جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
13 بهمن 1387 / 5 صفر المظفر 1430 / 1 فبريه 2009
-(0 Body) 
13 بهمن 1387 / 5 صفر المظفر 1430 / 1 فبريه 2009
Visitor 395
Category: دنياي فن آوري

1) 13بهمن ماه سال1371هجري شمسي:
آيت الله حاج شيخ محمد روحاني كرماني فقيه عاليقدر درگذشت. ايشان ازمدرسان طرازاول حوزه‎هاي علميه قم و كرمان بود و عارفي وارسته و مجتهدي كامل بشمارمي‎رفت. آيت الله روحاني كرماني ازآگاهان مسائل سياسي- اجتماعي عصربود و مبارزه با رژيم طاغوت و برقراركردن نظام اسلامي را بزرگترين هدف زندگي خويش قرارداده بود.

2) 13بهمن ماه سال1364هجري شمسي:
آيت الله سيد مجدُ الدّين قاضي امام جمعه دزفول دارفاني را وداع گفت. آيت الله قاضي دركنارآموزش طلاب درحوزه علميه درمبارزه با رژيم طاغوت انساني فعال و پيشرو بود. وي درنهضت امام خميني همواره ازروحانيان پيشتازبود و براي پيروزي انقلاب اسلامي بويژه درشهردزفول فعاليت و مجاهدت بسياركرد.

3) 13بهمن ماه سال1357هجري شمسي:
واكنشهاي مختلف رئيسان كشورهاي منطقه و غرب در مورد سخنراني مهم و سرنوشت ساز حضرت امام خميني(ره) رهبرفقيد انقلاب اسلامي دربهشت زهرا را : كشورهايي كه درمصالح ايران خود را ذينفع مي‎دانستند سخنان امام را مخالف منافع خود خواندند و وروديشان را به ايران سقوط حتمي نظام شاهنشاهي قلمداد كردند. سخنگوي وزارت امورخارجه اِمريكا، بيانات اما را ضد اِمريكايي خواند. همچنين دولت رژيم اشغالگرقدس ازبازگشت رهبرانقلاب اسلامي ايران ابراز نگراني كرد زيرا پس ازاين دولت انقلابي ايران را قدرتي درمقابل خودي ديد. خبرگزاري تاس اعلام كرد كه بازگشت حضرت امام مسيرمبارزه را درايران وارد مرحله سرنوشت سازي كرده است. نخست وزيرغيرقانوني ايران كه خود را درمقابل رهبري امام و نفوذ ايشان درميان مردم خلع سلاح شده مي‎ديد اظهارداشت كه همچون گذشته مشتاق ملاقات با حضرت اما است زيرا درحال حاضرهمه چيز بسته به نظرايشان است. درهمين روزحضرت امام دربيانات مسبوطشان درجمع روحانيان فرمودند” جناياتي كه سلسله پهلوي درجامعه ما كرد شايد هيچ جنايتي بالاترازاين جنايت نبود كه نيروهاي فعال انساني ما را ازبين بردند يا فعاليت آنها را خنثي كردند و براي مدتهاي زيادي آنهايي كه بايد به اين امت خدمت كنند مثل علماي اعلام و اشخاص روشنفكراينها را درزندان بردند...”.

4) رحلت فقيه كبير و عالم مجاهد "حاج ميرزا جواد مجتهد تبريزي" (1274 ش)
حاج ميرزا جواد بن احمد مجتهد تبريزي در اواسط قرن سيزدهم هجري قمري در تبريز به دنيا آمد. وي پس از طي دروس مقدماتي و سطوح، در محضر درس عالماني همچون: سيد حسين كوه كمره‏اي و ملامحمد فاضل ايرواني حاضر شد و به مدارج عالي علمي و فقهي دست يافت. ميرزا جواد مجتهد تبريزي از آن پس به امور ديني و وظايف مذهبي مشغول گرديد و پس از سالياني رياست مطلقه علميه را كه توام با نفوذ و اقتدار فراوان بوده، به دست گرفت. وي ساليان دراز با نفوذ تمام، رياست تامه را بر عهده داشت و كارهاي مهم بسياري را با كمال شهامت و موفقيت به انجام رساند. ايشان در ميان مردم و امرا و حكام وقت نيز داراي وجهه‏اي كم نظير بوده به طوري كه حاكمان زمان، اوامر و احكام او را قبول و اجرا مي‏كردند. در جريان نهضت تحريم تنباكو، وقتي كه دربار قصد مقاومت در برابر اين فتوا را داشت، ميراز جواد مجتهد خود به ناصرالدين شاه تلگراف زد كه اگر امر ميرزاي شيرازي در مورد دخانيات اجرا نشود، ما خودمان اقدام خواهيم كرد. ايشان در كنار فعاليت‏هاي سياسي و اجتماعي، به عنوان يكي از برجستگان حوزه علميه تبريز به شمار مي‏رفت. حوزه‏اي كه ده‏ها مجتهد مسلّم و تعداد زيادي صاحب رساله را در خود جاي داده بود. ميرزا جواد مجتهد تبريزي سرانجام در 13 بهمن 1274ش درگذشت و در نجف به خاك سپرده شد.

