مواد لازم:
لوبيا سبز 500 گرم
قارچ 500 گرم
فلفل سبز تند 4- 3عدد
سير 4- 3عدد
زردچوبه 1قاشق چايخوري
ادويهي ترشي 1قاشق مرباخوري
سرکه به ميزان لازم
سبزي معطر تازه 50گرم
سبزي خشک 1قاشق غذاخوري
روش تهيه:
1- دم لوبيا سبزها را گرفته و بشوييد. سپس به ابعاد دلخواه خرد کنيد و درون آبي که در حال جوشيدن است بريزيد. پس از حدود 2-1 دقيقه آنها را در آبکش سرازير کنيد.
2- قارچها را خرد کرده يا به صورت درسته داخل آب جوش قرار دهيد. بلافاصله از آب خارج کرده و درون صافي بريزيد.
3- براي اين که قارچها آب نيندازد، بهتر است، روي آنها آب سرد ريخته و سپس فشار دهيد تا آب اضافيشان خارج شود.
4- سيرها را پوست کنده و خرد کنيد.
5- فلفلها را خرد کنيد. بسته به ميزان تند بودن فلفلها، ميتوان مقدار آنها را کم يا زياد کرد. در ضمن براي زيباتر شدن اين ترشي ميتوان از فلفل با رنگهاي مختلف استفاده کرد. در صورت تمايل ميتوان از پودر فلفل به جاي فلفل تازه استفاده کرد.
6- سبزيها را شسته و بگذاريد تا آب اضافي آنها برود. سپس ريز خرد کنيد و در صورتي که سبزي تازه در دسترس نبود، ميتوان از سبزي خشک استفاده کرد. البته ارجحيت استفاده از هر دو نوع سبزي (خشک و تازه) است؛ به شرطي که مقدار گفته شده براي هر کدام نصف شود.
7- قارچ، لوبيا سبز، فلفل، سير و سبزي را مخلوط کرده و درون ظرف مورد نظر بريزيد.
8- ادويه و زردچوبه را با مقدار کمي سرکه مخلوط کنيد و روي مواد آماده شده بريزيد. سپس به اندازهي کافي سرکه درون ظرف بريزيد تا به طور کامل روي مواد را بپوشاند. آنگاه درب ظرف را ببنديد و در جايي خنک نگهداري کنيد.
منبع: www.niktop.com