محصولات
دریافت کاتالوگ محصولات
پورتال ایمن
سیستم آرشیو اسناد
سیستم پشتیبانی (Ticketing)
سیستم مدیریت جلسات
سیستم مدیریت وظایف
سیستم پورتال داخلی ویژه همکاران
سیستم تولید و مدیریت وب سایت
سیستم اتوماسیون اداری
سیستم مدیریت فروشگاه
سیستم گفتگوی آنلاین (پشتیبانی)
نرم افزار های اندروید
فروشگاه
جستجوی محصولات
همه محصولات
بانک شماره موبایل
گالری تصویری فایل PSD
گالری تصویری فایل افتر افکت
سیستم پیامک
عضویت رایگان در سامانه
ورود به سامانه پیامک
ارسال به BTS ایرانسل
امکانات سامانه پیامک
وب سرویس رایگان پیامک
سرویس HTTP پیامک رایگان
افزونه ورد پرس
نرم افزار ویندوزی پیامک
خرید خط هزار و تلفن ثابت
عمومی
اخبار
تقویم تاریخ
نرم افزارهای موبایل
مقالات
معرفی سایت
درباره ما
پرسش و پاسخ
ارسال تیکت
اطلاعات تماس
درباره ما
پرسش و پاسخ
آموزش برنامه نویسی
سفارش تبلیغ اندروید
Type
All
کامپيوتر
دنياي فن آوري
جستجو در محصولات
25 دي 1387 / 17 محرم الحرام 1430 / 14 ژانويه 2009
-(2 Body)
25 دي 1387 / 17 محرم الحرام 1430 / 14 ژانويه 2009
Visitor 375
Category:
دنياي فن آوري
1) 25دي ماه سال1367هجري شمسي:
حضرت امام خميني(ره) فتواي تاريخي خويش مبني براعدام سلمان رشدي را صادرفرمودند. رشدي نويسنده هندي تبارانگليسي است كه با انتشاركتاب آيات شيطاني به مقدّسات دين اسلام آشكارا توهين كرد. ازاين رو حضرت امام(ره) طي اطلاعيهاي حكم اعدام وي را صادرفرمودند. امام راحل دربخشي ازاين حكم مهم و تاريخي فرمودند:« به اطلاع مسلمانان غيورسراسرجهان ميرسانم مؤلف كتاب آيات شيطاني كه عليه اسلام و پيامبرو قرآن تنظيم و چاپ و منتشرشده است همچنين ناشران مطلع ازمحتواي آن محكوم به اعداماند. ازمسلمانان غيورميخواهم تا درهرنقطه كه آنان را يافتند سريعاً آنها را اعدام كنند تا ديگري جرأت نكند به مقدّسات توهين كند...».
2) 25دي ماه سال1366هجري شمسي:
نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي عمليات بيت المقدس را با رمز يا زهرا(س) آغازكرد. هدف ازاجراي اين عمليات آزادسازي ارتفاعات غرب شهرماووت عراق درمنطقه عملياتي شمال سلمانيه بود كه با موفقيّت به پايان رسيد. دراين عمليات ضمن آزادسازي ارتفاعات مهمي چون يولان و اورال غنايم فراوان ازدشمن بدست آمد. نيروهاي دلاورسپاه اسلام بيش از4500تن ازافراد دشمن را به هلاكت رساندند يا مجروح كردند و 900نفرازآنان را به اسارت خويش درآوردند.
