محصولات
دریافت کاتالوگ محصولات
پورتال ایمن
سیستم آرشیو اسناد
سیستم پشتیبانی (Ticketing)
سیستم مدیریت جلسات
سیستم مدیریت وظایف
سیستم پورتال داخلی ویژه همکاران
سیستم تولید و مدیریت وب سایت
سیستم اتوماسیون اداری
سیستم مدیریت فروشگاه
سیستم گفتگوی آنلاین (پشتیبانی)
نرم افزار های اندروید
فروشگاه
جستجوی محصولات
همه محصولات
بانک شماره موبایل
گالری تصویری فایل PSD
گالری تصویری فایل افتر افکت
سیستم پیامک
عضویت رایگان در سامانه
ورود به سامانه پیامک
ارسال به BTS ایرانسل
امکانات سامانه پیامک
وب سرویس رایگان پیامک
سرویس HTTP پیامک رایگان
افزونه ورد پرس
نرم افزار ویندوزی پیامک
خرید خط هزار و تلفن ثابت
عمومی
اخبار
تقویم تاریخ
نرم افزارهای موبایل
مقالات
معرفی سایت
درباره ما
پرسش و پاسخ
ارسال تیکت
اطلاعات تماس
درباره ما
پرسش و پاسخ
آموزش برنامه نویسی
سفارش تبلیغ اندروید
Type
All
کامپيوتر
دنياي فن آوري
جستجو در محصولات
6 بهمن 1387 / 28 محرم الحرام 1430 / 25 ژانويه 2009
-(3 Body)
6 بهمن 1387 / 28 محرم الحرام 1430 / 25 ژانويه 2009
Visitor 437
Category:
دنياي فن آوري
1) 6بهمن ماه سال1357هجري شمسي:
با وجود ممنوع اعلام شدن اجتماعات بيش از دو نفر ، مردم مسلمان و مبارز ايران بي اعتنا به هشدارهاي حكومت نظامي به تظاهرات بر ضد رژيم پهلوي ادامه دادند مأموران رژيم شاه هم در مقابل مردم انقلابي صف آرايي كرده بودند و سرانجام برخورد قهرآميز مأموران حكومت با مردم سبب شد كه در بسياري از شهرها چون تهران ، تبريز ، آبادان ،گرگان و سنندج، جمعي از مردم شهيد يا مجروح شوند همچنين در اين روز جمعي ا زدرجه داران ، افسران و همافران نيروي هوايي برضد رژيم طاغوت به تظاهرات پرداختند و در پايان راهپيمايي با صادر كردن قطع نامه اي خيانات شاه را محكوم كردند آنان هم چنين آمادگي خود را براي فداكاري و جانفشاني در راه انقلاب اسلامي ابراز كردند.
2) 6بهمن ماه سال1355هجري شمسي:
مجتبي مينوي محقق، اديب و استاد دانشگاه بدرود حيات گفت. استاد مينوي درتهران زاده شد و بعد ازفارغ التحصيلي ازدارُالمُعلمين عالي تهران كارادبي و فرهنگي خود را با معلمي آغازكرد. مرحوم، مينوي پس ازتحصيلات استاد مينوي افزون برانتشاركتاب 15گفتاركه مجموعهاي ازمقالات تحقيق اوست متون زيادي را ازآثارقديم تصحيح كرده است. استاد مينوي كتابخانه نفيس و ارزشمند خود را به بنياد شاهنامه اهدا كرد. اين بنياد هم اكنون بخشي ازسازمان مطالعات و تحقيقات فرهنگي است.
3) آغاز جنگ بين قواي روس و عثماني در آذربايجان ايران در جريان جنگ جهاني اول (1293ش):
با آغاز جنگ جهاني اول و عليرغم اعلام بي طرفي ايران در اين جنگ، سپاه عثماني در اوايل دي ماه 1293 ش به آذربايجان ايران يورش برد و آن را به تصرف خود درآورد. پس از تجاوز عثماني، دولت روسيه نيز قواي خود را وارد ايران نمود و بر سر تصرف شهرهاي ايران، نبرد سختي بين دو طرف در خاك ايران صورت گرفت. اين جنگ با شكست عثماني در هشتم دي 1293 به پايان رسيد و تا چند سال، سپاه روسيه در شمال و غرب ايران به انواع جنايت و غارتگري ادامه ميداد. در اين زمان، دولت ايران نهايت ضعف خود را ميگذراند و كمترين مقاومتي در برابر متجاوزان كه شمال و جنوب كشور را به اشغال خود در آورده بودند، از خود نشان نميداد.
