مواد لازم براي 4 نفر:
عدس: يک پيمانه
کدو حلوايي: يک کيلو، رنده ريز شده
روغن: به ميزان لازم
سير: 4 تا 5 حبه، پوره شده
کشک: به ميزان لازم
زعفران: به ميزان لازم
طرز تهيه:
عدس را پخته و پوره کنيد. روغن را در تابه اي ريخته و روي حرارت بگذاريد. سيرپوره شده را افزوده و تفت دهيد تا طلايي شود. سپس کدو حلوايي را که رنده ريزکرده ايد ريخته و تا حدي تفت دهيد که آب آن کشيده شود. بعد عدس پوره شده را اضافه کنيد و با کدو حلوايي و سير مخلوط نماييد. شعله را خاموش کنيد و در پايان کشک را به آن اضافه نموده و درظرف مورد نظر بريزيد. سطح روي غذا را با کشک و کشک زعفراني و سير داغ تزيين کرده سرو نماييد.
نکته:
1- باتوجه به انتخابي بودن مقدارکشک و روغن انرژي متغير است.
2- سير را نبايد زياد سرخ کنيد.
3- به اندازه اي که لازم داريد، کشک برداشته و درون ظرفي ريخته و با کمي آب به مدت 10 تا 20 دقيقه روي حرارت بسيار ملايم بجوشانيد. بگذاريد کشک بجوشد.
4- کشک دارنده تمام خواص شير و حاوي کلسيم، چربي، نمک،پروتئين و برخي از ويتامين هاي گروه ب است. هر 100 گرم کشک 1 تا 120 کيلو کالري انرژي دارد کشک حاوي مقداري زيادي کلسيم و فسفر است. بنابراين براي پيش گيري از پوکي استخوان، غذايي مناسب به شمار مي رود مصرف آن در دوران نوجواني، جواني و همچنين يائسگي زنان توصيه مي شود.
5- اين غذا متعلق به شهر گرگان است.
منبع: هنر آشپزي، ش 60/خ