3) تصويب طرح چاپ فرهنگ دهخدا در مجلس شوراي ملي (1324 ش)
پايه لغتنامه دهخدا ظاهراً در دوران جنگ جهاني اول پيريزي گرديد. تهيه مواد اين لغت نامه در مدت چهل سال، عظيمترين كاري بود كه علامه دهخدا آن را به انجام رسانيد. با اين حال نخستين گام براي چاپ اين اثر كمنظير، با پيشنهاد وزير دارايي وقت برداشته شد. چند سال بعد در بهمن 1314، قراردادي بين وزارت معارف و دهخدا به امضا رسيد كه براساس آن قرار بر اين شد كه اين لغتنامه در نه جلد هفتصد صفحهاي طي پنج سال به چاپ برسد. در ادامه اقدامات عملي براي چاپ و نشر اين اثر، در دي ماه 1324 طرحي از طرف حدود 25 نفر از نمايندگان مجلس شوراي ملي با قيد دو فوريت تقديم شد كه در آن ضمن اشاره به تحمل زحمات فوقالعاده و بذل عمر گرانمايه علياكبر دهخدا در تاليف اين دايرةالمعارف فارسي، از هيئت رئيسه مجلس خواسته شده بود اقدام لازم را به عمل آوَرَد تا چاپخانه مجلس شوراي ملي، به سرعت اقدام به چاپ دايرةالمعارف دهخدا بكند. در تبصره اين ماده واحده آمده بود: "وزارت فرهنگ مكلف است افراد لازم در اختيار آقاي دهخدا براي جمعآوري دايرةالمعارف ايشان بگذارد." دو فوريت فوق در جلسه 25 دي ماه 1324 ش به تصويب رسيد. ده سال بعد و در اواخر عمر دهخدا، كليه فيشها، كتابها و لوازم كار به ساختمان بهارستان منتقل شد و دو سال پس از آن، لغتنامه و متعلقات آن به دانشگاه تهران واگذار گرديد. لغتنامه دهخدا در چاپ جديد خود داراي 23911 صفحه و 71733 ستون در پانزده جلد متن و يك جلد مقدمه، دريايي از اطلاعات در چارچوب ادبيات فارسي را به اهل علم و خرد ارايه ميدهد.
4) پيوستن نظاميان رژيم شاه به مردم مسلمان و مبارز ايران (1357 ش)
پس از راهپيماييهاي مكرّر مردم عليه رژيم ديكتاتوري شاه، درگيريهاي وسيعي بين نظاميان و مردم به وقوع پيوست. در اين حال، برخي از نظاميان كه به حقانيت مبارزات مردم پي برده بودند، در پي فرمان امام خميني(ره) پادگانها را ترك كرده، به مردم پيوستند. پيوستن نظاميان به نيروهاي مردمي، نويدبخش تحولات اساسي در روحيه و ساختار بدنه ارتش رژيم بود. در اين راستا، حضرت امام نيز طي پيامهاي متعدد، ارتش را به پيوستن به مردم ترغيب و به آنها توصيه كردند كه براي دفاع از اسلام و حفظ احكام رهايي بخش آن، به مردم بپيوندند و ميهن خود را از دست اجانب نجات دهند.
5) رحلت آيتاللَّه "محمد علي حقّي سرابي" از افاضل و مدرسين حوزه علميه قم (1377 ش)
آيتاللَّه حاج شيخ محمدعلي حقّي سرابي در حدود سال 1307 ش (1348 ق) در بيت علم و تقوا در شهرستان سراب در آذربايجان شرقي به دنيا آمد. وي مقدمات علوم اسلامي و سطوح عاليه را در تبريز و قم فراگرفت و سپس در نجف در درس آيات عظام سيد محمود شاهرودي، سيد محسن حكيم و سيد ابوالقاسم خويي شركت جست. آيتاللَّه حقي پس از مدتي توقف در سراب، راهي قم گرديد و در دروس خارج فقه و اصول حضرات آيات سيد حسين بروجردي و امام خميني حاضر شد و بهرههاي فراوان علمي كسب نمود. ايشان كه از استاداني همچون سيد محسن حكيم، سيد محمود شاهرودي، سيد ابوالقاسم خويي و سيد محمد حجت كوه كمرهاي اجازه اجتهاد داشت، در قم به تدريس و تأليف پرداخت و از آن پس، در يكي از مساجد معروف تهران، به فعاليتهاي ديني خود ادامه داد. آيتاللَّه حقي كه در جوار مسجد جامع امام حسين(ع) تهران، حوزه علميه را بنياد نهاده بود، در سالهاي قبل از پيروزي انقلاب، خود و مسجدش را يكسره وقف پيشبرد اهداف نهضت اسلامي كرد و بسياري از حركتهاي ضد رژيم را رهبري مينمود. وي پس از پيروزي انقلاب به رياست يكي از شعبههاي ديوان عالي كشور، نمايندگي مجلس شوراي اسلامي از سراب و خبرگان رهبري از آذربايجان شرقي برگزيده شد و در خدمت نظام اسلامي بود. برخي از آثار اين روحاني مجاهد شامل رسالةٌ في العدالة، رسالةٌ في اِعجازِ القُرآن، شرح دعاي افتتاح و تفسير برخي سورههاي قرآن در 4 جلد، ميباشند. اين عالم رباني سرانجام در شب بيستوپنجم ديماه 1377 ش برابر با 27 رمضان 1419 ق در هفتاد سالگي در قم به جوار دوست شتافت و در قبرستان شيخان اين شهر به خاك سپرده شد.
