بسياري از ما، شمع را تنها به عنوان يكي از عناصر تزئيني خانه به حساب ميآوريم
و براي اينكه تمامي زيبايي آن را داخل شمعدان يا به صورت مجموعهاي روي ميز همواره به همان صورت داشته باشيم، ترجيح ميدهيم هرگز آنها را روشن نكرده و به ظاهر زيباي خود شمع بسنده كنيم؛
در حالي كه با روشن كردن شمع، هم نماي آن زيباتر خواهد شد و هم انرژي آتش در فضاي خانه پراكنده شده و گرمي خاصي را به محيط ميبخشد.
بنابراين اگر عادت به روشن كردن شمع براي خود و اهالي خانوادهتان در خانه نداريد، لااقل به هنگام پذيرايي از مهمانان، تعدادي شمع روشن روي ميز پذيرايي يا غذاخوري قرار داده و فضا را صميميتر كنيد؛
در واقع شما با اين كار، به مهمانانتان نشان ميدهيد كه حضورشان در محيط خانه شما چقدر ارزشمند است. در هر صورت، اگر از علاقهمندان به خريد و بهخصوص استفاده از شمع هستيد، به نكات زير توجه كنيد؛ به طور قطع برايتان سودمند خواهد بود.
عمري طولانيتر از يك شمع
براي آنكه شمعهاي شما مدت زمان طولانيتري بسوزند و همچنين اشك كمتري در اثر سوختن آنها حاصل شود، شمعها را چند ساعت قبل از روشن كردن، در فريزر يا جايخي يخچال قرار دهيد؛ اين كار به لحاظ اقتصادي نيز براي شما بسيار بهصرفه خواهد بود.
نگهداري در لولههاي مقوايي
اگر تعدادي شمع خريداري كردهايد و ميخواهيد آنها را بهمرور در آينده مورد استفاده قرار دهيد، بهترين مكان براي نگهداري آنها نيز همين محيط فريزر است ولي اگر همچنان نگران هستيد كه هنگام جابهجايي مواد غذايي داخل فريزر، به شمعها صدمه رسيده يا بشكنند، 2 راهكار وجود دارد؛
يكي آنكه آنها را در قوطي پلاستيكي يا فلزي چيده و در فريزر قرار دهيد، دوم اينكه از لوله مقوايي داخل دستمال كاغذيهاي لولهاي استفاده كنيد؛
به اين ترتيب كه شمعها را با توجه به قطرشان به صورت تكي يا چند تايي در لولههاي مقوايي جاي داده و پس از گذاشتن در كيسه پلاستيكي، به فريزر منتقل كنيد.اين لولههاي مقوايي محافظ خوبي براي شمعها هستند.
شمعهاي بدون اشك
اگرچه اين روزها شمعهاي بدون اشكي به بازار آمدهاند كه اين خاصيتشان حاصل تغيير در مواد سازنده آنهاست ولي بعضيها عقيده دارند شمعهاي معمولي را نيز ميتوان به شمعهاي كماشك يا حتي بدون اشك تبديل كرد.
براي اين منظور، شمع را براي چندساعت در محلول آب نمك بخيسانيد؛ به اين ترتيب كه 2 قاشق سوپخوري سرپر نمك را در يك ليتر آب سرد حل كرده و شمع را به مدت 3 تا 5 ساعت در آن غوطهور كنيد.
شمعسازي با تكه شمعهاي قديمي
اگر پس از سوختن شمعها، تكههاي كوچكي باقي مانده و امكان قرار دادن آنها در شمعدانها ديگر وجود ندارد، تكه شمعها را بيرون نريزيد بلكه آنها را در ظرف فلزي گودي ريخته و روي حرارت قرار دهيد تا پارافين آنها دوباره آب شود، سپس با تهيه يك قالب شمعسازي و يك تكه فتيله، شمع جديدي درست كرده و دوباره از روشنايي آن براي مدتي ديگر نيز بهره ببريد.
شمعي در باد
اگر براي منظور خاصي ميخواهيد شمع را در هواي آزاد مورد استفاده قرار دهيد ولي جريان هوا و وزش باد مانع روشن ماندن شعله آن ميشود، يكي از 2 پيشنهاد زير را انجام دهيد:
1) پاكت كاغذي را تا نيمه از شن يا ماسه پر كنيد و لبه پاكت را به اندازه 2 تا 5 سانتيمتر به طرف بيرون تا بزنيد، سپس انتهاي شمع قلمي مورد نظر را داخل شن يا ماسه به اندازهاي فرو كنيد كه سر شمع از لبه پاكت بيرون نزند؛ حالا آن را روشن كنيد و با خيال راحت دستتان بگيريد.
2) براي شمعتان حبابي پلاستيكي درست كنيد؛ به اين ترتيب كه مركز دايره كف ليوان يكبار مصرف را به قطري به اندازه قطر شمع، سوراخ كرده و شمع را از انتها داخل سوراخ تا جايي فرو كنيد كه سر شمع كمي پايينتر از لبه ليوان قرار گيرد؛ به اين صورت، ديواره ليوان مانع خاموش شدن شمع ميشود.
تميزكاري شمع
شمعها نيز مانند ديگر لوازم خانه، در معرض آلودگي و گرد و غبار محيط كثيف قرار ميگيرند و رنگ آنها تيره ميشود ولي مشكل اينجاست كه اين سياهي با روشهاي معمول گردگيري و شستوشو برطرف نميشود، بنابراين بايد از روشهاي ديگري استفاده كرد كه مهمترين آن به كار بردن الكل صنعتي است.
پس اگر شمعي داريد كه مدت زيادي است در معرض گرد و غبار بوده و لايهاي از آن روي شمع ديده ميشود، ابتدا شمع را با آب سرد و صابون خوب بشوييد سپس با تكه پارچهاي آرام خشك كنيد.
حالا قلممويي را به الكل صنعتي آغشته كرده و روي همه قسمتهاي شمع بماليد. با اين كار، تمام قسمتهاي شمع – حتي فرورفتگيهاي موجود در شمعهاي مدلدار – نيز به راحتي تميز ميشوند.
نكته: اگر شمع سادهاي داريد كه مانند نمونه بالا چندان كثيف نيست، تنها استفاده از پنبهاي آغشته به الكل، كفايت ميكند.
تصاوير زيبا و مرتبط با اين مقاله