مواد لازم:
گوشت خام چرخ شده 300 گرم
پنير پيتزا (موتزارلا) 100 گرم
سس خردل 1 قاشق غذاخوري
سير درشت 1 حبه
پياز 1 عدد متوسط
فلفل قرمز، نمک، روغن به ميزان لازم
آرد سوخاري 1 پيمانه
طرز تهيه:
گوشت سينه مرغ بهتر است.
پنير پيتزا را رنده ميکنيم مقدار آن را ميتوان تا 150 گرم افزايش داد.
گوشت مرغ را داخل ظرف ميريزيم همراه پياز درسته و سير درسته و پنير رنده شده و فلفل قرمز و نمک و در صورت دلخواه کمي فلفل سياه هم اضافه ميکنيم.
تمام مواد را در دستگاه غذاساز به مدت 1 دقيقه مخلوط ميکنيم. ميتوان داخل چرخ گوشت هم ريخت حتي با دستگاههاي غذاساز دستي هم ميتوان مخلوط کرد اما در صورت استفاده از چرخ گوشت يا دستگاه غذاساز دستي بايد پياز را خرد کنيم
مواد بايد کاملاً با هم مخلوط شوند.
ميتوان از پودر سير به جاي سير تازه درون مواد و درون پودر سوخاري استفاده کرد.
داخل پودر سوخاري هم کمي فلفل قرمز اضافه ميکنيم
داخل تابه کمي روغن ميريزيم.
اگر خمير چسبندگي داشت کمي دستمان را نم ميکنيم. از مواد برداشته داخل دست به شکل بيضي درآورده و وسط آن را با دو انگشت از طرفين کمي به طرف داخل فشار ميدهيم تا تقريباً حالت پروانه داشته باشد. قطر ناگت نبايد زياد باشد.
ناگتها را داخل مخلوط پودر سوخاري و فلفل ميگذاريم و به پودر آغشته ميکنيم بعد داخل روغن ميگذاريم با حرارت ملايم سرخ شود.
نيازي نيست روغن زياد داغ باشد.
زياد داخل پودر آغشته نکنيد چون آرد سوخاري باعث ميشود رطوبت گوشت گرفته شود و ناگت ترک بردارد.
نانهاي باگت را به دو نيم ميکنيم يا حلقه اي برش ميزنيم داخل سيني فر چيده به مدت 10 – 5 دقيقه طبقه وسط فر ميگذاريم به اندازه اي که نانها رطوبت خودش را از دست دهد.
اگر بخواهيد پودر سوخاري سبزيجات تهيه کنيد پودر فلفل شيرين يا چيلي اضافه ميکنيم تا رنگ قرمز بگيرد. يا به جاي فلفل شيرين از فلفل قرمز استفاده ميکنيم تا طعم تندي داشته باشد. براي معطر شدن پودر سوخاري هم ميتوان به جاي فلفل از پودر سير استفاده کرد. با سبزيجات ديگر هم ميتوان پودر سوخاري را مخلوط کرد مثل پودر پياز، پودر سبزي و ... که اينها را هر کدام را دوست داشتيم به نان تست اضافه ميکنيم.
گهگاهي روغن ماهي تابه را عوض ميکنيم چون پودر سوخاري که داخل روغن ميريزد رسوب ميکند و باعث ميشود روغن زود بسوزد. وقتي روغن را خالي کرديم نيازي به شستن ظرف نيست فقط با يک دستمال کامل ظرف را پاک ميکنيم و دوباره روغن ميريزيم.
دو طرف ناگت ها را سرخ ميکنيم.
سس خردل ناگت را خيلي خوش بو ميکند.
ميتوانيد از سس فلفل هم براي تندي طعم استفاده کنيد.
براي تزئين ناگت از کاهو هم استفاده ميکنيم.
نکته اي در مورد کاهو:
قسمت سبز رنگ کاهو خيلي خواص بيشتري نسبت به بقيه قسمتها دارد چون در تماس مستقيم با نور آفتاب است. اگر براي سالاد اين برگها را ريز خرد کنيم خيلي خوب ميشود.
از برگهاي سبز رنگ کاهو براي ته ديگ پلو هم ميتوان استفاده کرد همچنين ميتوان اين برگها را خيلي ريز خرد کرده به کوکو اضافه کرد که باعث پوک شدن کوکو ميشود.
مخلوط کاهوي خرد شده همراه روغن زيتون براي پوستهاي خشک خيلي مفيد است و پوست را نرم و لطيف ميکند.
همچنين براي داشتن پوست خوب ميتوان بادمجان را پوست کند و پوست سياه آن را کامل جدا کرد بعد بخارپز کرده و ميکث کرد سپس آبش را گرفته با تنضيف به صورت ماليد که اين کار باعث ميشود لکه هاي پوست صورت از بين برود.
منبع: آشپز ايراني