جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
آموزش مهارتهاي رفتاري و ارتباطي در زندگي خانوادگي و اجتماعي
-(1 Body) 
آموزش مهارتهاي رفتاري و ارتباطي در زندگي خانوادگي و اجتماعي
Visitor 385
Category: دنياي فن آوري
امروزه ارتباط با ديگران، يكي از مهمترين و در عين حال باارزش ترين بخش از زندگي هر يك از ما را تشكيل مي دهد. هر يك از ما چه در محيط خانه و چه در محل كار، با ديگران به نوعي در ارتباط هستيم. در واقع بيشترين ساعات عمر هر يك از ما با ديگران سپري مي شود. در نتيجه نوع اين ارتباط، در زندگي هركس نقش بسيار مهمي ايفا مي كند. اگر نحوه ارتباط با مردم صميمي، دوستانه و مثبت باشد به طور حتم اوقات زندگي دلپذير مي شود و در صورتي كه نوع اين ارتباط خصمانه و توأم با احساسات منفي باشد، تحمل هرلحظه از آن را طاقت فرسا مي سازد. در نوشتاري كه از نظرتان مي گذرد كوشيده ايم به روشني اهميت اين مطلب را بيان كنيم و راهكارهايي ساده و قابل درك و كاربردي ايجاد روابط متقابل مثبت و سازنده را در اختيارتان قرار دهيم.

توانايي سازش با ديگران

اين مسأله به لحاظ كسب موفقيت در تمامي مراحل زندگي بسيار حايز اهميت است، زيرا شخص چه مدير باشد، چه پزشك، چه مهندس باشد چه معلم و يا حتي يك خانم خانه دار، روشي كه در مقابل مردم پيش مي گيرد، در ايجاد برخوردهاي موفق و زندگي بهتر بسيار تعيين كننده است در شغل و حرفه مي توان از نوع برقراري روابط، به عنوان وسيله اي جهت تسريع امور اساسي بهره برد. روان شناسان معتقدند، در يك سازمان رابطه اي مستقيم، بين روابط متقابل مثبت، و اثربخشي آن در توليد، كيفيت و بازدهي نتيجه رضايت بخشي حاصل مي شود.
حتي در زندگي شخصي ما، اهميت اثربخشي روابط متقابل در ميزان رشد و پيشرفت ديده مي شود. وقتي روابط افراد با هم سالم، بي آلايش، دلپذير و توأم با احترام متقابل باشد باعث افزايش طول عمر شده و اساس رشد و پيشرفت آنان را در آينده بنا مي كند. همچنين اين روابط مثبت در زندگي ما به گنجينه اي مبدل مي شود كه بيش از مال و ثروت ما آن را غني مي سازد، چرا كه در اوقات سخت زندگي، همين روابط صميمانه و سرشار از محبت است كه به كمك مان مي آيد.

زندگي افراد كج خلق و ترشرو

از سوي ديگر ترشرويي و كج خلقي در رابطه با خود و ديگران، توليد مشكل كرده و به احساسات خصمانه دامن مي زند تا آنجا كه در درازمدت سبب ابتلا به انواع بيماريها و مشكلات روحي و رواني مي شود. بنابراين همه ما علاقه منديم كه بتوانيم با افراد مرتبط با خود، روابط متقابل سالمي داشته باشيم. البته فراموش نكنيم كه كليد موفقيت يك فرد در روابط اجتماعي در صراحت، فداكاري و صداقت وي خلاصه مي شود، به همين دليل نيز افراد خودخواه به سختي مي توانند در روابط انساني به موفقيتي دست يابند.

مثبت كردن ديدگاه منفي

از طرف ديگر اگر ما به شخصي با نظر مثبت بنگريم، احتمال دارد ديدگاه منفي او را نيز نسبت به موضوع موردنظر و يا بسياري از مسايل ديگر تغيير دهيم و يا مثبت كنيم. البته هيچ تضميني وجود ندارد كه هميشه اين چنين باشد، اما رفتار صادقانه از جانب هر يك از افراد احتمال موفقيت را افزايش مي دهد، چون هميشه خوبي، خوبي مي آورد.

