سالاد ماكاروني با مرغ
ـ نصف سينه مرغ را با مقداري نمك و زعفران بپزيد . سپس پرپر كنيد.
ـنصف يك بسته ماكاروني را داخل آب جوش ريخته، بعد از اين كه كاملاً نرم شد ، آبكش كنيد و اجازه دهيد آب اضافه آن كاملاًگرفته شود.
ـ مرغ ،ماكاروني ، يك پياله ماست ترش ، مقداري نمك ، يك قاشق غذاخوري آبليمو و يك قاشق چاي خوري روغن زيتون را با هم خوب مخلوط كنيد.
پوره سيب زميني
ـ دو عدد سيب زميني بزرگ را بپزيد ؛ پوست كنيد و له كنيد.
ـ يك عدد پياز را به صورت رشته اي خرد كرده وداخل روغن تفت دهيد .
يك قاشق چاي خوري نعناع خشك را به پياز اضافه كنيد.
ـ كمي ادويه به پياز بزنيد .
ـ سيب زميني له شده را به پياز اضافه كنيد .كمي نمك بزنيد و خوب هم بزنيد تا كاملاً با هم مخلوط شود.
پوره بيسكويت
ـ مقداري آب جوش بر روي چند عدد بيسكويت خشك بريزيد . اجازه دهيد چند دقيقه بماند تا نرم شود.
ـ يك قاشق چاي خوري خامه ونصف قاشق چاي خوري نارگيل را به بيسكويت اضافه كنيد.
ـ مواد فوق را داخل ميكسر يك دست كنيد.
مرباي هويج
ـ 800 گرم شكر را داخل يك ليتر آب حل كرده ، ظرف را روي حرارت قرار دهيد .
ـ هويج رنده شده را به آن اضافه كنيد.
ـ اجازه دهيد هويج را با حرارت ملايم پخته و غليظ شود.
ـ يك قاشق گلاب به مواد اضافه كنيد .
ـ بعد از خاموش كردن حرارت، دو قاشق آبليمو به مواد اضافه كنيد.
ـ نهايتاً بعد از سرد شدن مربا ، آن را داخل شيشه بريزيد .
نخود فرنگي پلو
ـ پياز را خرد كرده و داخل روغن تفت دهيد .
ـ ادويه و رب گوجه فرنگي را به پياز افزوده وتفت دهيد .
ـ برنج را با مقدار آب مورد نياز به پياز اضافه كنيد.
ـنخودفرنگي ها و نمك را نيز به مواد بيفزاييد .
ـ اجازه دهيد مواد پخته و آب آن كاملاً خشك شود.
ـ نهايتاً برنج را دم كنيد.
آش برنج
ـ يك فنجان برنج را شسته ، با يك ليتر آب روي حرارت قرار دهيد .
ـ مقداري گوشت چرخ كرده به برنج اضافه كنيد .
ـ بعد از اين كه برنج و گوشت پخته شد، سبزي آش و مقداري نمك به آن بيفزاييد .
ـ اجازه دهيد آش به غلظت مناسب برسد . سپس ميل كنيد.
كلم پلو
ـ كلم را به صورت رشته اي ريز خرد كنيد .
ـ پياز داغ كرده ، ادويه و فلفل افزوده و خوب تفت دهيد .
ـرب گوجه فرنگي به پياز اضافه كنيد .
ـ كلم ها را به پياز اضافه كرده و تفت دهيد.
ـ برنج را شسته ، با مقدار آب لازم و نمك به مواد فوق اضافه كنيد .
ـ بعد از اين كه آب مواد خشك شد، برنج را دم كنيد .
كوكوي عدس
ـ يك پياله عدس را بپزيد .
ـ عدس پخته را داخل ميكسر ريخته و به صورت پوره درآوريد .
ـ يك عدد تخم مرغ ، مقداري نمك و ادويه به عدس افزوده و خوب با هم مخلوط كنيد .
ـ روغن را داغ كنيد .
ـ مواد را داخل روغن در تابه پهن كنيد .
ـ بعد از اين كه تخم مرغ بست ، آن را برگردانيد تا طرف ديگر آن هم ببندد.
