مواد لازم:
کره 40 گرم
پياز خرد شده 1 عدد
دال عدس 1 پيمانه
فلفل سبز تند 2 عدد
آب 3 و سه چهارم پيمانه
سير پوره شده 3 قاشق چايخوري (تفت داده شده)
پودر زيره 1 قاشق چايخوري
فيله گوجه فرنگي 200 گرم
پودر تخم گشنيز 1 قاشق چايخوري
آب ليمو ترش 1 عدد
مواد لازم براي روي غذا
گشنيز تازه براي تزئين
کره 15 گرم
زيره 1 قاشق چايخوري
تخم خردل 1 قاشق چايخوري
فلفل قرمز خشک شده 4-3 عدد
ادويه کاري به ميزان لازم (دلخواه)
طرز تهيه:
ظرف را روي حرارت ميگذاريم مقداري روغن مايع داخل آن ميريزيم تا گرم شود بعد مقداري کره را به روغن اضافه ميکنيم.
براي اينکه کره نسوزد از مقداري روغن استفاده کرديم.
زنجبيل و فلفل که ترجيحاً بايد تند باشد را اضافه کرده و تفت ميدهيم.
دال عدس دو رنگ زرد و نارنجي در بازار موجود است که ما از رنگ نارنجي پاک شده استفاده ميکنيم.
دال عدس را به مواد اضافه ميکنيم آب را هم اضافه کرده و ميگذاريم حدود 15 الي 20 دقيقه بماند و مواد نيم پز شده و آب بجوشد بعد گوجه فرنگي و مقداري از تخم گشنيز و پودر زيره و سير را اضافه ميکنيم.
گوجه فرنگيها را ميتوان پوره هم کرد.
اگر طعم سير را در غذا دوست نداشته باشيد ميتوانيد به غذا اضافه نکنيد و روي غذا براي تزئين استفاده کنيد.
پياز را قبلا داغ کرده و آماده کرده ايم پيازها بايد کاراملي شود.
وقتي غذا آماده شد بقيه کره را در يک ماهي تابه ريخته و روي حرارت ميگذاريم و پودر تخم گشنيز، کاري و فلفل پودر شده را تفت ميدهيم و تخم خردل را هم اضافه ميکنيم تخم خردل زماني آماده مشود که مثل اسپند صداي تق تقش را بشنويم. پياز داغ را هم به مواد اضافه ميکنيم و بعد اين مواد را به غذا اضافه کرده و با برگهاي گشنيز تزئين ميکنيم.
حتماً اين ادويه هاي گفته شده را استفاده کنيد چون تمام مزه اين دال عدس به ادويه هاست.
مقدار مواد اين غذا را ميتوانيد کم يا زياد کنيد اما خود مواد را تغيير ندهيد چون در طعم غذا موثر است.
منبع: آشيز ايراني