مواد لازم براي داخل قالب
کره - 70گرم
پودر نان تست - يک چهارم پيمانه
آرد - 2قاشق غذاخوري
شير - سه چهارم پيمانه
پياز کوچک - يک عدد
نمک و فلفل - به ميزان لازم
پاستا فتوچيني - 250گرم
مواد لازم براي تهيه ي سس مرغ
کره - 50گرم
فيله ي مرغ - 450گرم
آرد ذرت - يک قاشق مرباخوري
جعفري خرد شده - 2قاشق غذاخوري
چاشني گوجه فرنگي - به ميزان تهيه شده
مواد لازم براي تهيه ي چاشني گوجه فرنگي خشک شد ه:
سير - 2حبه
گوجه فرنگي - 100گرم، خشک
رزماري تازه - 2شاخه
نمک و فلفل - به مقدار لازم
روغن زيتون - به مقدار لازم
طرز تهيه
ابتدا قالب گرد ميان تهي را با کره کاملاً چرب کنيد و به همه ي قسمت هاي آن پود ر نان بپاشيد تا همه ي قالب به پودر نان آغشته شود. قالب را کنار بگذاريد . باقيماند ه 70 گرم کره را در ظرف مناسبي بريزيد و روي حرارت قرار د هيد تا آب شود،2 قاشق آرد به آن اضافه کرد ه و يکد قيقه تفت د هيد ، سپس شير را اضافه کنيد و مرتباً به هم بزنيد تا مواد مخلوط شد ه و غليظ شود. پياز خيلي ريز نگيني شد ه را اضافه کنيد و خوب با هم مخلوط کنيد. در انتها نمک و فلفل را اضافه کنيد و از روي حرارت برداريد. پاستا را در آب و نمک جوشان بريزيد و بعد از جوش آمد ن مجدد اب، به مدت 6الي 8 د قيقه پاستا را بپزيد تا نرم شود، سپس آن را آبکش کرد ه، اجازه د هيد آب آن کاملاً برود. پاستا را با سس آماد ه فوق ترکيب کرد ه و در قالب بريزيد و صاف کنيد و مدت 20الي 25 د قيقه در فر داغ180درجه ي سانتي گراد قرار د هيد. پاستاي آماد ه را در ظرف سرو مورد نظر برگردانيد و همراه سس مرغ سرو کنيد.
طرز تهيه ي سس مرغ
50 گرم کره را اب کرد ه، فيله هاي شسته و تميز شد ه را به آن اضافه کنيد و براي مد ت 5 د قيقه تفت د هيد تا پخته شود، سپس يک قاشق مرباخوري آرد ذرت را در يک قاشق غذاخوري آب حل کرد ه و به مرغ اضافه کنيد و هم بزنيد، در انتها جعفري و چاشني گوجه فرنگي را اضافه کنيد تا مايه غليظ شود.
طرز تهيه ي چاشني گوجه فرنگي خشک شده
ته يک شيشه ي تميز 2حبه سير پوست کند ه بيندازيد. گوجه فرنگي هاي خشک را روي آن بچينيد تا شيشه پر شود و شاخه رزماري را لابه لاي گوجه فرنگي ها قرار د هيد. روي آن ها نمک و فلفل پاشيد ه و شيشه را با روغن زيتون پر کنيد تا تمام مواد در روغن زيتون غوطه ور شود و در شيشه را ببند يد.بعد از دو روز مي توانيد از اين گوجه فرنگي ها استفاد ه کنيد . اين نوع چاشني يکي از چاشني هاي اصلي ايتاليا مي باشد که موارد استفاد ه فراواني دارد و گوجه فرنگي آن در آفتاب خشک شد ه و به Sun-Dried Tomatoesمعروف مي باشد.
نکته
1ـ اين دستور 315گرم کربوهيدرات،70گرم پروتئين،160گرم چربي و2980کيلوکالري انرژي دارد.
2ـ در صورت دسترس نبود ن رزماري تازه مي توانيد از يک قاشق مرباخوري رزماري خشک استفاد ه کنيد.
3ـ اگر گوجه خشک در دسترس نبود به جاي چاشني گوجه فرنگي 5 عدد گوجه فرنگي را رند ه کرد ه داخل سس مرغ بريزيد.
منبع: هنر آشپزي 74