زولبيا
مواد لازم براي شش نفر:
? نشاسته 200 گرم
? ماست 200 گرم
? آرد 20 گرم
? روغن جامد يک قاشق چايخوري
? جوش شيرين نصف قاشق چايخوري
? آب يا در صورت تمايل گلاب يک قاشق سوپخوري
? زعفران به اندازه ي دلخواهي که دوست داريد زولبيا ها آن رنگي باشد
طرز تهيه :
ابتدا بايد نشاسته و ماست را با يکديگر مخلوط کنيم ، پس از چند دقيقه که نشاسته در ماست حل شد ، آرد را به آن افزوده و با همزن خوب هم مي زنيم تا مايع مورد نظر صاف شود. آن گاه روغن جامد را به آن اضافه مي کنيم و دوباره شروع به همزدن مي کنيم ، سپس به مايع درست شده ، آب و يا گلاب را به همراه زعفران و جوش شيرين اضافه کرده و هم مي زنيم . سپس مايع را در قيف مخصوص مي ريزيم و روي روغن داغ ، فرم مي دهيم . پس از اين که کمي سرخ شد، آنها را پشت و رو مي کنيم و داخل شربت قرار مي دهيم و پس از يک ربع از شربت خارج مي کنيم .
باميه :
مواد لازم براي شش نفر :
? تخم مرغ 3 عدد
? روغن جامد يک قاشق مربا خوري
? شکر نيم کيلو
? آرد 200 گرم
? آب به مقدار لازم
? نمک يک سوم قاشق چايخوري
? آبليمو دو قاشق سوپخوري
? گلاب به مقدار لازم
طرز تهيه :
ابتدا آب را جوش مي آوريم ، با شعله ملايم آرد را اضافه مي کنيم و هم مي زنيم تا خمير نسبتا سفتي به دست آيد . سپس روغن را به آن اضافه مي کنيم و مرتب هم مي زنيم (حدود دو الي سه دقيقه ) به طوري که خمير به صورت سفت در بيايد . پس از اين که خمير کمي سرد شد ، تخم مرغ ها را يکي يکي به آن اضافه مي کنيم تا خمير خوب ورز بخورد و نرم شود. براي اين که باميه رنگ زيباتري به خود بگيرد ، بهتر است از شربت باميه يک قاشق سوپخوري به خمير باميه اضافه کرده و با خمير مخلوط مي کنيم.
سپس خمير را در قيف مي ريزيم و به صورت دايره دايره در ظرف روغن داغ مي ريزيم . به ياد داشته باشيد که باميه ها را هنگام سرخ شدن بايد مرتب هم بزنيد تا به هم نچسبد و يک دست سرخ شوند . باميه ها را در همان حال که داغ هستند ، به شربت گرم اضافه مي کنيم تا شربت را خوب به خود جذب کنند.
در غير اين صورت باميه ها، شربت را جذب نخواهند کرد. به ياد داشته باشيد اگر باميه ها پس از چند ساعت شربت خورد را از دست داد، علت آن رقيق بودن شربت است، نه چيز ديگري.
شربت :
مواد لازم براي شربت :
شكر 2فنجان
آب يك فنجان
گلاب 2 قاشق سوپخوري
زعفران حل شده يك قاشق مرباخوري
آبليمو يك قاشق مربا خوري
طرز تهيه شربت :
آب و شكر را روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه كرده، سپس آبليمو را مي ريزيم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روي شعله بر مي داريم.
منبع: آشپز ايراني