از اين چهار شكل خارج نيست

ممكن است گفته شود در موقعيت هاي مختلف و توانايي در پيش گرفتن رفتار مؤثر از سوي افراد، با توجه به موضع گيري هر يك از طرفين دچار تغيير مي شود، در پاسخ بايد گفت در نهايت رفتار همه ما به چهار شكل بروز مي كند: 1،فرد با خود مي گويد، من كار درستي انجام مي دهم. طرف مقابل يا اشتباه مي كند، يا در اين مورد چيزي نمي داند و يا اين كه واجد هر دو حالت فوق است. 2،من در موضع اشتباهي قرار گرفته ام، در حالي كه موقعيت طرف مقابل منطقي است. 3،هر دو طرف روشهاي غيرمنطقي اتخاذ مي كنند. 4،هر دو طرف منطقي رفتار مي كنند. هر يك از ما بندرت مي پذيريم كه ممكن است اشتباه كرده باشيم. اينگونه رفتارها پايه روابط انساني را سست مي كنند و موجب بروز احساساتي بيمارگونه و يا خصومت آميز مي شوند. از همين روست كه اگر برحسب اتفاق در موقعيت مقتدرانه قرار بگيريم، ديگر برايمان اهميتي ندارد كه رفتارمان منطقي است و يا غيرمنطقي. آنقدر پافشاري مي كنيم تا همواره پيروز باشيم. فردي كه داراي چنين طرز تفكري است با خود مي پندارد هر چه من پيش مي افتم طرف مقابل عقب مي افتد.

هيچكس براي هميشه نيرومند نمي ماند

نكته قابل توجه اين كه تنها خدا مي داند كه توازن قدرت تا چه مدت به دلخواه ما ادامه خواهد داشت. به طور حتم هيچكس آنقدر قوي نيست كه بتواند براي هميشه نيرومند باقي بماند. وقتي اين نوسان به سويي ديگر تغيير جهت پيدا كند، مشكلات سر بر مي آورد و دوره اي سخت پيش روي ما قرار مي گيرد. اينچنين به نظر مي رسد كه در ديدگاهي كه بر مبناي عمل استوار است با تمام مردم به يك روش برخورد مي شود؛ روشي صادقانه، اخلاقي و انساني.

آنچه را براي خود نمي پسندي...

معيار اين نوع عملكرد بر اين مبنا استوار است كه "آنچه را براي خود نمي پسندي براي ديگران نيز مپسند." بنا به قول "آنتوني رابينزو وين داير" در 99گام طلايي به سوي موفقيت،"وقتي در جستجوي خوشبختي خويش هستيد، خوشبختي هميشه از نزديك شدن به شما سرباز مي زند، ولي اگر به دنبال خوشبختي ديگران باشيد، خودتان هم خوشبختي را خواهيد يافت."

خوشبختي تو در گرو خوشبختي اوست

همين مسأله در روابط بين همسران به راحتي قابل رؤيت است، يعني خوشبختي هر يك از زوجين درگرو خوشبختي ديگري است و به طور كلي در يك خانواده خوشبخت همه افراد خانواده خوشبخت هستند و اگر اين امر را در سطح وسيع گسترش دهيم نتايج مثبت آن به فاميل، همكاران و گروه همسالان نيز سرايت مي كند.

رابطه انحرافات اجتماعي و غرور

اما انحرافات اجتماعي در اصول اخلاقي هنگامي بروز مي كند كه علايق يا غرور ما در معرض خطر قرار بگيرد. شايد هنگامي كه شؤون اجتماعي فرد ديگري آسيب ببيند براي ما مطلب بسيار كم اهميت باشد، و تنها زماني كه غرور خودمان جريحه دار مي شود شدت تأثير آن ضربه روحي را حس مي كنيم.

خطي روي شن، نقشي روي صخره

ممكن است اين باور درست باشد كه وقتي شخصي به ديگري توهين مي كند مانند اين است كه خطي روي شن رسم كرده است يعني تأثير آن به زودي از بين مي رود. اما براي كسي كه اين توهين به او وارد شده است تأثيرش مثل نقشي است كه روي يك صخره حك شده باشد به اين معني كه اثر آن تا مدتها باقي مي ماند، درست مثل اين كه اگر مقداري پول از كسي دريافت مي كنيد، مبلغ كمي به نظرتان مي آيد ولي اگر قرار باشد همان مبلغ را به كسي پرداخت كنيد مبلغ زيادي به نظرتان مي رسد. به احتمال زياد بزرگترين علت ناتواني ما انسانها در به كارگيري برخوردي مؤثر در روابط انساني، ناكامي در پذيرش مفهوم امور و جريانات از ديدگاه ديگران است؛ آنهايي كه داراي اين مهارت هستند، در روابط متقابل انساني مي توانند توفيق يابند.
منبع: روزنامه قدس
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image