مواد لازم
پياز - يک عدد
گوشت (مخلوط گوساله و گوسفند) - 500 گرم، چرخ کرد ه
آرد نخودچي - 2قاشق غذاخوري
تخم مرغ - يک تا2عدد
نمک، فلفل و زردچوبه - به مقدار لازم
لپه - يک پيمانه
پياز داغ - يک دوم پيمانه
آب - 5تا6ليوان
آلو - 15عدد
سبزي - 300گرم
شکر - سه چهارم پيمانه
آب غوره - يک چهارم پيمانه
روغن مايع - به مقدار لازم
طرز تهيه
پياز را رند ه کنيد و اب آن را بگيريد. گوشت را با ارد نخود چي، پياز رند ه شد ه، تخم مرغ ، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنيد. لپه را پخته و آب اضافه ان را بگيريد و چرخ کنيد. لپه چرخ کرد ه را با گوشت مخلوط کنيد . مقداري از پياز داغ، زردچوبه و آب را روي حرارت اجاق بگذاريد(قابلمه گنجايش کافي داشته باشد). آلوها را خيس کنيد و بعد از نرم شد ن با بقيه پياز داغ مخلوط کنيد. نمک، فلفل و زردچوبه ي مخلوط پياز و اب را اندازه کنيد و از مايه ي گوشت و لپه به اندازه ي يک نارنگي برداريد و وسط آن را از آلو و پياز داغ مخلوط قرار د هيد .کوفته را با دست مرطو ب گرد کنيد ، به صورتي که آلو و پياز داغ وسط کوفته پنهان باشد. کوفته ها را دانه دانه در اب جوشان بيندازيد . سبزي ها را چرخ کنيد و همراه با شکر و آب غوره به اب کوفته اضافه کنيد. چاشني کوفته را بچشيد تا مطابق ذائقه شما باشد و به مد ت يک تا يک و نيم ساعت زمان د هيد تا کوفته ها همراه با سبزي جا بيفتد و بپزد.
نکته
1ـ اين دستور385گرم کربوهيدرات،180گرم پروتئين،240گرم چربي و 4420کيلوکالري انرژي دارد.
2ـ سبزي شامل نعناع، خالواش، جعفري و چوچاق مي باشد که به جاي خالواش و چوچاق از شويد و ترخون مي توانيد استفاد ه کنيد.
منبع: هنر آشپزي 74