ـ نهايتاً برش زده و ميل كنيد .
سيب زميني و تخم مرغ
ـ 3 عدد سيب زميني را به صورت خلالي خرد كنيد.
ـ روغن را داغ كرده ، سيب زميني ها را داخل آن سرخ كنيد .
ـ 4 عدد تخم مرغ را روي سيب زميني هاي سرخ شده بشكنيد .
ـ مقداري نمك و ادويه روي آن بپاشيد .
ـ بعد از اين كه تخم مرغ بست ، حرارت را خاموش كنيد.
كله گنجشكي
ـ يك عدد پياز را سرخ كنيد .
ـ 200 گرم گوشت چرخ شده را با يك پياز رنده شده ، مقداري نمك و ادويه مخلوط كرده و خوب ورز دهيد و به صورت گلوله هاي كوچك درآوريد .
ـ گلوله هاي گوشت را داخل پياز تفت دهيد .
ـ يك قاشق غذاخوري نمك به مواد اضافه كنيد .
ـ دو ليوان آب به مواد بيفزاييد
ـ حرارت را كم كنيد و اجازه دهيد غليظ شود .
بادمجان شكم پر
ـ 5 عدد بادمجان را تميز شسته ، وسط آن را برش بزنيد .
ـ پياز را خرد كرده، داخل روغن سرخ كنيد .
ـ 150 گرم گوشت چرخ كرده را به پياز افزوده ، تفت دهيد .
ـ نمك و ادويه را به آن اضافه كنيد .
ـ شكم بادمجان ها را با مخلوط گوشت پر كنيد . روي مواد مقداري پنير رنده شده بريزيد.
ـ بادمجان ها را به مدت 30 دقيقه با حرارت متوسط داخل فر قرار دهيد .
قيمه لوبيا چيتي
ـ پياز را خرد كرده ، داخل روغن تفت دهيد .
ـ مقداري گوشت خرد شده را به پياز افزوده ، تفت دهيد .
ـ لوبيا چيتي ، رب گوجه فرنگي ، ادويه و نمك را به همراه يك ليتر آب به پياز افزوده و اجازه دهيد مواد با حرارت ملايم بپزد و غليظ شود.
بيسكويت شكلاتي
ـ شكلات را به روش غيرمستقيم ذوب كنيد .
ـ بيسكويت ها را داخل شكلات بزنيد.
ـ بيسكويت ها را داخل كاغذ روغني بچينيد .
ـ بيسكويت ها را به مدت نيم ساعت داخل يخچال قرار دهيد تا شكلات ببندد.
اسفناج پلو
ـ يك عدد پياز را تفت دهيد .
ـ 200 گرم اسفناج را به پياز افزوده و تفت دهيد .
ـ يك عدد سيب زميني خرد شده ، مقداري نمك و ادويه را به آن بيفزاييد .
ـبرنج را آبكش كرده ، مواد فوق را لابه لاي آن ريخته ، و برنج را دم كنيد .
سالاد بروكلي
ـ500 گرم بروكلي را داخل آب جوش قرار دهيد . بعد از 10 دقيقه آن را داخل آبكش بريزيد .
ـ 2 عدد گوجه فرنگي را خرد كنيد .
ـ گوجه فرنگي ، بروكلي ،مقدار نمك و فلفل، يك عدد سيب زميني پخته و خرد شده ، يك قاشق غذاخوري پيازچه خرد شده و يك قاشق غذاخوري آبليمو يك قاشق غذاخوري آبغوره را با هم مخلوط كنيد .
شامي نخود
ـ يك پيمانه نخود را بپزيد .
ـ نخود را با يك حبه سير و يك عدد پياز داخل ميكسر يك دست كنيد .
ـ 3 قاشق غذاخوري گوشت چرخ شده ، مقداري نمك و ادويه و يك عدد تخم مرغ را به نخود اضافه كرده و خوب ورز دهيد .
ـ روغن را داغ كنيد .
ـ از مواد شامي ها كوچكي درست كرده و داخل روغن سرخ كنيد .
منبع:نشريه تغذيه و سلامتي،شماره 80.