4) اجتماع بزرگ مردم تهران براي ملي شدن نفت ايران به دعوت آيتاللَّه "كاشاني" (1329ش):
از آغاز اكتشاف و استخراج نفت در ايران، شركتهاي نفتي بيگانه، همواره دستاندركار امور نفت بوده و ثروت هنگفتي از اين راه به جيب ميزدند، ولي در اين ميان سود اندكي عايد ايران ميگرديد. از اين رو كميسيون نفت مجلس شوراي ملي در نظر گرفت تا قراردادهاي خارجي را لغو و نفت را ملي اعلام نمايد. اما در اين مسير، سپهبد رزم آرا، نخست وزير پهلوي، با حمايت انگلستان درصدد انعقاد قراردادهايي به نفع انگليس و به ضرر كشور بود. در اين ميان اختلاف مجلس و مردم با نخست وزير شدت گرفت تا اين كه آيتاللَّه كاشاني رهبر مذهبي و روحاني سرشناس وقت، براي آگاهي مردم و نيز در خواست جهت ملي شدن نفت، اجتماع بزرگي را در ششم بهمن 1329 در مدرسه شاه برگزار كرد. در نهايت، رزم آرا كه تصميم جدي براي تصويب لايحه الحاقي نفت داشت، توسط خليل طهماسبي، از ياران فداييان اسلام ترور شد و در پايان اسفند 1329، مجلس، ملي شدن صنعت نفت را به تصويب رساند.
5) برگزاري رفراندوم فرمايشي رژيم "محمدرضا پهلوي" تحت عنوان "انقلاب سفيد" (1341ش):
پس از اعلام اصول ششگانه شاه و ملت، دولتِ اسداللَّه عَلَم تصميم گرفت تا اين اصول را به رفراندوم بگذارد. همزمان با اقدامات دولت جهت برگزاري مراسم رفراندوم، حوزه علميه قم و ساير روحانيون و علماي بزرگ، ضمن مخالفت با جنبههاي خلاف شرعِ قانون اصلاحات ارضي و حضور زنان و مخالفت با تقسيم و اجاره دادن املاك موقوفه، دست به مبارزه زدند و از طريق ايراد سخنراني و تلگراف و غيره، دولت را تحت فشار قرار دادند. در نهايت علي رغم تحريم رفراندوم توسط علما و مراجع و ناكامي شاه در سفر به قم و جلب نظر حوزه و نيز با وجود تمام مخالفتها، اعتصابات و تظاهراتي كه در شهرهاي مختلف به ويژه در مراكز مذهبي صورت گرفت، رفراندوم شاه انجام شد. در اين ميان بلندگوهاي وابستگان دستگاه پهلوي، با شعار جاويد شاه، سعي داشتند به مردم از جمله كارگران، كارمندان و مستخدمان شركتها فشار وارد آورند تا رأي مثبت بدهند. با اين وجود، محل رأيگيري صندوقها خلوت بود. ولي سرانجام دستگاه تبليغاتي رژيم اعلام داشت كه اصول پيشنهادي شاهنشاه، با استقبال پرشور و بينظير مردم روبرو گرديد و اكثريت مردم به انقلاب سفيد شاه، آري گفتهاند.
