مواد لازم:
خرمالو يک کيلو
برگه هلو يا زرد آلو يا مخلوط هر نيم کيلو
سياه دانه 1 قاشق مرباخوري
نمک 1 قاشق مرباخوري
تخم گشنيز نيمکوب 1 قاشق مرباخوري
پودر گلپر1 قاشق مرباخوري
خرماي بدون هسته نيم کيلو
سرکه يک ليتر
تمرهندي يک بسته
طرز تهيه :
براي تهيه ي اين ترشي از خرمالو ي له شده و بسيار نرم هم مي توان استفاده کرد و لازم نيست که حتماً سالم باشد.
1- خرمالوها را خرد کرده و داخل مخلوط کن مي ريزيم تا يکنواخت شوند. نيازي به گرفتن پوست آن ها نيست. اما اگر عمل له کردن و مخلوط کردن با دست انجام شود، پوست آن ها بايد جدا شود، چون پوست ها به صورت درسته باقي مانده و ظاهر بدي به ترشي مي دهد.
2- تمرهندي را در سرکه مي ريزيم و آن را به طور کامل با دست مخلوط کرده و هسته هاي آن را جدا مي کنيم.
3- برگه ي هلو يا زرد آلو را که حداقل به مدت 12 ساعت در سرکه خيسانده ايم و به طور کامل نرم شده است، همراه با تمرهندي و " خرماي هسته گرفته " چرخ مي کنيم تا به طور کامل مخلوط شوند.
4- پودر گلپر ، تخم گشنيز نيم کوب ، سياه دانه و نمک را به مخلوط خرمالو، خرما، تمرهندي و برگه هاي چرخ شده اضافه مي کنيم.
5- سرکه را به اندازه ي دلخواه به مواد چرخ شده اضافه کرده و از آن مي چشيم. بسته به ذائقه، ميزان سرکه و نمک را مي توان کم يا زياد کرد.
اين ترشي يک نوع ترشي فوري است که به محض آماده کردن، قابل مصرف است.
ترشي خرمالوي درسته
مواد لازم :
خرمالو يک کيلو
سرکه 700 گرم
گلپر 1 قاشق چاي خوري
سياه دانه 1 قاشق چاي خوري
نمک 1 قاشق مرباخوري
طرز تهيه :
1- خرمالوهاي درسته و سالم را مي شوييم . سپس به طور کامل خشک کرده و درون شيشه مي چينيم و به حدي سرکه مي ريزيم تا به طور کامل روي آنها را بگيرد.
2- در ازاي هر يک کيلو خرمالو يک قاشق مرباخوري نمک به آن مي افزاييم.
3- گلپر و سياه دانه را به آن افزوده و درب آن را به طور کامل مي بنديم.
4- ظرف ترشي را در جايي خنک و دور از نور نگهداري مي کنيم.
منبع:wordpress.com