مواد لازم:
ران و سينه مرغ: يک کيلو گرم
پياز متوسط: 2عدد (سرخ شده و پوره شده)
ماست: نيم کيلوگرم
زنجبيل: يک قاشق مرباخوري،رنده شده
سير: يک قاشق مرباخوري، رنده شده
گَرَم ماسالا: يک ونيم قاشق مرباخوري
زرد چوبه ،فلفل سياه ،فلفل قرمز و نمک: به ميزان لازم
گوجه فرنگي: 3عدد، رنده شده
برگ نعنا: يک چهارم پيمانه
گشنيز تازه: 2قاشق غذاخوري، خرد شده
فلفل سبز قلمي: 3تا4عدد
پودر بادام يا گردو: 3قاشق غذاخوري
آب ليموترش: 3عدد
ليموترش: يک عدد، براي تزئين
محلول زعفران: به مقدار لازم
پياز: يک عدد حلقه شده
طرز تهيه:
ابتدا ران و سينه مرغ را به تکه هاي درشت بريده با پياز داغ، ماست، زنجبيل، سير، گرم ماسالا، زرد چوبه، فلفل قرمز و سياه مخلوط کرده و 2تا 3ساعت استراحت دهيد(در صورتي که مرغ را شب قبل آماده کرده صبح بپزيد خوش طعم تر مي شود)
مخلوط مرغ را با حرارت متوسط بپزيد و هنگام پختن مرغ گوجه فرنگي رنده شده، کمي نعنا و گشنيز ،فلفل سبز قلمي درسته ،پودر گردو و يا بادام را اضافه کرده هم بزنيد و پس از پختن و تبخير شدن آب مرغ ،برگ نعنا،آب ليموترش ،محلول زعفران و نمک را اضافه کرده و در قابلمه را بگذاريد .حرارت را کم کنيد و بعد از جا افتادن خورش را در ظرفي کشيده با برگ نعنا ،پياز حلقه شده و ليموترش نصف شده تزيين و سپس سرو کنيد.
نکته:
1.اين دستور 190گرم کربوهيدرات ،60گرم پروتئين،25گرم چربي و 1225کيلوکالري انرژي دارد.
2.دم کي مرغي يعني مرغ دم شده.
منبع:نشريه هنر آشپزي شماره 68