6) آغاز نخست وزيري "اميرعباس هويدا" مهره مطيع دستگاه طاغوتي شاه (1343 ش):
پس از اعدام انقلابي حسنعلي منصور نخستوزير رژيم پهلوي توسط محمد بخارايي از اعضاي هيئت مؤتلفه اسلامي، دستاندركاران دستگاه طاغوت، تا چند روز حال وي را رضايت بخش اعلام ميكردند. ولي در اين روز، اين تلاش ناكام ماند و مرگ نخستوزير سرسپرده را اعلام نمودند. پس از منصور، اميرعباس هويدا كه در كابينه منصور، وزير دارايي بود، مأمور تشكيل كابينه گرديد. هويدا تا سال 1356، در حدود 13 سال در اين پست باقي ماند. دوران صدارت طولاني هويدا كه با طول وزارت بيستوپنج نخستوزير برابر بود، دوران آرامش و ثبات سلطنت محمدرضا پهلوي به شمار ميرود. كابينه هويدا، مطلوب شاه بود و همه چيز و همه كس، بر وفق و نيت شاه در سنگر خود جاي گرفته بودند. هويدا پس از اتمام دوران صدارت، به مشاغلي ديگر گمارده شد تا اين كه در آبان 1357 در اقدامي عوامفريبانه توسط دولت نظامي ازهاري بازداشت شد. اما اين بازداشت با پيروزي انقلاب اسلامي همزمان شد و سرانجام چند روز پس از پيروزي انقلاب اسلامي، به حكم دادگاه انقلاب، تيرباران شد.
7) برخورد شديد نظاميان مزدور رژيم پهلوي با مردم تظاهركننده در شهرهاي مختلف (1357ش)
8) تهاجم گروهك ضدانقلاب مسلحِ "اتحاديه كمونيستها" به شهر هزارسنگر "آمل" (1360ش):
ضد انقلابيون مسلح در قالب اتحاديه كمونيستها با جمعآوري تمام امكانات و نيروهاي خود، در شب ششم بهمن 1360، به شهر هزارسنگر "آمل" حمله آورده تا به تصور خويش آن را مركز حملههاي بعدي در خطه شمال ايران قرار بدهند. ولي نيروهاي رزمنده و مردم انقلابي اين شهر، در اندك زماني تهاجم ضد انقلاب را دفع نمودند. گرچه تعدادي از اهالي اين شهر در اين هجوم وحشيانه ضدانقلابيون به شهادت رسيدند ولي تعداد بسياري از مهاجمان به هلاكت رسيده، تعدادي اسير شده و مابقي در جنگلهاي اطراف پراكنده گشتند.
9) سال 1293هجري قمري:
ميرزا حيدر قلي خان كابلي مشهور به سردار كابلي از عالمان بزرگ معاصر و صاحبنظر در علوم ديني و رياضي در كابل به دنيا آمد . اودر سال 1297هجري قمري به هنگام اشغال افغانستان بدست قواي انگليسي به هند عزيمت كردو مدت 7 سال در لاهور زندگي كرد . اين عالم بزرگ در اين مدت قرآن وتفسير رابخوبي آموخت و سپس به كاظمين سفر كرد ودرآنجا از محضر سيدحسن مدرس و سيدمحسن امين فيض برد و اجازه اجتهاد كسب كرد سردار كابليدر سال 1310هجري قمري به ايران آمد از آثار او : ديوان ابوطالب ، الاربعين في فضايل امير المومنين و ترجمه انجيل برنابا را ميتوان نام برد .
10) ويران ساختن قسمتي از بغداد توسط سپاه مغول به فرمان "هلاكوخان" (656 ق):
پس از محاصرهي بغدادتوسط سپاهيان مغول به فرماندهي هلاكوخان، مغولان شكافي در ديوار بغداد ايجاد كردند و به شهر ريختند. لشكريان خليفهي عباسي كه فكر نميكردند سپاه مغول تا اين حد نيرومند باشد، از هم متلاشي گرديد و افراد آن به سردابهاي اطراف شهر پناه بردند. سپاه مغول بدون مقاومت لشكر خليفه، بغداد را تصرف نمود و دست به كشتار مردم زد.
