مواد لازم:
سينه مرغ 2 عدد
پياز 1 عدد
سير 1 حبه
اسفناج خرد شده 2 پيمانه
گردوي خرد شده يا نيمه شده دو سوم پيمانه
آرد 2 قاشق سوپخوري
آب يا استاک مرغ 4 - 3 پيمانه
خامه دو سوم پيمانه
ادويه، زردچوبه، فلفل، نمک به ميزان لازم
روغن زيتون به ميزان لازم
طرز تهيه:
اين غذا براي دو نفر مناسب است.
دو عدد سينه مرغ که گفته شد در حقيقت يک عدد سينه مرغ کامل است که به دو قسمت تقسيم کرده ايم.
سينه مرغ را با کمي نمک و زعفران مزه دار ميکنيم.
ادويه مناسب براي اين غذا تخم گشنيز، فلفل بهار سائيده شده و زردچوبه است که با هم مخلوط ميکنيم و مزه خيلي خوبي به اين غذا ميدهد ولي از هر ادويه دلخواهي ميتوان استفاده کرد.
نياز نيست سينه مرغ خيلي مزه دار شود و همان موقع استفاده هم ميتوان مزه دار کرد اما اگر يک ساعت قبل مزه دار کنيم و بگذاريم بماند طبيعتاً بهتر خواهد بود.
به ميزان لازم روغن زيتون داخل ماهي تابه ميريزيم تا گرم شود و دو طرف سينه هاي مرغ مزه دار شده را داخل ماهي تابه سرخ ميکنيم تا رنگ طلايي خوش رنگ بگيرد.
روغن زيتون براي اين استفاده کرديم که رنگ مرغ را وقتي از فر بيرون مي آوريم خيلي خوشرنگ ميکند اگر غير از اين غذا هم مرغ را با روغن زيتون چرب کنيم رنگ طلايي خوبي خواهد داشت.
داخل سيني فر را با فويل ميپوشانيم روي کاغذ را چرب ميکنيم و سينه هاي مرغ تفت داده شده را داخل سيني قرار ميدهيم و در فري که 350 درجه حرارت دارد به مدت تقريباً يک ربع تا 20 دقيقه قرار ميدهيم تا کاملاً بپزد.
براي تهيه سس:
به ميزان لازم روغن زيتون داخل ظرفي روي حرارت ميريزيم تا گرم شود. وقتي روغن گرم شد پيازي را که به صورت نگيني خرد کرده ايم داخل روغن ميريزيم و تفت ميدهيم در حدي که نرم و براق شود و سرخ نميکنيم چون اگر سرخ شود طعم غذا را خراب ميکند.
وقتي پياز نرم شد يک حبه سير پوره شده و اسفناج خرد شده را اضافه ميکنيم.
اسفناج را بعد از خرد کردن اندازه ميگيريم و 2 پيمانه بايد باشد. اسفناج را خيلي ريز خرد نميکنيم.
مواد را تفت ميدهيم وقتي خوب تفت داده شد حرارت را کم کرده و گردوي نيمه شده يا خرد کرده و آرد را به مواد اضافه ميکنيم و تفت ميدهيم بعد آب مرغ و ادويه هاي مورد نظر را اضافه کرده و هم ميزنيم.
آب مرغ را کم کم اضافه ميکنيم تا آرد خوب باز شود.
اگر بخواهيم سس رنگ قهوه اي بيشتري داشته باشد آرد را بيشتر تفت ميدهيم.
اگر به اين سس 1 قاشق چايخوري پودر کاکائو اضافه کنيم سس خيلي خوبي به دست خواهد آمد.
در ظرف را ميگذاريم و اجازه ميدهيم اين مواد به مدت 20 الي 30 دقيقه مواد با آب مرغ بپزد و جا بيفتد و سس غليظي به دست آيد. سپس خامه را به سس آماده شده اضافه کرده و هم ميزنيم و از روي حرارت برميداريم.
خامه نبايد روي حرارت داخل غذا بجوشد.
ميتوان از زعفران حل کرده داخل سس هم استفاده کرد.
اگر دوست نداشته باشيم که سينه مرغ را به روش گفته شده آماده کنيم روش ديگري وجود دارد به اين ترتيب که ميتوانيم سينه مرغ را با مواد گفته شده داخل قابلمه که داخل آن روغن ريخته ايم بگذاريم و روي حرارت بسيار کم در عرض 30 دقيقه ميگذاريم بپزد. سينه مرغ آب انداخته و با آب خودش ميپزد که بسيار خوشمزه ميشود.
روش ديگري که ميتوان سينه مرغ خوشمزه اي تهيه کرد اين است که مقداري کره يا روغن زيتون، کمي رب گوجه فرنگي و ادويه هاي دلخواه و زعفران آب کرده را مخلوط کرده و روي سينه مرغ بريزيم و داخل فر بگذاريم تا پخته شود.
ميتوانيم سينه هاي مرغ را بعد از آماده شدن خرد کنيم و با سس آماده شده مخلوط کرده و سرو کنيم يا سينه ها را درسته داخل ظرف قرار داده و سس را روي آن بريزيم. که اگر خرد کرده و با سس مخلوط کنيم بهتر است.
ميتوانيم براي کنار اين غذا از سيب زميني تنوري شده استفاده کنيم به اين ترتيب که سيب زمينيها را با پوست کامل ميشوييم بعد همينطور با پوست از طول به چهار قسمت تقسيم ميکنيم و مقداري نمک و 2 قاشق روغن زيتون و مقداري زيره اضافه کرده و با دست کاملاً مخلوط ميکنيم تا تمام سيب زمينيها به مواد آغشته شوند.
داخل سيني فر که فويل انداخته و روي فويل را چرب کرده ايم ميگذاريم و کناره هاي فويل را روي سيب زمينيها برميگردانيم به طوري که سيب زمينيها کاملاً داخل فويل باشند بعد داخل فر 350 درجه ميگذاريم تا بپزد بعد کنار غذا سرو ميکنيم.
اگر دوست داشته باشيد ميتوانيد مقداري کره آب شده هم به سيب زمينيها اضافه کنيد.
ميتوانيم در کنار غذا از کلم برگ قرمز و سفيد خلال شده هم استفاده کنيم.
کلم هاي قرمز را داخل کاسه ريخته و نمک و 2 قاشق سرکه سفيد اضافه ميکنيم و به مدت 2 -3 دقيقه ماساژ ميدهيم تا رنگ کلم قرمز خارج شود و يک ربع الي 20 دقيقه کنار ميگذاريم و در کنار تمام غذاهاي گوشتي ميتوانيم از اين کلم استفاده کنيم و خيلي خوشمزه است.
از ذرت کوچک و سس کچاب که با نشاسته ذرت قوام آورده و کمي فلفل قرمز به آن اضافه کرديم که تندي خوشمزه اي را به سس ميدهد، هم براي تزئين استفاده کرديم.
منبع:آشپز ايراني