مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 500 گرم
تره فرنگي: 200 گرم
جعفري ساطوري شده: 200 گرم
نعناع: 200 گرم
گشنيز: 200 گرم
برگ چغندر: 200 گرم
برنج: 200 گرم
پياز داغ عسلي: 3 قاشق سوپخوري
نخود: 125 گرم
لوبيا قرمز: 125 گرم
آلبالو: 500 گرم
گوجه سبز: 500 گرم
زرد آلو: 500 گرم
گندم: 100 گرم
فلفل: قدري
نمک: قدري
طرز تهيه:
پياز داغ و نخود لوبيا و گندم در صورت تمايل کمي زرد چوبه را با 5 تا 6 ليوان آب مي گذاريم بپزد برنج را اضافه مي کنيم و سبزي را بعد از تميز کردن و خرد کردن وقتي برنج پخته شد داخل آش مي ريزيم و گوشت را کوفته ريزه درست مي کنيم و به آن اضافه مي کنيم و آش را گاهي بهم مي زنيم تا کاملا جا بيافتد هسته ميوه ها را مي گيريم و در اواخر طبخ ميوه ها را هم داخل آش مي ريزيم باندازه کافي نمک و فلفل مي زنيم بايد ميوه ها پخته شوند ولي زياد له نشوند. در زمستان بجاي ميوه تازه مي توانيم از برگ زرد آلو و آلوي زرد خشک و مرباي آلبالو با آلبالوي خشک استفاده کنيم بديهي است ميوه هاي خشک را بايد در آب خيس کرد بعد مصرف نمود. مي توانيم به اين آش در اواخر طبخ 4 تا 5 قاشق شکر بزنيم تا طعمش ترش و شيرين بشود.
در صورت رعايت مقادير اوليه اين غذا براي 10 تا 12 نفر کافيست.
منبع:نشريه دانش نوين زندگي ،شماره 28/خ