مواد لازم:
برنج 400 گرم
روغن مايع به ميزان لازم
پياز 1 عدد
عصاره ي مرغ 1 بسته
زعفران 2 قاشق غذاخوري
فلفل دلمه اي 1 عدد کوچک
گوجه فرنگي 1 عدد
فلفل قرمز 30 گرم
ميگو 4 عدد
نمک و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه:
پياز را از قبل خيس کرده ايم با روغن سرخش ميکنيم فلفل دلمه اي را نگيني را خرد کرده ايم گوجه را هم نگيني خرد ميکنيم ميگو را از قبل پوستش را کنده ايم فقط پشت آن را از وسط به صورت عمودي يک برش ميدهيم با نوک چاقو يک رگي که داخل آن است را خارح ميکنيم وقتي پياز مقداري طلايي شد فلفل دلمه را اضافه ميکنيم و تفت ميدهيم گوجه را هم اضافه ميکنيم و تفت ميدهيم زعفران را اضافه ميکنيم گوجه که يک مقدار سرخ شد ميگو را اضافه ميکنيم فلفل قرمز را اضافه ميکنيم عصاره ي مرغ را داخل آب جوش ميريزيم وقتي حل شد به مواد اضافه ميکنيم يک جوش که خورد برنج را اضافه ميکنيم و ميگذاريم دم بکشد.
فرق پلو با چلو اين است که پلو وقتي برنج سفيد و يک سري مواد مثل عدس يا رشته بهش اضافه ميشود ولي برنج سفيد را بهش ميگويند چلو.
فلفل دلمه اي خام يا پخته براي تحريک اشتها، تقويت بدن، خوشبو کردن دهان، تقويت اعصاب و رفع کمبود ويتامينهاي گروه ب مفيد است.
ادويه ديگري به اين غذا نميزنيم چون عصاره ي مرغ شامل همه ادويه ها هست.
به جاي ميگو ميتوان از گوشت قرمز يا مرغ هم استفاده کرد.
اگر شعله را خيلي کم کنيم در قابلمه هم محکم باشه که بخار نزند بيرون لازم نيست دم کني بگذاريم براي برنج.
منبع: آشپز ايراني