5) رحلت دانشمند و محقق بزرگوار "ميرزا محمدحسين فاضل توني" دانشمند مسلمان (1339 ش)
ميرزا محمدحسين فاضل توني، دانشمند و عالم بزرگ مسلمان در سال 1257 ش در شهرستان فردوس در استان خراسان متولد شد. او در دوران تحصيل از محضر عالمان برجسته‏اي همچون اديب نيشابوري كسب فيض كرد و به مدارج عالي علمي و معنوي دست يافت. فاضل توني در فقه، اصول فقه، حكمت، عرفان، رياضي، نجوم و ادبيات عرب از معلومات وسيعي برخوردار بود. بعدها به سمت استادي در دانشكده ادبيات دانشگاه تهران برگزيده شد و تدريس زبان و ادبيات عرب و فلسفه قديم به او واگذار شد. فاضل توني با اينكه در سال 1339 به علت كهولت سن باز نشسته شد از تدريس نياسود و به كار خود ادامه داد. از ميرزا فاضل توني كتب ارزشمندي چون حكمت قديم، الهيات و حواشي بر اسفار به يادگار مانده است. اين استاد بزرگوار سرانجام در سيزدهم بهمن 1339 در 82 سالگي در تهران درگذشت و به جوار رحمت حق تعالي شتافت.

6) اقامت حضرت امام خميني(ره) در مدرسه علوي (1357ش)

7) 13بهمن ماه 1290 ش : گزارشي از قوام الملك شيرازي در بارة اوضاع شهر شيراز
در اين گزارش قوام الملك ضمن بيان مشكلات ناشي از فتواي علماي شيراز دربارة تحريم كالاها و نيز معامله با قشون انگليسي و هندي مستقر در شهر، به فشارهاي كنسول انگليس براي رفع اين محروميت و بي نتيجه بودن تلاشهايش در تغيير نظر علماء اشاره كرده است.

8) 5 صفرسال346هجري قمري:
«علي ابن الحسين علي مسعودي»، مورّخ و جغرافيدان بزرگ جهان اسلام بدرود حيات گفت. اين عالم فاضل تحصيلات خود را دربغداد ازمراكز علمي آن روزگاربه پايان رساند و به اكثركشورهاي اسلامي و غيراسلامي سفركرد. مسعودي دراين سفرها با آداب و رسوم وعادات مردم، نوع حكومت، مذهب و اوضاع تاريخي و جغرافيايي نقاط مختلف آشنا شد و آنها را ثابت كرد. بعدها همين يادداشتها اساس كتابهاي ارزشمند مسعودي را فراهم آوردند. ازآثاراين مورّخ برجسته مي توان« اَخبارُ الزَّمان درسي جلد» اشاره كرد. ازاين اثرتنها نخستين جلد آن دركتابخانه وين موجود است. همچنين كتاب« التَّنبيه و الاشراف» كه درباره اوضاع تاريخي و جغرافيايي ممالك و اقوام مختلف است؛ ازارزشمندترين آثارمسعودي بشمارمي رود.

9) وفات "حضرت رقيه(س)" دختر كوچك امام حسين(ع) در شام (61 ق)
رقيّه‏خاتون يا فاطمه بنت الحسين(ع) معروف به فاطمه‏ي صغيره، دختر آخر امام حسين(ع) از مادري به نام ام‏اسحاق بنت طلحه يا شاه‏زنان بود. سن مبارك او را 5 4 3 يا 7 سال دانسته‏اند. امام حسين(ع) بسيار به او مهر مي‏ورزيد و وي نيز به پدر، علاقه‏ي فراواني داشت. رقيّه به همراه پدر، برادران، عموها و ديگر خاندان نبوي راهي سرزمين كربلا شد. پس از شهادت امام و يارانش به اسارت كوفيان درآمده و سپس راهي شام شدند. رقيّه خاتون در شام، شب و روز در فراق پدر مي‏گريست و پدر را طلب مي‏كرد. معروف است كه در خرابه‏ي شام، پس از ديدن سَرِ بريده‏ي پدر و گفتگوي سوزناك با وي، لب بر لب‏هاي پدر نهاده و آن چنان گريسته كه بيهوش شد. وقتي كه او را حركت دادند، دريافتند كه از دنيا رفته است. آستانه‏ي حضرت رقيه(س) يكي از زيارتگاه‏هاي شيعيان در شهر دمشق پايتخت سوريه، در 300 متري شمال شرقي مسجد مشهور اُموي واقع است.

