مواد لازم:
سينه مرغ يک کيلو
پياز 1 عدد بزرگ
پنير گودا 150 گرم
سير (موسير) 5 تا 6 حبه
آرد سوخاري به ميزان لازم
پفک نمکي 100 گرم
نمک و فلفل به ميزان لازم
روغن به ميزان لازم
طرز تهيه:
ميتوانيم از بال يا ران مرغ هم استفاده کنيم اما سينه مرغ بهتر است.
سينه مرغ خام را با پياز و سير يک يا دو بار چرخ ميکنيم. اگر دو بار چرخ کنيم چسبندگي مواد بيشتر ميشود.
ناگت ميتواند به صورت اسنک و يا پيش غذا مصرف شود.
ميتوان به جاي پنير از دو سه قاشق روغن زيتون استفاده کرد که اگر بودار باشد بهتر است و رژيمي است يا اينکه نصف پنير گودا و نصف پنير پيتزا و پنير پارميزان استفاده کرد.
پنير پارميزان خيلي خوشمزه و نرم است.
و حتي به جاي سينه مرغ ميتوان از نصف گوشت و نصف سويا ميتوان استفاده کرد.
براي اينکه بوي ضخم سويا از بين برود سويا را با کمي شير و 2 قاشق سرکه مخلوط کرده يک ساعت خيس ميکنيم بعد با دست فشار داده آبکش کرده يک بار چرخ ميکنيم اين مواد باعث ميشود سويا بوي خوبي بگيرد.
برخي افراد براي گرفتن بوي سويا آن را ميجوشانند که اگر سويا را بجوشانيد سفت ميشود.
پودر سوخاري را خودمان تهيه ميکنيم براي اين کار هر ناني را که دوست داشتيم در جاي تميز خشک ميکنيم دو سه بار چرخ کرده بعد الک ميکنيم براي هر يک کيلو پودر نان، 2 قاشق غذاخوري پودر دارچين و نصف قاشق غذاخوري پودر زنجبيل، 1 قاشق چايخوري پودر ميخک، 1 قاشق غذاخوري زردچوبه اضافه ميکنيم.
چون ناني که استفاده ميکنيم خودش نمک دارد پس نمک اضافه نميکنيم.
آرد سوخاري که خودمان تهيه ميکنيم و حتي آرد سوخاري آماده را هميشه در يخچال نگهداري ميکنيم.
پنير و نمک و فلفل را به گوشت اضافه کرده و گوشت را ورز ميدهيم و بعد آرد سوخاري را اضافه ميکنيم. ميزان آرد سوخاري که لازم ميشود بستگي به ميزان آب پياز داخل گوشت دارد.
پفک نمکي را پودر ميکنيم و با مقداري آرد سوخاري مخلوط ميکنيم و داخل ظرفي ميريزيم.
مواد را که خوب با هم ورز داديم کم کم آرد سوخاري به آنها اضافه کرده و دوباره ورز ميدهيم.
ميتوانيم روي ميز را آردپاشي کنيم و خمير به دست آمده را روي آن صاف کرده و قالب بزنيم تا شکلهاي جالب تري داشته باشد.
مواد که کامل ورز داده شد و آماده شد بهتر است يکي دو ساعت اين مواد را داخل يخچال بگذاريم بماند بعداً بپزيم
از مواد به اندازه گردو برداشته و داخل مخلوط پفک و آرد ميغلتانيم سپس داخل روغن داغ شناور در ظرف روي حرارت سرخ ميکنيم.
با مواد گفته شده ميتوان برگر مرغ هم درست کرد اما براي برگر پفک نياز نداريم و مواد را داخل آرد و پفک نمي غلتانيم و از يک قطره رنگ خوراکي نارنجي استفاده ميکنيم. البته براي برگر بايد از قبل مرغ را با زعفران، آب پياز، آب فلفل دلمه و 1 قاشق غذاخوري سوياسس مزه دار کرده باشيم.
در ناگتهاي آماده از رنگ خوراکي براي نارنجي شدن آن استفاده ميکنند که ما در اينجا به جاي آن از پفک نمکي استفاده ميکنيم که طعم خوبي هم به ناگت ميدهد.
ناگتها را ميتوانيم بعد از آماده شدن داخل نايلون در فريزر نگه داريم.
ناگت با سس تارتار يا سس هزار جزيره يا سس کچاب خوشمزه ميشود.
براي تهيه سس تارتار:
مواد لازم:
خيار شور 100 گرم
آب ليموي تازه 1 قاشق غذاخوري
سس مايونز 500 گرم
پيازچه (قسمت سبز و سفيد) 50 گرم
تخم مرغ آب پز 1 عدد
سير 1 حبه
جعفري 2 قاشق غذاخوري
نمک، فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه:
خيارشور را رنده ميکنيم و آبش را ميگيريم. پيازچه را ساطوري خرد ميکنيم.
استفاده از تخم مرغ اختياري است.
تخم مرغ را رنده ميکنيم.
همه مواد را با هم مخلوط ميکنيم.
در سس هاي تارتار آماده از کِيپِر که غنچه گل مريم است به جاي خيارشور استفاده ميکنند که طعم خوبي به سس ميدهد
براي تهيه سس هزار جزيره:
1 قاشق سوپخوري سس کچاب، 1 قاشق چايخوري شکر را به همان موادي که براي سس تارتار گفته شد اضافه ميکنيم.
بعد از اينکه ناگتها آماده شد، لاي نان تست را باز ميکنيم و سس مورد نظر را داخل آن مي ماليم و ناگت را داخل آن گذاشته و خيارشور و پياز خلالي شده و سبزي معطر خرد شده داخل نان ميگذاريم.
منبع:آشپزي ايراني