مواد لازم:
فلفل دلمه اي قرمز يا سبز يا زرد: 4 عدد
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پياز متوسط: 2 تا 3 عدد
روغن آب کرده: 3 تا 4 قاشق سوپخوري
برنج: 100 گرم
اگر تمايل داريد مي توانيد براي مواد دلمه به اندازه نصف پيمانه از لپه نيم پز استفاده کنيد.
رب گوجه فرنگي: 3 تا 4 قاشق سوپخوري
نمک و فلفل سياه و شکر: 2 تا 3 قاشق سوپخوري
جعفري خردشده: 1/3 پيمانه
نعناع خردشده: 1/3 پيمانه
پيازچه: 1/3 پيمانه
ترخون: 1/3 پيمانه
مي توان فقط از مرزه خشک يا تازه استفاده کرد.
طرز تهيه:
پياز سرخ کرده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده روي آتش مي گذاريم و گاهي به هم مي زنيم تا آب گوشت کشيده شود. رب گوجه فرنگي را درنصف ليوان آب حل مي کنيم و داخل گوشت مي ريزيم و کمي نمک و فلفل اضافه مي کنيم و مي گذاريم گوشت آهسته بجوشد و آب آن کشيده شود. بعد گوشت را از روي آتش برمي داريم و مي گذاريم سرد شد.
سر فلفل ها را مي بريم و تخمهاي داخل آنرا خالي مي کنيم و فلفلها را با آب و نمک کمي جوش مي دهيم تا فلفلها کمي نرم شوند. گوشت آماده شده و سبزيجات و شکر و برنج را با هم مخلوط مي کنيم و کمي نمک هم به داخل آن مي پاشم.
بعد درون فلفل ها را با مايه آماده شده پر مي کنيم و در آن را مي گذاريم و آنها را مرتب در ظرف مي چينيم و با کمي آب گوشت يا آب ساده مي پزيم بعد دلمه ها را در ديس گردي بشکل شعاع مي چينيم وسط ديس و فاصله بين دلمه را با نخود سبز پخته شده تزئين مي کنيم.
اين دلمه را با سس گوجه فرنگي نيز مي توان سرو کرد.
منبع: نشريه دانش نوين زندگي شماره 28
/س