11) تولد حكيم بزرگ ميرزا "محمدطاهر تنكابني" (1280 ق):
ميرزا طاهر بن فرج اللَّه تنكابني در سال 1280 ق در كلاردشت به دنيا آمد. پس از تحصيل مقدمات به تهران رفت و فقه و اصول و حكمت را در نزد مدرس زنوزي، محمدرضا قمشهاي و ميرزا ابوالحسن جلوه شاگردي نمود. سپس به تدريس روي آورد و در مدرسه سپهسالار درس ميگفت. بعدها وارد سياست گرديد و در دورهي اول و چهارم مجلس شوراي ملي وارد مجلس شد. سرانجام ميرزا طاهر تنكابني در سال 1360 ق در 80 سالگي وفات يافت و در جوار استادش مرحوم جلوه در مزار شيخ صدوق(ره) مدفون گرديد. دربارهي علم و دانش و تبحر او در حكمت و فلسفه گفتهاند كه با مرگ او، حكمت و فلسفهي قديم نيز در تهران، مُرد.
12) 25ژانويه سال1456ميلادي:
نخستين كتاب چاپي جهان با حروف سُربي متحرك ساخته گوتنبرگ مخترع آلماني به چاپ رسيد. اين كتاب شامل تورات و انجيل بود كه امروزه بيش ازچند برگ ازآن باقي نمانده و آنها نيزدرموزههاي مهم جهان نگهداري ميشوند. بااختراع حروف سُربي متحرك، تحول عظيمي درامرچاپ ايجاد شد.
13) ساخت اولين ساعت جيبي در نورنبرگ توسط "پيتر هلانْسْ" (1600م):
در 25 ژانويه 1600م اولين ساعت جيبي جهان در شهر نورنبرگ آلمان توسط يك صنعتگر معروف آلماني به نام پيتر هِلانْسْ ساخته شد. اين ساعت شبيه تخم مرغ بود و روي اين اصل، تا مدتها به آن، تخم مرغ نورنبرگ ميگفتند. پيترهلانس مخترع اين ساعت، با ابزار كاري كه خودش ساخته بود و با استفاده از تجربيات ساير مخترعين كه در اين راه تلاش كرده بودند، موفق به ساخت اين ساعت شد.
14) انتشار اولين مجله دنيا به نام "بن" در لندن (1820م)
15) كشف ميكروب جذام (1871م):
بيماري عفوني و مزمن جذام با زخمهاي شديد توأم است كه بافتهاي مبتلا شده را از بين ميبرد. همچنين عامل مولد بيماري جذام در سلسله اعصاب نيز انباشته و سبب از بين رفتن بخش عمده عصبهاي حسي ميشود. اين بيماري بيشتر درمناطق گرمسير بروز ميكند اما مردم ساير مناطق نيز از خطر آن مصون نيستند. در 25 ژانويه 1871 دكتر هانزن موفق به كشف ميكروب اين بيماري گرديد و در راه درمان آن گامي اساسي برداشته شد. اما با وجود پيشرفتهاي قابل ملاحظه در كنترل بيماري جذام، هنوز راه درمان قطعي اين بيماري شناخته نشده است و افراد زيادي در كشورهاي مختلف از اين بيماري رنج ميبرند.
16) واگذاري امتياز استخراج معادن به "رويتر" انگليسي توسط دولت ايران (1872م):
در نيمه دوم دوران سلطنت ناصرالدين شاه قاجار، عدهاي از خارجيان تقاضاي امتياز بهرهبرداري ازمعادن و ساير منابع كشور را نمودند. از نخستين و مهمترين آنها، امتيازي بود كه به "بارون جوليوس دو رويتر" اعطا شد. علت واگذاري اين امتياز كه در 25 ژانويه 1872م و به پيشنهاد صدراعظم عملي گرديد، فراهم نمودن وجوه مورد نظر براي پرداخت غرامات جنگي به روسيه بود. اما در واقع بيشتر وجوه دريافتي صرف هزينههاي سفر اروپايى ناصرالدين شاه گرديد. در اين ميان، رويتر براي دريافت امضاي شاه حدود دويست هزار ليره خرج نمود و با پرداخت رشوههاي گزاف به اطرافيان شاه، زمينه را براي امضاي قرارداد فراهم ساخت. بر اساس اين معاهده، امتياز استخراج معادن و تأسيس يك بانك ملي به رويتر واگذار شد. در اين قرارداد كه در 24 فصل تنظيم شده بود همچنين امتياز ساختن راهآهن از رشت تا تهران و از تهران به خليج فارس، استخراج سنگهاي قيمتي، استفاده از تمامي جنگلها به هر صورت، ساختن سدها، احداث