مواد لازم :
روغن / يک چهارم ليوان
هويج خلال شده / 200 گرم
پاي زخلال شده / 200 گرم
زعفران آب کرده / 3 قاشق غذاخوري
پودر کاري / 1 قاشق غذاخوري
فلفل بهار / 1 قاشق چايخوري
نمک / به ميزان لازم
آب / 3 ليوان
قرص عصاره مرغ / يک و نيم عدد
برنج / 4 ليوان
جعفري ساطوري شده / 100 گرم
مغز تخمه کدو / 100 گرم
طرز تهيه :
ابتدا مقداري روغن در تابه بريزيد و هويج را به مدت 5 دقيقه در آن تفت دهيد .
بلافاصله پيازهاي خلال شده را به تابه اضافه کنيد و سپس زعفران ، پودر کاري و فلفل بهار ساييده را همراه کمي نمک به مواد بيفزاييد . در اين مرحله آب و قرص عصاره مرغ را بريزيد . برنج زنده ( از قبل خيس نشده ) را بشوييد و به مواد بالا اضافه کنيد . در ظرف را ببنديد و بگذاريد تا به مدت 10 دقيقه بپزد .
وقتي آب مواد کم شد ، جعفري ساطوري شده و مغز تخمه کدوي خرد شده را به آن بيفزاييد و چند دقيقه ي ديگر با حرارت کم ، به پخت ادامه دهيد . سپس بگذاريد برنج 30 تا 45 دقيقه دم بکشد . قالب مورد نظر را با قلم مو و روغن مايع چرب کنيد و پلو را در قالب بريزيد و فشار دهيد تا فرم قالب را به خود بگيرد . در آخر ، آن را برگردانيد و روي آن را با هويج خلال شده ي پخته تزيين کنيد .
نکته :
1ـ در اين غذا ، مرغوب بودن نوع برنج خيلي اهميت ندارد .
2ـ اگر فلفل بهار در دسترس نبود مي توانيد مطابق ذائقه ي خود از دارچين و جوز هندي استفاده کنيد .
منبع:ماهنامه هنر آشپزي ، شماره 43/خ