6) درگذشت اديب و عارف نامي "عبدالرحمن جامي" خاتم شعراي بزرگ ايران (898 ق)
عبدالرحمن بن احمد بن محمد جامي، صوفي، اديب نحوي و شاعر ماهر در سال 817 قمري در شهر جام خراسان به دنيا آمد. وي در فنون طريقت، از مريدان نقشبنديه بود و ارتباط فراواني با پير طريقت داشت. جامي را شيعه دانستهاند و اشعار پرشوري را در مناقب اهل بيت(ع) از او نقل مينمايند. ولي گويا وي مذهب خود را پنهان ميساخته و تقيّه ميكرده است. اَشِعَّةُ اللَّمَعات، بهارستان، چهل حديث، ديوان اشعار، سلامان و آبسال از جمله تصنيفات وي ميباشند. غزليات جامي بسيار شيرين و گاهي تلفيقي از عربي و فارسي هستند. وي را خاتم شعراي بزرگ پارسي گوي خواندهاند. در اشعار جامي، افكار صوفيانه، داستانها، حكمت، اندرز، تصورات خيالي و غنايى، به وفور ديده ميشود. او در مثنويهاي خود، روش نظامي را تقليد ميكرد و در غزل از سعدي و حافظ پيروي مينمود. با اين حال، نبايد جامي را از ابتكار مضامين تازه و قدرت بيان و لطف معاني در اشعارش بيبهره دانست. جامي با آن كه كمتر به مرتبه و جايگاه استادانِ بزرگ پيش از خود ميرسد، ولي از آن جهت كه خاتم شعراي بزرگ پارسي زبان است، داراي اهميت و مقام خاصي است. جامي در سال 898 ق در 81 سالگي در هرات چشم از جهان فرو بست.
7) ولادت دانشمند برجسته "بهاءالدين عاملي" معروف به "شيخ بهايي" (953 ق)
شيخ بهاءالدين محمد عاملي معروف به شيخ بهايى از شاگردان شهيد ثاني و يكي از علماي بزرگ شيعه و از افتخارات جهان اسلام ميباشد. وي در سال 953 قمري در بعلبك لبنان به دنيا آمد و در طول حيات پربار خويش، مسافرتهاي زيادي به نقاط مختلف جهان داشت و از محضراساتيدي برجسته در رشتههاي گوناگون استفاده نمود. شيخ بهايى در بسياري از علوم مانند هيئت، نجوم، رياضيات، تفسير قرآن، فقه، اصول، علم حديث، ادبيات فارسي و عربي، طب و مهندسي متبحّر بود و در تمامي آنها كتبي را به رشتهي تحرير در آورد. وي اولين كسي است كه يك دوره فقه غير استدلالي به زبان فارسي نوشت. از صفات بارز شيخ بهايى بياعتنايى به دنيا و دوري از رياكاري است كه با وجود داشتن مقامات بالاي علمي و مناصبي چون شيخالاسلامي، به سوي علايق مادي گرايش پيدا نكرد. از شاگردان او ميتوان به ملاصدرا، ملامحمد تقي مجلسي و محقق سبزواري اشاره نمود. شيخ بهايى دهها اثر ارزنده از خود به جاي گذاشته است كه: كشكول، اسرارُالبلاغه، اِثني عَشَريّات خَمْس، اَربعين حديثاً، جامع عباسي، عينُ الحيوة، بحرالحساب و... از آن جملهاند. آثار علمي و مهندسي شيخ بهايي را ميتوان در جاي جاي اصفهان مشاهده نمود. شيخ بهايي در 12 شوال 1030 قمري پس از يك بيماري چند روزه به سراي باقي شتافت و در مشهد مقدس به خاك سپرده شد.