قنوات، مهار رودخانهها، استخراج آبهاي زيرزميني، بهرهبرداري از گمركات، كنترل تلگراف خانه، در اختيار گرفتن زمين به هر مقدار و رايگان، تأسيس كارخانجات مختلف و... به مدت 70 سال در اختيار رويتر و در حقيقت انگلستان قرار گرفت. اين امتياز به قدري وسيع بود كه اجراي آن براي رويتر نيز مشكل مينمود و دو طرف معاهده به زودي فهميدند كه اين كار بدون مطالعه دقيق انجام يافته است. بعدها ناصرالدين شاه، از بيم عكسالعمل مردم مشكلاتي در راه اقدام رويتر ايجاد كرد به طوري كه رويتر نتوانست طبق قرارداد، در سر موعد معين، كار خود را شروع كند. از سوي ديگر مخالفت مردم و علما و نيز اعتراض روسيه اوج گرفت. مردم به رهبري حاج ملاعلي كني مجتهد برجسته تهران به مخالفت برخاستند. همزمان با بازگشت شاه از سفر اروپا بازار تهران تعطيل شد و نمايندگان مردم و برخي از درباريان كه به دلايل شخصي با صدراعظم مخالف بودند، خواستار بركناري وي و لغو قرارداد شدند. در نتيجه، اين قرارداد لغو شد و مبلغي غرامت به رويتر تعلق گرفت. بعدها امتياز محدودتري از طرف دولت به فرزند رويتر واگذار شد كه به تأسيس بانك شاهنشاهي و بانك صنايع و معادن ايران منتهي گشت .
17) ولد "ويليام موآم" نويسنده شهير انگليسي (1874م):
ويليام سامِرْسِت موآم، در 25 ژانويه 1874م در شهر پاريس به دنيا آمد و در ده سالگي يتيم شد. از اين رو نزد عموي خود در انگلستان رفت و در آن كشور رحل اقامت افكند. موآم، تحصيلات خود را در آلمان سپري كرد و آن را در رشته پزشكي به پايان رساند. اما وي در اين زمان به نگارش رمان پرداخت و با پيروزي در اين مسير، رشته پزشكي را رها كرد. وي همچنين قبل از جنگ جهاني اول، سالها به مسافرت پرداخت و تجارب زيادي كسب كرد. همين سفرها الهام بخش او در آفرينش داستانهايى شد كه ماجراهايشان در ممالك شرقي يا سرزمينهاي غربي ميگذرد. اين داستانها در واقع، بررسيهايى است درباره اختلافات طبقاتي و تاثير آب و هوا بر سفيدپوستان. موام پس از آغاز جنگ، دوباره به انتشار آثار گرانبهايى دست زد و با نوشتن كتاب اسارت بشري يا بردگي انسان در سال 1915م، به اوج شهرت خود رسيد. دوره بعد از جنگ زندگي موام، به راحتي و خوشي گذشت، زيرا وضع مالي و شهرت فوقالعادهاش هر دو باعث ميشدند كه او بتواند هرچه بهتر با موفقيت علمي و اجتماعي كه داشت زندگي نمايد. موام در سالهاي بعد به عنوان معروفترين رُماننويس انگليسي قرن بيستم شهرت يافت و در جهان نيز معروف شد. موآم در برابر همه حوادث و برخوردها، وضع دانشمندي زيستشناس و همچنين مردي ماجراجو را به خود ميگيرد تا بتواند به معرفت وسيعتري دست يابد. حتي ميتوان گفت طرز نگريستن او به تقدير، همراه با معرفتي كه از زندگي با آن همه تجربههاي گوناگون به دست آورده، او را به نوعي فلسفه خاص رسانده است. موآم نويسندهاي پركار و محبوب عامه بود و شيوه نگارش در دست او، تنها وسيله انتقال است. ميتوان گفت كه او بيشتر نويسندهاي با ذوق و سليقه است تا يك هنرمند. موام در مقام نمايشنامهنويس هم سيمايى درخشان دارد. در ميان نمايشنامههاي او كه بيشتر طنز و گاهي بدبينانه و كاملاً مردمياند ميتوان از دايره و از ما بهتران نام برد. از موام آثار متعددي منتشر شده است كه دفتر يادداشت يك نويسنده در پنج جلد، لبه تيغ، گذرگاه خطرناك، سرزمين موعود و حاصل عمر از آن جملهاند ويليام سامِرسِت موام سرانجام در شانزدهم دسامبر 1965م در هشتادويك سالگي درگذشت.
