پژوهشگران كانادايي اعلام كردند نوشيدن دو ليوان شير پس از ورزش، به سوزاندن بيشتر چربي و افزايش حجم ماهيچه اي كمك مي كند.
محققان دانشگاه مك مستر در هميلتون ايالت اونتاريو، 56 مرد 18 تا 30 سال را طي يك دوره 12 هفته اي بررسي كردند. براي اين افراد برنامه ورزشي بلند كردن وزنه، طي پنج روز در هفته ارايه شد.شركت
كنندگان در اين مطالعه به سه گروه تقسيم شدند:
گروه اول) پس از ورزش، دو ليوان شير كم چربي مصرف كردند.
گروه دوم) پس از ورزش، نوشيدني سويا (با همان ميزان پروتئين و انرژي موجود در شير) مصرف كردند.
گروه سوم) پس از ورزش، نوشيدني كربوهيدراتي مصرف كردند.
بعد از 12 هفته معلوم شد گروهي كه شير نوشيده بودند، حدود يك كيلوگرم چربي و گروهي كه كربوهيدرات مصرف كرده بودند، نيم كيلوگرم چربي از دست داده بودند. اين در حالي است آنهايي كه نوشيدني سويا خورده بودند، چربي از دست نداده بودند.
در عين حال گروهي كه شير نوشيده بودند، در مقايسه با آنهايي كه سويا مصرف كرده بودند 40 درصد يا 1135 گرم به حجم ماهيچه اي خود افزوده بودند.
علاوه بر اين گروهي که شير مصرف کرده بودند، 36 درصد يا 1500 گرم حجم ماهيچه اي بيشتر نسبت به گروه مصرف کننده نوشيدني كربوهيدرات پيدا کرده بودند.
شير ضد سرطان روده بزرگ
سرطان روده بزرگ و پوکي استخوان از آثار منفي مصرف نکردن شير است. شير حاوي کلسيم است و در برابر سرطان روده بزرگ، نقش محافظتي ايفا مي کند.
ديواره عضلاني روده بزرگ بر اثر کمبود کلسيم به مرور زمان تخريب مي شودو به اين ترتيب فرد به اين سرطان مبتلا مي شود. ويتامين، پروتئين، اسيد لينولئينک کنژوگه و اسيد بوتيريک از ديگر مواد معدني است که مانع تخريب اين ديواره مي شود. پوکي استخوان نيز از عوارض منفي مصرف نکردن شير است که در پزشکي با عنوان اسئتوپروز شناخته مي شود.