8) پيروزي سپاهيان نادرشاه در جنگ با عثماني (1148 ق)
نادر شاه افشار، عثمانيها را در قفقاز و داغستان به سختي شكست داد و دولت عثماني ناچار شد، صلح را بپذيرد. به اين ترتيب در سال 1148 ق، صلح بين ايران و عثماني جاري شد و ايروان و ولايات غربي و شمال غربي به ايران باز گردانده شد.
9) گشايش سومين مجلس قانونگذاري در ايران (1333ق)
10) مرگ "جورج بِرِكلي" اسقف و فيلسوف ايرلندي (1753م)
جورج بِرِكْلي فيلسوف مشهور ايرلندي در 12 مارس 1685م در ايرلند به دنيا آمد و تحصيلات خود را در دوبلين، پايتخت اين كشور به اتمام رساند. سپس به امريكا رفت و در آنجا به تأسيس دانشگاه پنسيلوانيا كمك كرد. همچنين قصيدهاي در ستايش امريكا سرود و بدان سبب در كاليفرنيا شهر بركلي را به افتخار وي، به نام او بازخواندند و بعدها دانشگاهي نيز به نام او نامگذاري شد. بركلي پس از آن در ايرلند به عنوان كشيش و اسقف برگزيده شد و به تامل و تحقيق در فلسفه دين پرداخت. از اين رو شهرت او عمدتاً به خاطر فلسفه ديني اوست نه اشعارش. بركلي معتقد بود فقط دو نوع وجود حقيقي وجود دارد: روحها و تصورات. ارواح، ادراك كنندهاند و تصورات، ادراك شده. به عبارت ديگر ارواح، فعال، متحرك و ايجاد كننده تصوراتند در حالي كه تصورات، جنبه انفعالي و غير فعال دارند. بركلي با اين مقدمات نتيجه ميگرفت كه ارواح افراد بشر داراي ظرفيت محدود هستند در حالي كه خداوند، روح نامحدود و نامتعين است. در نظام عقيدتي بركلي، همه چيز در همه احوال، بستگي به مشيت الهي دارد، بنابراين زنجيرههاي منظم و توانمند طبيعت براي هدايت انسانها در امور زندگي ضرورت دارد. بركلي وجود درد يا آلام در جهان را براي رفاه و سعادت آدم، يك ضرورت واجب ميداند. او بر اين عقيده است كه جامعيت ذهن به انسان امكان ميدهد تا تاثيرات الهي را كه در سراسر نظام طبيعت ميدرخشد، پذيرا گردد. وي در كتاب خود كه به "اصول" معروف است به اين نتيجه و درخواست ميرسد كه بايد در مطالعات، منزلت اول را براي خداوند قائل شويم. او اعلام داشت كه جهان واقعيت، جز در ذهن، وجودندارد و تمام اشياي مادي، تنها وقتي وجود پيدا ميكنند كه ذهنْ آنها را تصور كند. بركلي گذشته از فلسفه، به جغرافيا، باستانشناسي و اقتصاد علاقه داشت و در هر يك از اين رشتهها، تبحر و استادي خويش را به ثبوت رسانيده بود. او مسافرتهاي زيادي انجام داد و در سير و سياحت به تدوين آثاري در فلسفه دست زد كه نظريه رؤيت، مبادي علم انسان و آب قطران از آن جملهاند. جورج بركلي سرانجام در 14 ژانويه 1753م در 68 سالگي درگذشت.
