مواد لازم:
يخ: 500 گرم
ليمو تازه: 1 عدد درشت و يا 2 عدد ريز
آب: 200 سي سي (يک فنجان)
شکر: 10 قاشق مرباخوري (50 گرم)
طرز تهيه:
ليموناد نوشيدني سرد و ترجيحا تابستاني است و با غذاهايي همچون ماهي و گوشت قرمز بسيار همخوان و دلچسب است تفاوت اين نوع ليموناد با ديگر هم خانواده هاي خود در اين است که در تهيه آن از خود ليمو (پوست، اسانس و آب) در مخلوط کردن آن استفاده مي شود و اين کار طعمي گيرا و گه گاه گزنده و پر به ليموناد مي بخشد. براي شيرين کردن آن به غير از شکر مي توان از عسل و شکر قهوه اي نيز استفاده کرد که نتيجه اي مطلوب تر خواهد داشت و سالم تر. به ازاي هر نفر 250 گرم يخ، 74 ليموي تازه (درشت) (براي ليموي ريز که آن را به نام شيرازي، جنوبي و يا جهرمي مي شناسيم يا ميناب، 72 استفاده گردد) 50 سي سي (نصف فنجان) آب ليموي تازه و 100 سي سي (يک فنجان) آب را به همراه 5 قاشق مرباخوري شکر درون مخلوط کن مي ريزيم و به مدت 30 ثانيه مخلوط مي کنيم نتيجه مخلوطي نرم و يکدست از يخ، تکه هاي ليمو، شيريني و ترشي و رنگ مايل به سبز خواهد بود و گوارا. براي تزئين ليوان که بهتر است از ليوان شفاف استفاده شود مي توان يک چهارم ليموي درشت و يا يک دوم ليموي ريز را برش زده و بر لبه ليوان قرار دهيم. اين نوشيدني با ني نوشيده مي شود. اين نوشيدني در صورتي که بدون شکر و يا با ميزان کمي شکر تهيه گردد نوشيدني بسيار سالم و رژيمي خواهد بود و در تابستان داروي عطش و گرمازدگي. (توجه شود براي تهيه اين نوشيدني از مخلوط کن استفاده گردد که امکان مخلوط و خرد کردن يخ را داشته باشد.)
منبع:نشريه دانش نوين زندگي ،شماره 28/خ