جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
صاحبان رکوردهاي جاودانه در فوتبال ايران
-(4 Body) 
صاحبان رکوردهاي جاودانه در فوتبال ايران
Visitor 695
Category: دنياي فن آوري

به دنبال تهراني ها
 

اصفهاني ها در فوتبال ايران، هميشه تابلوي دوم را از پشت سر تهران بلند کرده و به بالا نگه داشتن آن افتخار کرده اند. طي سال هاي 1320، 1337، 1365، 1381 و 1388 در فوتبال ايران اتفاقاتي رخ داده که فقط مختص اصفهان بوده و جايگاه فوتبال اين شهر را در تاريخ فوتبال ايران زنده نگه داشته است. آن ها اين عنوان را آنچنان که گفتيم هميشه بعد ازتهران به دست آورده اند. اين فهرست نامه را با يکديگر مرور مي کنيم:

1- تيم منتخب تهران در کابل
 

تيم منتخب تهران در سال 1320 به عنوان نماينده فوتبال ملي ايران به مصاف تيم ملي افغانستان به عنوان تيم منتخب کابل رفت. در ترکيب تيم منتخب تهران که عملاً تيم تهران بود اما با نام تيم منتخب مشهد در اين رقابت ها شرکت کرد، 2 بازيکن هم از اصفهان حاضر بودند. حسن ناظري و حسين سهمي فر 2 ملي پوش اصفهاني اولين تيم تاريخ فوتبال کشورمان بودند. ناظري داستان سفر تيم منتخب به افغانستان و شروع جنگ دوم و حمله متفقين به ايران را با داستان جالب بازگشت ستارگان از تيم منتخب به مرور نوشته و در تاريخ فوتبال ايران به گونه اي ديگر آن را روايت کرده؛ روايت شيريني که تنها داستان مستند و واقعي فوتبال ايران ازسفر به افغانستان است. او که در روز بازي مشهد - کابل (ايران -افغانستان) بيمار بود در حال بازي با امواج راديويي بود که ناگهان به صورت اتفاقي روي يکي از امواج مي شنود، متفقين، يعني انگلستان، فرانسه، آمريکا و شوروي سابق به ايران حمله کرده اند و کشورمان را به اشغال خود درآورده اند. او خبر اين اتفاق را به حسين صدقياني و سايرمسئولان تيم منتخب مي دهد و با اعلام اين خبر، همه به هم مي ريزند. اول از همه نظري را مورد پرخاش قرار مي دهند که چرا چنين خبري را به دروغ پخش کرده اند اما وقتي از سوي سفارت در کابل دستور بازگشت تيم منتخب به ايران مي رسد، آن ها مجبور به بازگشت مي شوند.

2- مسابقات قهرماني کشور
 

مسابقات فوتبال قهرماني کشور، در سال 1318 در ورزشگاه امجديه برگزار شد. تا سال 1327 در همه ادوار اين تيم تهران بود که افتخار قهرماني داشت. مسابقات قهرماني کشور هم تا اين سال با حضور شهرهايي مثل تهران، اصفهان، آبادان، شيراز، اهواز، رشت، ساري، تبريز و ... برگزار مي شد. اصفهان در سال 1327، به عنوان قهرماني در مسابقات کشور رسيد و تابوي موفقيت تهراني ها را از بين برد. تا پيش از آن و سال ها بعد از آن هيچ گاه تيمي به جز تهران قهرمان نشد. جالب اين که در سال 1342، اصفهاني ها بار ديگر قهرمان کشور شدند.

3- قديمي ترين شهرستاني زنده فوتبال
 

قديمي ترين تيم هاي حاضر در فوتبال باشگاهي ايران پرسپوليس و استقلال هستند که در سال 1349 در اولين دوره ليگ منطقه اي حاضر بودند. پاس را از اين فهرست حذف مي کنيم چون به شهر همدان انتقال يافته. در سال 1350 و در دومين دوره مسابقات فوتبال قهرماني کشور سپاهان هم حاضر بود تا بعد از شهر تهران، اصفهان صاحب دومين تيم باشگاهي قديمي در فوتبال ايران باشد.