11) تولد دكتر "آلبرت شوايتْزر" پزشك نوعدوست فرانسوي (1875م)
12) تشكيل كنفرانس "كازابلانكا" در جريان جنگ جهاني دوم (1943م)
كنفرانس كازابلانكا در 14 ژانويه 1943م و در هنگامه جنگ جهاني دوم در بندري به همين نام واقع در كشور مراكش برگزار گرديد و فرانكلين روزولت رئيس جمهور امريكا و چرچيل نخست وزير انگلستان به عنوان سران دو دولت اصلي متفقين در آنها شركت داشتند. اين كنفرانس در حالي برگزار گرديد كه دو كشور نسبت به عملكرد يكديگر اعتراض داشتند. انگلستان از اينكه امريكا اولويت در شكست آلمان را كنار گذاشته است گلهمند بود و امريكا نيز از عدم حملات وسيع انگلستان عليه ژاپن شاكي بود. با اين همه، كنفرانس در يك موقعيت خاص زماني برگزار ميشد و هدف مشترك آنها در نهايت پيروزي بر متحدين بود. در اين كنفرانس نقشه حمله به سيسيل از جزاير مهم ايتاليا، بمباران كشورهاي جبهه متحد توسط امريكا و ديگر مسايل جنگ مورد بررسي قرار گرفت. همچنين نحوه كمك رساني و تدارك تجهيزات براي روسيه و نيز نحوه حمله به فرانسه مورد بحث و موافقت قرار گرفت. در پايان اين كنفرانس كه به مدت ده روز به طول انجاميد، نمايندگان كشورهاي شركت كننده اعلاميه مشتركي صادر كردند كه به موجب آن متعهد شدند، جنگ را تا تسليم بدون قيد و شرط دولتهاي متحد ادامه دهند. خواسته نهايي متفقين، باعث شد تا برخي كشورها، مسئوليت ادامه جنگ و طولاني شدن آن را متوجه متفقين بدانند. بيش از 2 سال بعد از اين كنفرانس، جنگ دوم جهاني با شكست و تسليم آلمان و ژاپن به پايان رسيد.
13) درگذشت "سرگئي كورولف" نخستين طراح سفينههاي فضايي شوروي (1966م)
سرگئي.پ. كورولُف فضانورد برجسته روسي، در 30 دسامبر 1906م متولد شد. گرچه پدرش يك معلم بود اما وي از نوجواني به مسائل مربوط به علم نجوم، موشك سازي و سفر به فضا علاقه داشت و در آن زمينه به مطالعه پرداخت. بعد از انقلاب اكتبر 1917م و روي كار آمدن رژيم كمونيستي، كورولف وارد مدرسه عالي تكنيك شوروي شد و همزمان در كارخانه هواپيماسازي به كار پرداخت. وي با همكاري يك دانشمند روسي نوعي گلايْدِر به نام "كوكتبل" را طراحي نمود و سپس با ساخت هواپيماي سبك به نام "4.sk" در سال 1930م آن را به پرواز درآورد. علاقه به سفرهاي فضايى و انجام كار و پژوهشهايى در اين زمينه باعث شد تا كورولف وارد بخش موشك سازي مؤسسه "پيشرفتهاي هوايى" شود و با بروز و ظهور استعدادها و توانايى وي، در سال 1932م توسط دولت شوروي مسئوليت طرحهاي مربوط به راكتسازي برعهدهاش قرار داده شد. ميتوان گفت كه كورولف از اين تاريخ در تمام پروژههاي مربوط به موشكهاي فضاپيما و قارهپيما نقشي اساسي داشت و موشكهايى كه تا آن زمان جزء موشكهاي پيشرفته به حساب ميآمد مانند اسپوتنيك، وستوك، سايوز و... تحت نظر وي ساخته شد. با اين همه با توجه به مسئوليت مهم نظامي و امنيتي وي و نيز جو حاكم بر نظام كمونيستي شوروي، نقش و جايگاه وي تا زمان مرگش پنهان بود. وي سرانجام در 14 ژانويه 1966م در 60 سالگي درگذشت.
14) مرگ سرگرد "سعد حداد" نظامي متمرّد و مزدور ارتش لبنان (1984م)
سرگرد شورشي، سعد حداد، نظامي متمرّد و مزدور ارتش لبنان، در سال 1937م در جنوب لبنان به دنيا آمد. او پس از پايان تحصيلات خود، در سال 1958م وارد ارتش لبنان شد و پس از طي دوره آموزش توپخانه در فرانسه، راهي امريكا شد. سعد حداد در امريكا نيز يك دوره مقابله با عمليات نظامي انقلابيون را در مدارس نظامي اين كشور گذراند و در سال 1975م به لبنان بازگشت. چندي بعد، به عنوان يك عنصر ناراضي، از ارتش لبنان جدا شد و با حمايت اسرائيل، رهبري يك گروه از نظاميان ناراضي لبنان را در جنوب اين كشور به منظور مقابله با نيروهاي انقلابي و مسلمان فلسطيني و لبناني بر عهده گرفت. بدين ترتيب آموختههاي نظامي سعد حداد در فرانسه و امريكا، صرف مبارزه با گروههاي مسلمان و به وجود آوردن نوار امنيتي در مرزهاي شمالي رژيم صهيونيستي گرديد. به همين دليل بود كه در سال 1977م از وايْزْمَن، وزير جنگ وقت اسرائيل، مدال لياقت دريافت كرد. سعد حداد در 18 آوريل 1979م، رسماً ارتش لبنان آزاد را اعلام كرد و از آن پس حقوق و اسلحه مورد نياز خود را از طريق رژيم صهيونيستي تامين نمود. در اين زمان او عملاً مدافع مرزهاي شمالي اسرائيل و راهنماي مأموران مخفي رژيم صهيونيستي براي تجسّس در لبنان شده بود. سعد حداد و گروه تحت فرمانش به تدريج در سايه حضور نظامي صهيونيستها در اراضي جنوب لبنان، قدرت گرفتند، به طوري كه مقر فرماندهي خود را به صورت علني در شهر صيدا قرار دادند. او به هنگام حمله سنگين رژيم صهيونيستي به نواحي مركزي لبنان در 6 ژوئن سال 1982م، به عنوان راهنما و هادي اصلي صهيونيستها عمل كرد. او چنان به مقامات صهيونيستي نزديك بود كه وقتي در سال 1983م به دليل ابتلا به سرطان خون در بيمارستان حيفا بستري شد، موشه آرِنْزْ وزير جنگ وقت رژيم صهيونيستي و همچنين رئيس وقت ستاد ارتش اسرائيل در بيمارستان از وي عيادت كردند. سعدحداد از اين بيماري جان سالم به در نبرد و سرانجام در 14 ژانويه 1984م در 47 سالگي درگذشت.