10) تولد "ابن يونس" فقيه و طبيب مسلمان (551 ق)
كمال‏الدين ابوعمران مشهور به ابن يونس، فقيه، طبيب، و رياضي‏دان مسلمان در موصل در شمال عراق متولد شد. او پس از پايان تحصيلاتِ مقدماتيِ معارف ديني، به فراگيري رياضيات، فقه و ادبيات پرداخت و پس از كسب مهارت در اين علوم، به تدريس روي آورد. ابن يونس از جمله دانشمندان برجسته‏ي عصر خود به شمار مي‏رفت و در زمينه‏ي فقه مذاهبِ مختلف اسلامي و ساير اديان الهي چيره دست بود تا آنجا كه حتي يهوديان و مسيحيان نيز براي تفسير تورات و انجيل به او مراجعه مي‏كردند. اين فقيه و رياضي‏دان مسلمان در ادبيات نيز از استعداد خاصي بهره‏مند بود و شعر مي‏سرود. اَسرارُالسُّلطانية در نجوم و شرحُ الاَعمالُ الهِنْدِسيّة در رياضي از آثار ابن‏يونس مي‏باشند.

11) رحلت آيت اللَّه "محمدعلي معصومي" عالم و فقيه بزرگوار اسلام (1372 ق)
آيت اللَّه محمدعلي معصومي، عالم و فقيه مسلمان در سال 1288 ق به دنيا آمد و از نوجواني، فراگيري علوم ديني را آغازكرد. وي پس از ساليان متمادي تحصيل در حوزه‏ي علميه‏ي نجف، به درجات بالاي علمي دست يافت. آيت اللَّه معصومي همچنين از مبارزين عصر خود به شمار مي‏رفت و در دفاع از آرمان اسلام و مسلمين كوشا بود.حاشيه بر جواهر و شرح لمعه از جمله آثار اوست. وفات اين عالم رباني در بهبهان از شهرهاي جنوبي ايران در 84 سالگي روي داد.

12) اول فوريه سال1804ميلادي:
آپِر طريقه نگهداري اغذيه فاسدشدني را بصورت كنسرو ابداع كرد. او درپي سالها تحقيق ومطالعه درمورد نگهداري اغذيه مختلف دريافت كه با دورنگهداشتن غذاها ازجريان هوا و كنسروكردن مي‎توان آنهارا سالم نگهداشت. شايان توجه است كه نخستين كارخانه كنسروسازي را خود آپِرتأسيس كرد.

13) آغاز فرمان‏روايي "نرون" امپراتور ستمكار روم (54م)
كلاديوس سزار معروف به نرون، امپراتور خون‏خوار روم باستان در 31 ژانويه سال 37 م به دنيا آمد و در كودكي به فرزندخواندگي امپراتور وقت روم پذيرفته شد. وي اعمال وحشيانه خود را از سنين نوجواني آغاز كرد و در اين راه حتي از قتل مادر و همسر خود دريغ ننمود. نرون پس از مرگ امپراتور، كه قتل او را نيز به نرون نسبت مي‏دهند، در اول فوريه سال 54 م در 17 سالگي به امپراتوري روم رسيد. وي سال‏هاي اوليه سلطنت را با راهنمايى‏هاي عاقلانه برخي نزديكان خود به نحوه مطلوبي گذراند اما مدتي نگذشت كه جنايت‏هاي فراواني در پيش گرفت و مردم بسياري را به كشتن داد. در سيزدهم ژوئيه 64م حريق بزرگي در رم به وقوع پيوست كه گفته مي‏شود به تحريك او صورت گرفت. اين آتش‏سوزي كه قسمت عمده شهر را در كام خود فرو برد، بهانه‏اي به دست نرون داد تا به قتل عام مسيحيان دست زند. از اين رو دستور كشتار يك‏صدهزار مسيحي را صادر كرد و اين فرمان با بي‏رحمي هر چه تمام‏تر اجرا شد. از ديگر حوادث دوران حكومت نرون، قيام خونين و پرتلفات مردم عليه ستمگري‏ها و جنايات او بود كه با شكست مردم مواجه شد و به قتل عام بسياري از انسان‏ها انجاميد. هم‏چنين در زمان نرون جنگ ميان ايران و روم روي داد كه منجر به انعقاد صلح بين دو طرف گرديد. در نهايت بر اثر ظلم و ستم فراوان نرون به ويژه نسبت به مسيحيان، توطئه‏هايي عليه او صورت گرفت. در آخرين شورش بزرگ عليه نرون كه توسط ارتش روم صورت پذيرفت، نرون كه پيروزي شورشيان را نزديك مي‏ديد، از ترس شكنجه شدن توسط مخالفان، در هشتم اوت سال 68 م پس از 14 سال حكومت سراسر ظلم و جنايت در حالي كه 31 سال بيشتر نداشت، خودكشي كرد.