4- قديمي ترين قهرمان ليگ استاني قدس
 

بعد از پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي در ايران، ليگ باشگاهي کشور تعطيل شد. شرايط به گونه اي بود که تيم هاي باشگاهي نمي توانستند خود را درگير مسابقات فوتبال ليگ کنند. بنابراين در سال 1364 ليگ استاني قدس با شرکت تنها 14 استان در 2 گروه 7 تيمي برگزار شد تا هر هفته تنها 6 بازي در ليگ انجام شود و فدراسيون درگيري زيادي بر سر راه برگزاري اين رقابت ها نداشته باشد. مثل هميشه اولين قهرمان رقابت ها، يک تيم تهراني بود. تهران الف در دوره اول رقابت ها موفق شد تيم تهران ب را شکست داده و عنوان قهرماني را به دست آورد اما اصفهاني ها خودشان را از سال 65 نشان دادند. آن ها درفينال ليگ استاني قدس در سال 1365، توانستند آذربايجان شرقي را به سختي شکست داده و قهرمان رقابت ها شوند. ادامه افتخارآفريني آن ها به معجزه شباهت زيادي داشت چرا که در اين عرصه آن ها در دوره سوم ليگ استاني قدس توانستند اصفهاني را با قدرت شکست داده و صاحب عنوان قهرماني مجدد شوند. جالب است بدانيد که تيم فوتبال تهران الف در دوره چهارم که سال 67 برگزار شد بار ديگر به قهرماني رسيد تا قهرماني در ليگ استاني قدس را بين خود و اصفهان تقسيم کند. فيناليست دوره چهارم ليگ استان قدس، استان گيلان بود که در اين دوره از رقابت ها، با سيرويس قايقران، سيد علي افتخاري، امير هرندي و ... در رقابت ها شرکت مي کرد و از تيم هاي قدرتمند اين دوره از رقابت ها بود.

5- دومين حضور روي سکو
 

تا سال 1377 در ليگ باشگاهي کشور تيم هاي شهرستاني زيادي عنوان سوم را به دست آورده بودند. از جمله اين تيم ها مي توان به ملوان بندر انزلي در سال 1365 اشاره کرد. جنوب اهواز در سال 1372 دومين تيم شهرستاني بود که بعد از 2 تيم تهراني سوم شد. در سال 1375، سپاهان اصفهان براي اولين بار در ليگ ايران سوم شد و سپس تا 3 سال اصفهاني ها روي سکوي سوم ليگ نشستند. در سال 76، ذوب آهن اصفهان تيم سوم ليگ شد تا اصفهان اولين شهر و استاني باشد که 2 نماينده در رتبه سوم مسابقات ليگ کشور داشته است. در سال 77، سپاهان اصفهان در ليگ هشتم آزادگان به عنوان سوم رسيد تا سپاهيان تنها باشگاه شهرستاني ايران باشد که 2 بار روي سکو حاضر بوده است.

6- اولين قهرماني در ليگ کشور
 

سپاهان و اصفهاني ها اولين تيم شهرستاني در ليگ ايران بودند که توانستند قهرماني را در مسابقات ليگ ايران به دست آورند. در حالي که تنها 4 تيم قبل از آن از جمع شهرستاني ها توانسته بودند حداکثر صاحب رتبه سوم مسابقات ليگ شوند. سپاهاني ها با 52 امتياز از 26 بازي در ليگ دوم حرفه اي که سال 82-81 برگزار مي شد قهرماني را به دست آورده و از تيم هاي فوتبال پاس و پرسپوليس پيش افتادند. سپاهان اصفهان در حالي اين عنوان را کسب کرد که قبلاً فقط 4 تيم تهراني يعني پرسپوليس، استقلال، پاس و سايپا در مسابقات ليگ قهرمان شده بودند بعدها، تيم هاي شهرستاني از جمله فولاد خوزستان وسايپاي کرج هم موفق شدند در مسابقات ليگ قهرمان شوند.

7- اولين فيناليست هاي ليگ قهرمانان
 

تا به حال تنها 2 تيم ايراني توانسته اند به فينال ليگ قهرمانان آسيا برسند. اين 2 تيم سپاهان اصفهان در سال 87-1386 وذوب آهن در سال 89-1388 هستند و جالب اين که تيم هاي اصفهاني دراين عرصه مقدم بودند و پيرو تهراني ها در کسب افتخار نبودند. البته قبلاً تهراني ها با استقلال 2 بار، پاس يک بار و پرسپوليس يک بار در مسابقات فوتبال جام باشگاه هاي آسيا و همچنين جام در جام آسيا قهرمان شده اند اما از زمان برپايي ليگ قهرمانان آسيا دريک دهه اخير فقط تيم هاي فوتبال سپاهان وذوب آهن در اين عرصه به فينال رسيده اند.

8- اولين شهرستاني صاحب 2 قهرماني در ليگ
 

سپاهاني ها که اولين قهرمان شهرستاني در ليگ ايران بودند اولين تيم شهرستاني هستند که در اين عرصه 2 عنوان قهرماني به دست آوردند. آن ها در فصل 89-88 براي دومين بار به عنوان قهرماني در مسابقات فوتبال ليگ دست يافتند.

رکوردهاي اصفهان
 

1- بيشترين قهرماني را بين شهرستان ها در ليگ ايران دارد: 2 قهرماني سپاهان
2- بيشترين نايب قهرماني را بين شهرستاني ها در ليگ ايران دارد: 4 نايب قهرماني: 3 بار ذوب آهن يک بار سپاهان.
3- بيشترين قهرماني را بين شهرستان ها در جام حذفي دارد. 5 قهرماني 3 بار سپاهان، 2 بار ذوب آهن
4- بيشترين صعود را بين تمام شهرهاي ايران در مسابقات ليگ قهرمانان آسيا دارد.
5- درجام ملت هاي آسيا با 9 نماينده صاحب بيشترين ملي پوش است.
منبع: نشريه تماشاگر، شماره 41
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image