مواد لازم براي 10 نفر:
كَتائِف/500 گرم
خرماي هسته گرفته/600 گرم
گردوي خرد كرده/200 گرم
سس كارامل/به مقدار لازم
مواد لازم براي تهيه ي سس كارامل :
شكر/200 گرم
كره/150 گرم
خامه/50 گرم
مواد لازم براي تهيه ي سس رويه :
شير/500 ميلي ليتر
زرده ي تخم مرغ/5 عدد
شكر/200 گرم
وانيل/يك هشتم قاشق چايخوري
روش تهيه :
كَتائِف را در تابه اي بريزيد و روي حرارت ملايم تفت دهيد تا برشته شود. آن گاه از روي حرارت برداريد و كنار بگذاريد. بعد ظرف مناسبي برداريد و قدري سس كارامل در آن بريزيد. سپس نيمي از كَتائف را بيفزائيد و روي آن را با خرما و گردو بپوشانيد. حالا دوباره قدري سس كارامل روي مخلوط بريزيد، باقيمانده ي كَتائِف را بيفزائيد و خرما و گردو بپاشيد. اكنون باقيمانده ي سس كارامل را روي آن بريزيد و مواد رويه را بيفزائيد و صاف كنيد. اينك كنافه را به مدت 2 ساعت در يخچال نگه داريد تا آماده ي مصرف شود.
روش تهيه ي سس كارامل
شكر را در ظرفي بريزيد، كره را بيفزائيد و روي حرارت قراردهيد تا شكر، طلائي رنگ شود. آن گاه خامه را اضافه كنيد و قبل ازاين كه خامه بجوشد، آن را از روي حرارت برداريد.
روش تهيه ي سس رويه :
شير را گرم كنيد. زرده هاي تخم مرغ و شكر را با همزن برقي بزنيد تا به رنگ روشن درآيد. سپس شير گرم را كم كم به آن بيفزائيد. مايه ي به دست آمده را روي حرارت بگذاريد و پيوسته هم بزنيد تا كمي غليظ شود. حالا مايه را از روي حرارت برداريد و وانيل را به آن اضافه كنيد.
يادآوري : كتائف خميري است به شكل رشته، كه به صورت فريز شده در بعضي از فروشگاه هاي لوازم قنادي يافت مي شود.
منبع: نشريه آشپزباشي، شماره 43 /ع