مواد لازم:
يک بسته تمرهندي
پنجاه گرم موسير
سه عدد هويج
سه عدد خيار
يک ليوان رب انار ترش
سه عدد بادمجان متوسط
يک بوته سير
3-2 شاخه کرفس
يک کيلو گل کلم
پنجاه گرم فلفل سبز ريز
نيم کيلو سيب زميني ترشي
يک تا دو قاشق سوپ خوري
ادويه ترشي پنج عدد
گوجه فرنگي کال يک ليوان
آب گوجه فرنگي غليظ يک ليوان
سبزي معطر خرد شده (نعنا، گشنيز، مرزه، ترخون)
طرز تهيه :
- فلفل هاي سبز قلمي را با کمي سرکه و نمک بجوشانيد تا نرم شود.
- تمرهندي را درون ظرفي ريخته و مقداري سرکه روي آن بريزيد و به طور کامل هم بزنيد، سپس آن را درون يک صافي بريزيد و هسته هاي آن را جدا کنيد.
- گوجه فرنگي ها را به صورت نگيني خرد کنيد.
- هويج ها و سيب زميني ها و سيرها را پوست بـِکـَنيد و ريز خرد کنيد.
- برگ هاي کرفس را جدا کنيد و آن ها را هم به اندازه هويج خرد کنيد.
- خيارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنيد و در صافي بريزيد؛ مقداري نمک روي آن بپاشيد و 3-2 ساعت صبر کنيد تا آب اضافي آن برود.
- موسيرهاي خشک را به مدت 6- 5 ساعت در آب خيس کنيد، 3-2 بار بشوييد، ريشه ها و قسمت هاي زايد آن را بگيريد و به صورت درسته يا ريز شده استفاده کنيد.
- بوته هاي گل کلم را از هم جدا کنيد و به طور کامل ريز کنيد.
- سبزي هاي معطر خرد شده ي ترشي را با تمامي مواد بالا مخلوط کنيد.
- بادمجان ها را با پوست يا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنيد و با کمي سرکه بجوشانيد تا نرم شود؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقيه مواد اضافه کنيد و به طور کامل مخلوط کنيد.
- ادويه ترشي ، رب انار، آب گوجه فرنگي غليظ شده و تمرهندي رقيق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنيد.
- مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشي بريزيد و سرکه را به آن اضافه کنيد تا روي آن را بپوشاند.
- نمک را هم به ميزان دلخواه به ترشي بيفزاييد. استفاده از مقدار بيشتري نمک در صورتي که شور نشود، مدت و کيفيت نگهداري ترشي را بيشتر خواهد کرد.
منبع: ماهنامه دنياي تغذيه