مواد لازم براي تهيه خمير پيتزا
آب گرم - 2پيمانه
عسل - يک قاشق سوپخوري
پودر خمير ترش فوري - يک قاشق سوپخوري
آرد الک شده - سه چهارم پيمانه
نمک - يک قاشق چايخوري
روغن زيتون - يک قاشق سوپخوري
آرد سفيد - 4و يک چهارم پيمانه
طرز تهيه خمير پيتزا
آب گرم، عسل و پودر خميرترش را در کاسه اي ريخته و هم بزنيد تا پودر خمير ترش در آن حل شود. سپس سه چهارم پيمانه آرد الک شد ه با نمک و روغن زيتون را اضافه کرد ه و هم بزنيد تا با هم مخلوط شوند. آرد سفيد را تا حدي اضافه کنيد که خمير نرم و قابل انعطافي به دست آيد، سپس خمير را روي سطح آرد پاشيد ه ورز د هيد تا از حالت لاستيکي خارج شود. خمير را در کاسه اي آرد پاشيد ه شد ه يا چرب شد ه قرار داد ه و روي آن بپوشانيد و آن را در محيطي مناسب (گرم)قرار د هيد و استراحت د هيد تا حجم خمير 2برابر شود(به مدت يک ساعت).
طرز تهيه مواد روي پيتزا
سيب زميني شسته را با اب و نمک روي حرارت قرار د هيد و به مدت 20 د قيقه بپزيد تا نرم شود، سپس از آب خارج نمود ه اجازه د هيد تا خنک شود بعد به صورت ورقه هاي نازک ببريد(با پوست و يا بد ون پوست). فلفل د لمه اي رنگي حبه اي خرد شد ه را هم با سير ريز خرد شد ه داخل روغن زيتون کمي تفت د هيد تا نرم و براق شود و کنار بگذاريد. گوجه فرنگي را هم به ورقه هاي نازک برش بزنيد و پنير فتا را هم نگيني خيلي کوچک خرد کنيد. سيني فر را با ارد ذرت پوشش داد ه و کنار بگذاريد . فر را با دماي 500 درجه ي فارنهايت يا 260 درجه سانتي گراد گرم کنيد.
مواد لازم براي روي پيتزا
سيب زميني کوچک - 3تا4 عدد،آب پز
فلفل دلمه اي - يک و يک دوم عدد، حبه اي خرد شد ه
سير - 4حبه، ريز خرد شد ه
روغن زيتون - کمي
گوجه فرنگي - 2تا3عدد ، ورقه شد ه
پنير فتا - 60گرم، نگيني خرد شد ه
سس قرمز(سس گوجه فرنگي) - 2پيمانه
پنيرtelemeموتزارلاي ورقه شده - 180گرم
ريحان و جعفري - مقداري، خرد شد ه
گردو - تعدادي
زيتون سياه - تعدادي، بدون هسته
پنير موتزارلاي رنده شده - 3قاشق سوپخوري
نمک - به مقدار لازم
مواد لازم جهت تهيه دو پيمانه سس گوجه فرنگي تازه (سس قرمز)
روغن زيتون - 2قاشق سوپخوري
پياز متوسط - يک عدد، خرد شد ه
سير ريز خردشده - 3حبه
گوجه فرنگي - 900گرم، بدون پوست
جعفري خرد شده - يک چهارم پيمانه
ريحان خرد شده - 2قاشق سوپخوري
اورگانوخرد شده - يک قاشق سوپخوري
عسل - يک قاشق چايخوري
نمک و فلفل - به مقدار لازم
طرز تهيه سس قرمز(گوجه فرنگي)
روغن را در ظرفي بريزيد و روي حرارت متوسط قرار د هيد سپس پياز خرد شد ه را اضافه کرد ه و به مدت 5 د قيقه بپزيد. سپس سير خرد شد ه را اضافه کرد ه و به مدت 5 د قيقه د يگر به پختن ادامه د هيد(روي حرارت بسيار کم)،بعد گوجه فرنگي، جعفري، ريحان، اورگانو، عسل، نمک و فلفل را افزود ه و به مدت 20 د قيقه د يگر روي حرارت کم قرار د هيد تا بپزند. سپس روي آن پوشاند ه و مي توانيد به مد ت يک هفته در يخچال و يا يک ماه در فريزر نگهداري کنيد.
طرز تهيه
خمير آماد ه شد ه را روي سطح آرد پاشي شد ه کمي ورز د هيد تا هواي داخل آن خارج شود، سپس آن را نازک باز کرد ه و به 2 قسمت مساوي چهارگوش تقسيم نماييد و دو قسمت را در سيني فوق قرار داد ه و براي 15 د قيقه د يگر استراحت د هيد. سپس سطح روي خمير را به سس قرمز آغشته کنيد و روي يک قسمت از خمير را با ورقه هاي پنير موتزارلا پوشاند ه و به وسيله ي پنير فتا جاي مواد را مشخص کنيد و در 2قسمت آن گوجه فرنگي هاي ورقه شد ه و سيب زميني هاي ورقه شد ه را بچينيد و در2قسمت د يگر فلفل دلمه اي هاي الوان و سبزيجات را قرار د هيد و روي پنير فتا را هم با گردو وزيتون سياه منقش سازيد و اند کي پنيز موتزارلاي رند ه شد ه را هم روي ان ها بپاشيد و سيني را داخل فر برد ه و درجه ي فر را به 400درجه فارنهايت کاهش د هيد و پيتزا را به مدت 25تا30 د قيقه بپزيد. روي قسمت د يگر را که قبلاً با سس قرمز پوشش داد ه بوديد کمي پنيز فتاي ريز خرد شد ه پاشيد ه و سطح روي خمير را با کليه مواد باقيماند ه پوشش د هيد و پنير موتزارلاي رند ه شد ه را هم روي کليه مواد بپاشيد و روي آن را هم با زيتون سياه منقش سازيد، سپس در فر و مطابق دستور العمل فوق بپزيد و بعد از طبخ آن را به برش هاي مثلثي شکل و چهارگوش درآوريد.
نکته
1ـ در صورت تمايل مي توانيد بعد از استراحت دوم، خمير را داخل فر برد ه و به مد ت 10د قيقه در فر400درجه ي فارنهايت آن را نيم پز کنيد، سپس از فر خارج نمود ه و با مواد اشاره شد ه آن را پوشش داد ه و مجدداً داخل فر قرار د هيد و مد ت زمان طبخ را هم 15تا20 د قيقه در نظر بگيريد.
2ـ در صورت تمايل مي توانيد مقداري کلم بروکلي را جايگزين سيب زميني و پنير پارمزان را جايگزين پنير فتا نماييد. مي توانيد6تا8 عدد فلفل قرمز تند حلقه شد ه را هم به مواد فوق اضافه کنيد و يا از دانه صنوبر يا خلال بادام استفاد ه کنيد.
منبع: هنر آشپزي 74