مواد لازم :
200گرم لوبيا قرمز
300گرم سيب زميني
3 عدد تخم مرغ پخته
1 عدد کوچک کاهو
6 قاشق غذاخوري سرکه
5 قاشق غذا خوري روغن زيتون
به ميزان کافي آب ليمو
طرز تهيه :
براي جلوگيري از نفخ ، لوبيا قرمزرا 24 ساعت جلوتر در آب خيس کنيد . بعد از 24 ساعت آب آن را خالي کرده ، سپس آن را بپزيد . در آخر طبخ لوبيا ، کمي نمک و فلفل اضافه کنيد . سيب زميني و تخم مرغ را هم آب پز کنيد. سيب زميني و کاهو را جداگانه خرد کنيد. تخم مرغ هاي پخته شده را هم رنده مي کنيم .
براي تهيه سس سالد آبليمو، سرکه و روغن زيتون و کمي نمک را چند دقيقه هم مي زنيم . اين سس را به سه قسمت تقسيم کنيد . يک قسمت از سس را روي لوبياي پخته که هنوز داغ است مي ريزيم . مقداري را روي کاهوي خرد شده و بقيه سس را روي سيب زميني پخته و خرد شده ريخته و جداگانه مخلوط مي کنيم . لوبيا ها را در يک ظرف ريخته ، روي آن سيب زميني و بر روي سيب زميني کاهو را مي ريزيم . سپس روي اين مواد تخم مرغ رنده شده را ريخته و تزئين مي کنيم. در اين صورت سالاد به صورت لايه لايه در آمده و بهتر جلوه مي کند. در غير اين صورت مي توان تمامي مواد فوق را با سس و با همديگر مخلوط کرده و در يک ظرف بکشيد.
نکات تغذيه اي :
يکي از مزيت هاي اين سالاد عدم استفاده از سس مايونز، و به جاي آن استفاده از روغن زيتون است که از روغن هاي گياهي مفيد مي باشد. لوبيا قرمز هم منبع پروتئين گياهي و براي رشد بدن مناسب است. همچنين به علت داشتن منيزيم ، براي اعصاب و ماهيچه و رشد استخوان مفيد مي باشد. اگر باز هم نفخ ايجاد شد مي توان از مواد ضد نفخ مثل عرق نعنا و عرق زيره استفاده کرد.
اين سالاد داراي 1485 کالري، انرژي مي باشد.
اگر اين سالاد به عنوان پيش غذا توسط 8 نفر مصرف شود . هر نفر به طور متوسط 185 کالري دريافت مي کند و اگر توسط 4 نفر به عنوان غذا مصرف شود، هر نفر 370 کالري دريافت خواهند کرد.
منبع: ميزگرد ضيافت