15) ترور "ابواياد" مبارز فلسطيني توسط عوامل سازمان موساد (1991م)
صلاح خَلَف معروف به ابواياد مرد شماره دو سازمان آزادي بخش فلسطين پس از ياسر عرفات، عضو كميته مركزي و مسئول امنيتي جنبش فتح، در سال 1933م در شهر يافا به دنيا آمد. وي در سال 1948م همزمان با اولين جنگ اعراب و اسرائيل همراه با خانواده به غزه رفت. ابواياد تحصيلات خود را در قاهره به پايان برد و پس از آشنايى با ياسر عرفات، همدوش او در چندين عمليات ضدصهيونيستي شركت كرد. او از ابتداي امر از تشكيل يك سازمان چريكي براي مبارزه خالصانه با اشغالگران صهيونيستي در فلسطين جانبداري مينمود. پس از جنگ 6 روزه، وي مسئول روابط فتح با دولتهاي عربي شد و توانست حمايت جمال عبدالناصر در مصر و عبدالسلام عارف در عراق را جلب كند. او همواره از سياستهاي محافظهكارانه و نرمشهاي سياسي ياسر عرفات انتقاد ميكرد و خواهان جديت در كار بود. با اين حال، عرفات هرگز حاضر به حذف وي از سازمان آزاديبخش فلسطين نشد. سرانجام مأموران موساد، سازمان جاسوسي رژيم صهيونيستي در يك اقدام جنايتكارانه ابواياد را به همراه دو مقام ديگر سازمان آزادي بخش فلسطين در 14 ژانويه 1991م در 58 سالگي در تونس به قتل رساندند. ترور اين افراد آن هم با نقض حاكميت ملي و تماميت ارضي كشوري مستقل يعني تونس نشان داد كه رژيم صهيونيستي براي حذف مخالفان خود به هيچ قانون بينالمللي پايبند نيست. چرا كه اين رژيم، بارها ساير رهبران گروههاي فلسطيني و لبناني مخالف خود را در ديگر كشورها ترور كرده است. با اين حال چند ماه پس از ترور صلاح خَلَف، (ابواياد) رهبران سازشكار سازمان آزاديبخش فلسطين در اكتبر 1991م مذاكرات به اصطلاح صلح را با رژيم اشغالگر قدس آغاز كردند و در سال 1993م رژيم صهيونيستي را به رسميت شناختند.
16) مرگ "سايروس وَنس" وزير امور خارجه اسبق امريكا (2002م)
سايروس وَنس وزير امور خارجه اسبق ايالات متحده امريكا در 27 مارس 1917م در امريكا به دنيا آمد و پس از طي تحصيلات متوسطه، از دانشگاه ييل فارغ التحصيل گرديد. وي مشاغل كاري خود را از خدمت در نيروي دريايى امريكا آغاز نمود و از سي سالگي به وكالت پرداخت. وَنس سپس در كميتههاي مختلف سناي امريكا، از جمله كميته ويژه نيروهاي مسلح و فضا و هوانوردي، سمتهايى برعهده گرفت و از سال 1964م، معاونت وزارت دفاع، به وي سپرده شد. او در زمان رياست جمهوري ليندون جانسون، در مسائل بينالمللي همچون قبرس، كُره و مذاكرات صلح ويتنام، به عنوان نماينده امريكا حضور داشت. وَنس در زمان رياست جمهوري جيمي كارتر، با عنوان وزير امورخارجه، در تنظيم پيمان صلح مصر با رژيم نژادپرست اسرائيل در سال 1979م در كمپ ديويد، فعاليت زيادي نمود و براي به رسميت شناخته شدن رژيم صهيونيستي تلاش كرد. ونس نهايتاً پس از تلاش نافرجام واشينگتن براي نجات گروگانهاي لانه جاسوسي امريكا در تهران، از سمت خود استعفا كرد. با اين حال از فعاليتهاي سياسي كنارهگيري نكرد و در سالهاي بعد به عنوان نماينده دبيركل سازمان ملل متحد، در مسائلي نظير يوگسلاوي، افريقاي جنوبي، بوسني و قَرهباغ شركت داشت. وي در كتاب خود با نام انتخابهاي دشواركه در سال 1983م منتشر شد، ضمن توصيف سياست امريكا در قبال ايران، در مورد علت سرنگوني رژيم پهلوي مينويسد: "سقوط شاه نمونه كاملي براي بررسي چگونگي برخورد تمدن مدرنيسم غرب با ساختار مذهبي و اجتماعي يك جامعه سنتي است". سايروس وَنس سرانجام در 14 ژانويه 2002م در 85 سالگي درگذشت.
Add Comments
Name:
Email:
*
User Comments:
SecurityCode: