مناسب نشاسته را در يک پيمانه آب سرد حل کنيد و سپس باقي آب را افزوده، خوب بهم بزنيد. محلول نشاسته را روي شعله متوسط قرار داده و با قاشق چوبي يا تفلون بي وقفه بهم بزنيد تا گلوله نشده، به ته ظرف نچسبد. سپس در اين بين شعله را کم کرده، شکر و هل را اضافه کنيد، کره يا روغن را نيز داخل مايه ريخته و بهم بزنيد تا نشاسته بپزد و غليظ شود. در صورت تمايل خرده بادام بوداده را نيز به مخلوط اضافه کنيد و در آخر گلاب را بريزيد. به اين ترتيب بوي گلاب از بين نمي رود. توجه کنيد که اين مخلوط بيش از حد غليظ نشود چون پس از خنک شدن بيش از حد خشک خواهد شد. تا حدي که خط قاشق روي آن باقي بماند و بوي خامي نشاسته از بين برود، کافي است. مي توانيد مسقطي را در کاسه هاي کوچک يک نفره ريخته و با پودر پسته تزئين کنيد يا تمام آن را در سيني يا ظرف مستطيلي مناسبي ريخته، پس از خنک شدن به شکل لوزي بريده، با پودر يا خلال پسته تزئين کنيد. در صورت تمايل با افزودن مقداري زعفران حل شده در يک قاشق سوپخوري آب جوش به اين ترکيب، مسقطي زعفراني خواهيد داشت.
منبع: آشپز ايراني