با ورزش ميتوانيد هم قواي جسمي و هم قواي روحي خود را تقويت نمائيد. تحرك و به كار انداخت ماهيچهها موجب شادابي شده و شما را براي انجام كارهاي روزانه آمادهتر ميسازد. در اين مطلب به دلايل اهميت ورزش براي سلامت روح پرداخته شده است.
1- پيشگيري از افسردگي و بالا بردن روحيه عمومي فرد
در حين انجام فعاليت بدني، توليد يك ماده شيميايي از بدن به نام سروتونين بيشتر ميشود.
كاهش سرتونين در بدن با افسردگي مرتبط ميباشد و داروهاي ضد افسردگي نيز در جهت افزايش اين ماده در بدن عمل ميكنند. بنابراين در ميان افرادي كه به طور مرتب ورزش ميكنند، به ندرت ميتوان شخص افسردهاي يافت. از طرفي با ورزش كردن، توليد اندورفين و اپي نفرين و سيتوكينها نيز افزايش مييابد و اين مواد به طور طبيعي باعث بالا بردن سطح هوشياري و روحيه عمومي فرد شده و احساس انرژي و شادابي بيشتري براي انجام كارهاي روزمره زندگي به شخص ورزشكار اعطا ميكنند.
در حين انجام فعاليت بدني، توليد يك ماده شيميايي از بدن به نام سروتونين بيشتر ميشود. كاهش سرتونين در بدن با افسردگي مرتبط ميباشد و داروهاي ضد افسردگي نيز در جهت افزايش اين ماده در بدن عمل ميكنند.
2- تاثير در زندگي خانوادگي و اجتماعي و در شغل افراد
مسلما يك شخص ورزشكار با تنبلي و كسالت بيگانه است و علاوه بر داشتن هيكلي متناسب و خوش فرم از روحيه بالا و شادابي نيز برخوردار است و اين موفقيت، ارتباطات وي را در زندگي روزمره، چه در خانواده و چه در احتماع يا محيط كار تضمين ميكند. مسلما كارفرمايان در استخدام افراد، اين معيارهاي مهم را در نظر خواهند گرفت. بنابراين يك شخص سالم و تندرست، از موقعيت و پيشرفت شغلي بهتري نسبت به افراد چاق و كم تحرك برخوردار خواهد بود.
3- پيشگيري از ابتلا به آلودگيهاي اجتماعي
يك فرد سالم و ورزشكار قطعا به طور ناخودآگاه از سيگار دوري ميكند، چون در مييابد با ورزش به اكسيژن بيشتري نياز دارد، ولي سيگار يا مواد مخدر به وضوع انرژي وي را كم كرده و او را ضعيفتر ميكند. بنابراين خود به خود براي پيشرفت در امور ورزشي خويش و براي انجام تمرينات، از اين مواد دوري ميجويد.
از طرفي، در يك محيط ورزشي سالم، از اين گونه افراد و آلودگيها كمتري ميتوان اثري يافت و احتمال ابتلاي چنين افرادي به آلودگيهاي اجتماعي بسيار پايين بوده و به دليل روحيه ورزشي از بسياري ناهنجاريهاي ديگر اجتماعي، كه با خلق و خوي جوانمردي و ورزشكاري همخواني ندارد، پرهيز ميكنند.
ورزشهاي امروزي تنها يك فعاليت جسمي ساده نيستند، بلكه قابليت پيچيده مغز را در امور مختلف از جمله هماهنگي، چالاكي و سريع بودن، درست عمل كردن و درست تصميم گرفتن را تقويت ميكنند.
4- تقويت عملكرد ذهن در يادگيري و هماهنگي
تعريف ورزش تنها در افزايش فعاليت جسماني خلاصه نميشود. بسياري از ورزشهاي امروزي نظير پينگ پنگ، اسكيت، اسكي، بسكتبال، شنا و ... حرفهاي هستند و نياز به يادگيري و حتي مربيان مجرب دارند و كار فكري زيادي را نيز ميطلبند.
بنابراين ورزشهاي امروزي تنها يك فعاليت جسمي ساده نيستند، بلكه قابليتهاي پيچيده مغز را در امور مختلف از جمله هماهنگي، چالاكي و سريع بودن، درست عمل كردن و درست تصميم گرفتن را تقويت ميكنند. به گونه اي كه در يك شخص غير ورزشكار اين قابليتهاي مغزي، خاموش ميماند و به تدريج ذهن تنبل و سست ميشود و اين گونه افراد، بيشتر تمايل دارند در يك گوشه بنشينند و در فكر فرو روند!
به طور كلي ميتوان گفت ورزش در كليه اجزاي جسم و ذهن بدن و در كليه مراحل زندگي انسان تأثير غير قابل انكار و به سزايي دارد.
منبع:http://www.al-shia.com
تصاوير زيبا و مرتبط با اين مقاله