مواد لازم
آب - نصف پيمانه
شکر - يک هشتم پيمانه
خمير مايه - 7گرم(يک قاشق غذاخوري)
روغن مايع يا کره - د و قاشق غذاخوري(30گرم)
تخم مرغ - يک عدد
شير - نصف پيمانه
نمک - يک دوم قاشق مرباخوري
آرد - تقريبا 300گرم
مواد لازم براي رومال
زرد ه ي تخم مرغ - يک عدد
کنجد - به دلخواه
طرز تهيه
آب را کمي ولرم کرد ه، يک قاشق مرباخوري از شکر را در آن حل کنيد. د ماي آب را با انگشت کوچک خود امتحان کنيد تا ضمن احساس گرما به هيچ عنوان انگشت را نسوزاند . خميرمايه را روي سطح آب پاشيد ه و مخلوط کنيد. صبر کنيد تا خمير مايه عمل آمد ه و کف کند. در اين فاصله بقيه مواد به جز آرد را با هم مخلوط کنيد. خميرمايه عمل آمد ه را به مواد افزود ه و آرد را به تدريج اضافه کنيد تا خمير جمع شود. خمير را به روي سطح ارد پاشي شد ه منتقل کرد ه و ورز د هيد تا خمير يک دست شد ه و به دست نچسبد. به خمير چند ضربه زد ه و آن را در کاسه مناسبي که کمي چرب کرد ه ايد قرار داد ه و خمير را يک دور در آن بگردانيد تا سطح خمير چرب شود. روي خمير را با دستمال نخي تميزي پوشاند ه و استراحت د هيد تا حجم خمير دو برابر شود(حدود يک تا يک و نيم ساعت). بعد از اتمام استراحت پف خمير را با مشت بخوابانيد خمير را به دو قسمت مساوي تقسيم کنيد. هر قسمت را روي سطح کار شکل د هيد تا به صورت لوله اي بلند تر از طول قالب مورد نظر در آيد. دو نوار به دست آمد ه را به هم بپيچيد و در قالب لوف که بهتر است کف آن کاغذ روغني انداخته باشيد قرار د هيدو روي قالب را با دستمال بپوشانيد و نيم ساعت د يگر استراحت د هيد. بعد از اتمام استراحت روي نان را با زرد ه تخم مرغ رومال کنيد و در صورت تمايل کنجد بپاشيد. نان را به مد ت سي د قيقه در فر قرار د هيد تا روي نان طلايي شود. بعد از خارج کرد ن از فر آن را روي توري سيمي خنک کنيد.
نکته
1ـ اين دستور185گرم کربوهيدرات، 45گرم پروتئين،40گرم چربي و 1280کيلوکالري انر ژي دارد.
2ـ اين خمير يک خمير پايه براي انواع نان مي باشد و مي توان با افزود ن مواد اوليه مختلف و اعمال تغييرات جزئي در آن نانهاي متنوعي تهيه کرد.
3ـ از اين نان مي توانيد براي تهيه ي انواع ساندويچ اعم از روباز و يا تهيه شد ه در ساندويچ ميکر و يا به عنوان نان صبحانه استفاد ه کنيد.
منبع: هنر آشپزي 74