14) وقوع جنگ خونبار "روتير" بين فرانسه با پروس، اتريش و سوئد (1814م)
نبرد خونين روتير در محلي به همين نام در نزديك رود "اوب" ميان نيروهاي متحد شامل كشورهاي پروس، اتريش و سوئد در برابر ارتش فرانسه به رهبري ناپلئون بُناپارت اتفاق افتاد. در اين جنگ كه در اول فوريه 1814م نيروهاي فرانسه چهل هزار تن و قواي متحد چهار برابر بودند، سربازان فرانسه به دليل نداشتن روحيه و نيز نابرابري نيروهاي‏طرفين، نتوانستند در برابر نيروهاي مجهّز و تازه نفس متحدين مقاومت كنند. بنابراين اين جنگ با شكست ناپلئون پايان پذيرفت.

15) تأسيس جمهوري متحده عربي بين سوريه و مصر (1958م)
پس از پايان جنگ سوئز و عقب‏نشيني نيروهاي انگليس، فرانسه و رژيم صهيونيستي از خاك مصر، جمال عبدالناصر به عنوان يك رهبر بين‏المللي در جهان عرب مطرح شد و حيثيت و اعتباري ويژه كسب كرد. اين وجهه كه توسط رسانه‏ها نيز به آن دامن زده مي‏شد مقوله رهبري جهان عرب و كشورهاي جهان سوم به ويژه در افريقا را مطرح مي‏ساخت. در نتيجه در اول فوريه 1958م سوريه قرارداد اتحاد با مصر را امضا كرد و در جريان رفراندومي كه در 22 فوريه 1958م برگزار شد، جمهوري متحد عربي با شركت مصر و سوريه شكل رسمي به خود گرفت. آن چه مورد نظر بسياري از توده‏ها و برخي از نخبگان بود مسئله وحدت و يك‏پارچگي در مقابل دشمن مشترك و به ويژه صهيونيسم بود. اما شكل‏گيري جمهوري عرب به سمت و سويى رفت كه شائبه رهبري جمال عبدالناصر و سيادت مصر بر جهان عرب را دامن مي‏زد. با تشكيل اولين كابينه مشترك در اكتبر 1958م، چهارده پست وزارتخانه‏هاي مهم در اختيار مصر قرار گرفت و هفت وزارت خانه نيز به سوريه داده شد. ضمن اين كه مقام رياست جمهوري نيز به جمال عبدالناصر واگذار گرديد. با اين حال، پذيرش ايده اتحاد سبب شد تا در فوريه 1958م، يمن نيز به اين اتحاديه بپيوندد و از 8 مارس 1958م، عنوان كشورهاي متحده عربي رسميت يابد. بر اساس موافقت نامه جديد قرار شد در مرحله نخست، سياست دفاعي و سياست خارجي واحد اتخاذ گردد و سپس بحث اشتراك در امور گمركي و پولي مطرح شود. اما عمر اين اتحاديه ديري نپاييد و به دلايل مختلفي از قبيل عملكرد مصر در سوريه، خودكامگي و بدرفتاري افسران مصري، تصميم ناصر مبني بر بهبودي روابط با امريكا و كودتاي نظامي در 28 سپتامبر 1961م در سوريه، به خروج سوريه از اين اتحاديه و انحلال آن انجاميد.

16) اشغال مسجد بابري توسط هندوهاي افراطي در كشور هند (1986م)
مسجد بابري هند همواره مورد ادعاي مسلمانان و هندوهاي اين كشور بوده و هر كدام، اين مكان را متعلق به خود مي‏دانستند. پس از جدايي پاكستان از هند، در سراسر هند تبليغات گسترده‏اي بر ضد مسلمانان آغاز شد كه با توطئه‏هاي هندوها، اين مسجد در ول فوريه 1986م به اشغال آنان درآمد. پس از اشغال مسجد، فعاليت‏هاي وسيعي براي اخراج آنان از مسجد صورت گرفت، ولي بي‏نتيجه ماند. سرانجام در 6 دسامبر سال 1992م هندوهاي افراطي بدون حضور محسوس نيروهاي انتظامي، مسجد را ويران كردند. ويران نمودن مسجد بابري، موجي گسترده عليه هندوها به وجود آورد و مسلمانان به شدت با اين عمل مخالفت كردند. (ر.ك: 6 دسامبر)
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image