جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
چه ظرفى براى پخت و پز مناسب است؟
-(6 Body) 
چه ظرفى براى پخت و پز مناسب است؟
Visitor 386
Category: دنياي فن آوري
غذا خوردن امرى است طبيعى اما بسيار مهم و اين نيز مهم است كه شما در چه ظرفى و با چه جنسى غذا مى پزيد، چون برخى از ظروف با آزاد كردن يون ها و تركيب مختلفى كه در جنس و رنگ و يا لعاب آنها به كار گرفته شده است سبب ايجاد تاثيرات سويى بر بدن مى شود. اكنون تاثير چند ظرف را در زير بررسى مى كنيم:

1- ظروف آلومينيومى:

ايمنى مصرف اين عنصر در ساخت ظروف غذا مدتى مورد ترديد قرار گرفته و با توجه به اين كه اين عنصر به مقدار كم در غذاهاى گياهى و حيوانى وجود دارد چنانچه مقدارى هم از طريق ظروف وارد بدن شود ممكن است اختلالاتى را به همراه داشته باشد. زيرا اين ماده در جذب فسفات ها مداخله مى كند و سبب بروز راشيتيسم مى شود. همچنين مطالعات نشان مى دهد كه يكى از عوامل موثر در از دست رفتن حافظه است. استفاده طولانى مدت از ظروف آلومينيومى براى پخت مناسب نيست چرا كه اين ظروف با آزاد كردن يون آلومينيوم در غذا سبب انتقال اين يون ها به بدن مى شود و در درازمدت مى تواند مشكلاتى براى بدن از جمله كم خونى ايجاد كند.برخى از دانشمندان به اين اكتفا نكرده و بر اين باورند كه جوش آوردن آب در كترى هاى آلومينيومى باعث بروز بيمارى هايى مثل زخم معده، كوليت ( التهاب روده)، خشكى دهان، يبوست و تغيير رنگ دهان مى شود. افرادى كه هر روز از ظروف آلومينيومى پوشش داده نشده براى پخت و پز و نگهدارى مواد غذايى استفاده مى كنند تقريبا 3 تا 5 ميلى گرم آلومينيوم وارد بدن خود مى كنند. سبزى هاى برگى شكل از نوع اسيدى يا نمكى مثل گوجه فرنگى، مركبات و ريواس اگر در اين ظروف نگهدارى شوند، بيشترين آلومينيوم را به خود جذب مى كنند، همچنين باعث حالت سوراخ سوراخ روى اين ظروف مى شوند.
روحى همان رويى نيست ظروفى كه در آشپزخانه عمدتا به آن روحى مى گويند كه بعضا با رويى اشتباه مى شود، به طور عمده از جنس آلومينيوم هستند. اگر اين ظروف واقعا از جنس روى بودند، خروج يون هاى روى از ظروف و ورود آن به غذا، باعث جبران كمبود روى در بدن مى شود و براى ما مفيد بود اما يون هاى آلومينيوم اين خاصيت را ندارند.

2- ظروف مسى به شرط قلع اندود شدن

اين ظروف در صورتى كه قلع اندود شده باشند مشكل زيادى به وجود نمى آورند و فقط در طولانى مدت مسموميت با قلع يا سرب به وجود مى آورند. ورود يون مس به غذا در طولانى مدت تاثير نامطلوب بر احشا و اندام داخلى بدن شده و ذخيره شدن آن در كبد به مرور به از كار افتادن اين عضو كمك مى كند. پس بايد در هنگام شست وشو مراقب بود كه خراش بر ندارد در ضمن مواد غذايى اسيدى و ترش نيز باعث از بين رفتن لايه قلع مى شود.

3- ظروف تفلون زير 360 درجه:

اگر اين ظروف را در دماى بالاتر از 360 درجه حرارت دهند بخارات سمى توليد مى كند كه يكى از اين مواد پتانسيل سرطانزايى بالايى دارد كه در موش 4 سرطان ايجاد كرده است. همچنين ممكن است از كادميم نيز در تهيه اين ظروف استفاده شود كه در صورت ورود اين فلز به غذا مى تواند خطرناك باشد. اگرچه پوشش با خراشيدن و ساييدن از بين مى رود ولى سازمان غذا و دارو تاكيد كرده كه اين ذرات بدون تغيير عبور كرده و دفع مى شود.
نكته مهم: موضوع مهم در مورد ظروف تفلون بازسازى آنهاست در حالى كه با تاكيد وزارت بهداشت روبه روييم: از بازسازى ظروف تفلون بپرهيزيد چرا كه به طور حتم سبب بروز مشكلات در بدن مى شود.

4- ظروف استيل بهترين اند:

چند دهه طول كشيد تا كارآيى يا عدم كارآيى ظروف پخت و پز به نتيجه برسد. دانشمندان معتقدند بهترين ظروف براى استفاده در پخت و پز ظروف استيل هستند گرچه از زيبايى ظاهرى چندانى برخوردار نيستند!
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image