اگر هنوز خورش گوجه سبز را نوبر نكردهايد، دست به كار شويد و تا گوجهها شيرين و طلايي نشدهاند يك خورش گوجه سبز ترش با نعنا و جعفري بپزيد.
مواد لازم:
-500 گرم گوشت خورشي
- يك كيلو نعنا و جعفري
- نيم كيلو گوجه سبز
- يك عدد پياز درشت
- 150 ميليليتر روغن مايع
طرز تهيه:
گوشت را خرد كرده و بشوييد و پياز را به صورت خلالي خرد كنيد. در يك قابلمه مناسب 2 قاشق روغن بريزيد و داغ كنيد. پياز را در روغن سرخ كنيد تا طلايي شود.
گوشت را اضافه كنيد و تفت دهيد. 3 تا 4 ليوان آب افزوده، خورش را روي حرارت ملايم اجاق گاز قرار داده، صبر كنيد تا گوشت، خوب نيمپز شود.
نعنا و جعفري را با باقيمانده روغن سرخ كنيد و پس از نيمپز شدن گوشت به خورش اضافه كنيد. دقت كنيد اگر نعنا و جعفري را از همان ابتدا به خورش اضافه كنيد كمي تلخ ميشود.
گوجه سبزها را نيز شسته و به خورش اضافه كنيد. صبر كنيد تا خورش كمكم پختهشود و كاملا جا بيفتد. اگر گوجهها به اندازه كافي ترش نباشند ميتوانيد يك قاشق سوپخوري آبليمو به خورش بيفزاييد.
اگر خورش گوجه سبز را دوست داريد راههايي وجود دارد كه اين خورش را در فصول ديگر سال نيز كه گوجه سبز نيست تهيه كنيد.
يكي از اين روشها فريزكردن گوجهسبز و نگهداري از آن به صورت يخزده است. البته در اين صورت بايد گوجه سبز را ديرتر به خورش اضافه كنيد. چون پس از يخزدن زودتر ميپزد و ممكن است له شود.
روش ديگر براي نگهداري از گوجهسبز براي مدت طولاني قراردادن آن در آبنمك است. گوجهسبزهايي كه به اين صورت نگهداري ميشوند مقداري نمك جذب ميكنند، بنابراين بايد نمك كمتري به خورش بزنيد و يا مقدار نمك را در آخر طبخ اندازه كنيد.