18) تولد "اميل لودويك" نويسنده معروف آلماني (1881م):
هرمان كُهِن معروف به اميل لودويك نويسنده آلماني در 25 ژانويه 1881م در شهر برسلاو آلمان به دنيا آمد. او در آغاز جواني مدتي به تجارت پرداخت و پس از آن به تحصيل حقوق مشغول شد و وكالت كرد. اما طولي نكشيد كه شوق و رغبت زيادي به نويسندگي در او پيدا شد و به نوشتن چندين نمايشنامه پرداخت. هرچند اين آثار موفقيت چنداني براي او به ارمغان نياوردند اما پاي او را به وادي اين هنر باز كردند و لودويك در سالهاي بعد تبديل به نويسنده معروفي شد. لودويك قبل از جنگ جهاني اول، از طرف يكي از روزنامههاي بزرگ آلمان به خبرنگاري در كشورهاي آلماني زبان اروپا مأموريت يافت. وي در فاصله سالهاي جنگ جهاني اول و دوم، به نوشتن بيوگرافي و زندگي نامه شخصيتهاي برجسته جهان پرداخت و در اين راه، به شهرت و افتخار زيادي رسيد. به طوري كه به عنوان پايهگذار فن بيوگرافينويسي شهرت يافت. اين بيوگرافيها از نظر روانشناسي و تجزيه و تحليل روحي نيز بسيار دقيق بودند. لودويك در سال 1940م راهي امريكا شد و تا آخر عمر خود را در آن سرزمين گذراند. از جمله مهمترين زندگينامهها كه توسط لودويك تصنيف شدهاند عبارتند از: گوته، بتهوون، استالين، بيسمارك و روزولت. اميل لودويك سرانجام در 17 سپتامبر 1948م در 67 سالگي درگذشت.
19) اختراع جاروبرقي در امريكا (1902م)
20) درگذشت "پير اوژن برتلْلو" شيميدان فرانسوي (1907م):
پيِر اوژن مارسلن برتلْلو، شيميدان فرانسوي در 25 اكتبر 1827م در پاريس به دنيا آمد. وي پس از طي تحصيلات خود، دست به آزمايشهاي شيميايى زد و اين كار، نامش را بر سر زبانها انداخت. برتلْلو پس از چندي به استادي دانشكده داروسازي برگزيده شد و تركيب شيميايى كافور را كشف كرد. او تحقيقاتي درباره مبحث گرما انجام داد و فعل و انفعالات شيميايى را بررسي نمود كه اين امر به ساخت كاليمتر يا كالريسنج انجاميد. برتلْلو نخستين دانشمندي بود كه توليد مصنوعي اجسام آلي را جامعه عمل پوشانيد و با تحقيقات وسيع خود، سهم بزرگي در شيمي نوين به خود اختصاص داد. برتلْلو از متخصصين شيمي آلي بود و در تطبيق آن با شيمي معدني فعاليت زيادي را انجام داد كه در حقيقت نام او را به عنوان پايهگذار شيمي جديد معرفي نمود. او علاوه بر كارها و فعاليتهاي علمي، چندي نيز وارد فعاليتهاي سياسي شد و به مقام وزارت فرهنگ و امور خارجه فرانسه دست يافت. پيِر اوژن برتلْلو سرانجام در بيستوپنجم ژانويه 1907م در هشتاد سالگي درگذشت.
21) برگزاري نخستين دوره بازيهاي زمستاني المپيك در فرانسه (1924م)
Add Comments
Name:
Email:
*
User Comments:
SecurityCode: