اگر چه ابداع و تهيه ي اين شيريني،متعلق به كشورهاي اسكانديناوي، خصوصاً كشور دانمارك است، امروز در بيش تر نقاط دنيا هم طبخ مي شود! شيريني دانماركي، در ايران نيز طرفداران بي شماري دارد و همه روزه در قنادي ها تهيه وعرضه مي شود، ماندگاري اين شيريني زياد نيست و مي بايد تازه مصرف شود. اگر چه آماده كردن خمير شيريني دانماركي نيازمند داشتن تجربه و مهارت است، اما غيرممكن نيست ! بنابراين، اين مطالب را با دقت مطالعه كنيد و دست به كار شويد. اندازه گيري صحيح و دقيق، يكي از دلايل اجراي موفق است. به همين منظور، ابتدا مواد لازم را اندازه گيري كنيد و از تازه بودن مواد مصرفي مطمئن شويد. مواد لازم براي تهيه شيريني دانماركي، عبارت است از :
پودر مايه خمير /10 گرم
شكر /60 گرم
آب ولرم /يك سوم پيمانه (80 ميلي ليتر )
شير /يك و يك سوم پيمانه (330 ميلي ليتر)
تخم مرغ /3 عدد
كره ي ذوب كرده /100 گرم
نمك /يك دوم قاشق چايخوري
آرد نان /حدود 700 گرم
كره ي مياني خمير /500 گرم
كرم پاتيسير /به ميزان لازم
زرده ي تخم مرغ /3 عدد
روش تهيه :
پودر مايه خمير، يك قاشق سوپخوري از شكر و آب ولرم را در كاسه ي كوچكي بريزيد، روي آن را بپوشانيد و به مدت 10 دقيقه در جاي گرم نگه داريد تا مايه خمير فعال شود. آن گاه شير، باقيمانده ي شكر، تخم مرغ ها، كره، نمك، مايه خمير فعال شده و آرد را در كاسه ي ديگري بريزيد و مخلوط كنيد تا خميري حاصل شود. سپس خمير را روي سطح آرد پاشي شده ورز دهيد تا صاف و يكدست شود. حالا روي خمير برشي به شكل بعلاوه (+) ايجاد كنيد، روي آن را بپوشانيد و 10 دقيقه كنار بگذاريد. اينك كره ي مياني را رنده كنيد تا بافتش صاف و يكدست شود و آن را به شكل مكعب درآوريد. اكنون خمير را از هر طرف، به كمك وردنه باز كنيد و كره را در مركزش بگذاريد. چهار طرف خمير را روي كره تا كنيد و به شكل بقچه ببنديد. آن گاه روي خمير وردنه بكشيد و آن را به شكل مستطيل در آورد. دقت كنيد كه كره از خمير خارج نشود! سپس خمير را چهار لا كنيد و در حدود 10 دقيقه استراحت دهيد. تا زدن خمير را چهار بار تكرار كنيد تا كره در لابه لاي خمير حركت كند. حالا خمير را با وردنه، به ضخامت تقريبي نيم سانتيمتر باز كنيد و به اندازه هاي مختلف ببريد. قدري كرم وسط هر يك از برش ها بگذاريد و تا كنيد. خميرها را در سيني چربكرده، با فاصله بچينيد و روي آن را بپوشانيد و صبركنيد تا حجمشان دو برابر شود. اكنون رويشان زرده ي تخم مرغ بماليد و در فر (تاون) گرم شده با دماي 230 درجه ي سانتيگراد، به مدت 10 دقيقه قرار دهيد. بعد دماي فر (تاون) را به 180 درجه سانتيگراد كاهش دهيد و 15 دقيقه ي ديگر شيريني را بپزيد. همچنين مي توانيد، انواع مارمالاد، ميوه ها و كرم هاي ديگر را به جاي كرم پاتيسير مصرف كنيد. گفتني است كه شيريني دانماركي، يكي از پرطرفدارترين شيريني هاست و خوردن آن همراه با يك فنجان چاي، بسيار لذت بخش خواهد بود! در پايان، با آرزوي موفقيت روزافزون براي شما همراهان صميمي و هميشگي، در ادامه ي كلاس شيريني پزي همچنان با ما باشيد.
منبع:نشريه آشپزباشي، شماره 43 /ع