مواد لازم براي تهيه خمير
خمير مايه خشک فوري - 5گرم
اب يا شير - يک چهارم پيمانه (60ميلي ليتر)
شکر - 40گرم
روغن مايع - 30گرم
نمک - يک چهارم قاشق مرباخوري
تخم مرغ - يک عدد
موز - يک عدد رسيد ه، متوسط
آرد - حدود دو تا سه پيمانه
مواد لازم براي رويه بادامي
کره - 60گرم
پودر قند - 60گرم
تخم مرغ - دو عدد
وانيل - نوک قاشق مرباخوري
پودر بادام - 90گرم
آرد - 10گرم
شکر - يک قاشق غذاخوري
دارچين - يک چهارم قاشق مرباخوري
موز - دو عدد
آب ليموترش - يک قاشق مرباخوري
خلال بادام - يک چهارم پيمانه
طرز تهيه
خمير مايه را با آب و يک قاشق مرباخوري از شکر عمل بياوريد. بقيه مواد به جز آرد را با هم مخلوط کرد ه و موز را به کمک چنگال يا پوره کن خوب له و با مواد مخلوط کنيد. خميرمايه عمل آمد ه را اضافه کرد ه و آرد را به تدريج به مواد اضافه کنيد تا خمير جمع شود. خمير را روي سطح آرد پاشي شد ه ورز داد ه و چسبند گي آن را بگيريد. خمير بايد لطيف و يکدست باشد. اين خمير را داخل کاسه مناسبي که چرب کرد ه ايد قرا ر داد ه و يک دور بگردانيد تا سطح آن چرب شود. روي خمير را با دستمال نخي تميزي پوشاند ه و استراحت د هيد تا حجم خمير دو برابر شود(يک تا يک و نيم ساعت).
ظرف پيرکس مستطيل با اندازه متوسط يا قالب د لخواه د يگري را با کاغذ روغني بپوشانيد. به نحوي که لبه هاي آن از اطراف آويزان بماند. روي کاغذ روغني را خيلي کم چرب کنيد. بعد از اتمام استراحت خمير، پف آن را با مشت خواباند ه و به کمک دست يا وردنه کوچک،داخل قالب آماد ه شد ه پهن کنيد. خمير را مجددا ً بيست تا سي د قيقه ديگر کنار بگذاريد . فر را نيز با دماي 180درجه سانتي گراد روشن کرد ه و در اين فاصله رويه بادامي را تهيه کنيد:کره نرم شد ه در د ماي اتاق را با پودر قند بزنيد تا کرم مانند شود. تخم مرغ ها و وانيل را نيز اضافه کرد ه و به همزد ن ادامه د هيد تا مواد يک دست شود. در آخر پودر بادام و آرد را اضافه کنيد و کنار بگذاريد . شکر و دارچين را نيز با هم مخلوط کنيد . موزها را حلقه حلقه کرد ه و به آب ليمو آغشته کنيد تا سياه نشوند. بعد از اتمام استراحت دوم خمير،روي آن مخلوط شکر و دارچين را پاشيد ه و رويه آماد ه شد ه فوق را روي آن پخش کنيد. روي نان را با حلقه هاي موز و خلال بادام تزئين کرد ه و به مد ت نيم ساعت در فر از پيش گرم شد ه با د ماي 180درجه سانتي گراد در طبقه وسط فر طبخ کنيد تا رويه آن طلايي و خوشرنگ شود.
بعد از خارج کرد ن از فر دوره هاي نان را که در تماس با قالب است با کارد تيزي جدا کرد ه و نان را به کمک کاغذ روغني از قالب خارج کنيد و بعد از خنک شد ن سرو نماييد.
نکته
1ـ اين دستور 405گرم کربوهيدرات، 25گرم پروتئين، 105گرم چربي و 2665کيلوکالري انرژي دارد.
2ـ مي توانيد حلقه هاي موز را نيز روي خمير چيد ه و رويه بادامي را روي موزها پخش کنيد و روي نان را فقط با خلال بادام تزئين نماييد.
3ـ مي توانيد مخلوط دارچين و شکر روي موزها نيز بپاشيد که در اين صورت رويه نا ن کمي تيره رنگ خواهد شد.
منبع: هنر آشپزي 74