گرچه طى سال حليم وشله زرد مى خوريم اما اين غذا به نوعى خاص پيوندهاى مناسبتى هم دارند در ايام ويژه همچون تاسوعا و عاشورا وعزادارى هاى مذهبى و نذرهاى خاص خانوادگى و... در ماه مبارك رمضان خوردن حليم كم روغن نخستين سفارش غذايى محققان تغذيه به هنگام افطاراست.
حليم
موادلازم: گوشت سردست گوسفند: 500 گرم ، گندم پوست گرفته: 500 گرم ، پياز: يك عدد متوسط ، نمك و فلفل .
شيوه پخت: گندم رادرآب مى خيسانيم. گوشت را به همراه پياز با حرارت كم خوب مى پزيم.سپس گندم را با كمى نمك پخت مى دهيم و به همراه گوشت پخته شده وكمى فلفل مى كوبيم و روى حرارت كم مى گذاريم تا اندازه اى كه كش بيايد. روى حليم را پس از كشيدن آن در كاسه اى از جنس چينى ، با دارچين و شكر و خلال پسته تزيين مى كنيم.
شله زرد
موادلازم: برنج: يك كيلو ، شكر: يك كيلو، روغن: 150گرم ، خلال بادام: 150گرم، خلال پسته: 50گرم ، زعفران حل شده درآب: 3 قاشق غذاخورى و گلاب: يك پيمانه، دارچين: مقداردلخواه.
شيوه پخت: برنج را پيمانه كرده و6 برابرآن آب مى افزاييم و مى گذاريم كاملا مغز پخت شود سپس شكر را اضافه كرده ومى گذاريم جابيفتد. كاربعدى شما ، افزودن آب زعفران وروغن وگلاب وبادام است تا دوباره جا بيفتد. اين غذاى نذرى را با دارچين وخلال پسته تزيين مى كنيم.