جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
سمپاشي لازم نيست
-(0 Body) 
سمپاشي لازم نيست
Visitor 392
Category: دنياي فن آوري
حشرات قديمي‏ترين موجودات کره زمين هستند. اين به آن معني است که از وقتي انسان خودش را شناخت حشرات هم وجود داشتند. از زماني که کشاورزي شروع شد، حشرات مضر خسارت خود را به گياهان دست‏پرورده انسان آغاز کردند. کشاورزان براي رهايي از آفات، سراغ سموم شيميايي رفتند و اين نوع مبارزه که به مبارزه شيميايي معروف شد، از جنگ جهاني دوم به بعد شدت يافت. با اينکه در سالهاي اخير استفاده از سموم شيميايي به عنوان روشي پرخطر مطرح شده و معين گرديده که سمپاشي محيط زيست را آلوده مي‏کند و موجب بيماريهاي لاعلاج در انسان مي‏گردد، آفات نيز به تدريج نسبت به اين مواد از خود مقاومت نشان مي‏دهند. متأسفانه با همه توصيه‏هايي که براي کاهش مصرف سموم شيميايي مي‏شود باز هم شاهد سمپاشي‏هاي بي‏رويه در باغات و مزارع و حتي در باغچه‏هاي کوچک خانه‏ها هستيم. بيشترين سموم شيميايي که در منازل استفاده مي‏شود به منظور نابودي سوسکهاي خانگي يا سوسري‏هاست و بعد از آن هم آفات باغچه‏ها مورد سمپاشي قرار مي‏گيرند. بر آن شديم تا در اين شماره به ذکر نکاتي در خصوص سمپاشي بپردازيم تا ضمن توجه به خطر ناشي از مصرف سموم شيميايي احتياطهاي
لازم انجام گيرد.

چرا سمپاشي مي‏کنيم:

فکر نمي‏کنيد به جاي سمپاشي مي‏توانيم با رعايت بهداشت و پاکيزه نگه داشتن خانه و تقويت گياهان خود از ورود حشرات و خسارت آنها جلوگيري کنيم؟
بد نيست بدانيد سمپاشي در واقع آخرين راه مبارزه با آفات است و آن هم در زماني که جمعيت آفات به حدي باشد که هيچ راه ديگري براي مبارزه با آنها وجود نداشته باشد. در هر حال اگر ناگزير به استفاده از سموم شيميايي شديد اين نکات را رعايت کنيد:
1ـ قبل از هر چيز آفت را بشناسيد و در مورد روشهاي مبارزه با حشرات با کارشناسان کشاورزي مشورت کنيد. يادتان باشد از هر سمي براي هر آفتي نمي‏توانيد استفاده کنيد.
2ـ کارشناسان سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزي آماده هستند تا در مورد استفاده از سموم شيميايي و زمان استفاده از اين سموم، شما را راهنمايي کنند.
3ـ استفاده بيش از اندازه از سموم شيميايي و غلظت آن در نابودي آفات تأثيري ندارد.
4ـ اگر زمان توصيه شده در نظر گرفته نشود باز هم سموم شيميايي اثربخش نخواهد بود.
5 ـ سمپاشي روي سبزيهاي خوردن و ميوه‏ها موجب آلودگي محصول مي‏گردد. با توجه به نوع سم و محصول و کاتالوگ اين سموم بايد تا گذشت زمان توصيه شده از چيدن و خوردن محصولات سمپاشي شده خودداري نمود. اين موضوع اصطلاحا دوره احتياط سم گفته مي‏شود. بنابراين توجه داشته باشيد که تنها شستشوي سبزيها و ميوه‏ها موجب رفع آلودگي نخواهد شد.
6ـ در زمان سمپاشي بايد مواد غذايي و خوراکي را دور نموده و يا آنها را در ظروف دربسته نگهداري کنيد.
7ـ استفاده از وسايل ايمني مانند ماسک و دستکش و کلاه مخصوص در زمان سمپاشي بسيار لازم است.
8 ـ در هنگام سمپاشي، کودکان و اعضاي خانواده بايد از محل سمپاشي دور شوند.
9ـ سموم شيميايي خيلي زود موجب مسموميت و مرگ پرنده‏ها و ماهي‏هاي خانگي مي‏شوند.
10ـ قوطي‏هاي سموم را از دسترس کودکان دور نگه داريد.
11ـ قوطي خالي سموم را زير خاک دفن کنيد.
12ـ بعد از سمپاشي به حمام برويد و از لبنيات بيشتر استفاده کنيد.
13ـ در هنگام سمپاشي از خوردن و آشاميدن خودداري نموده و از دخانيات استفاده نکنيد.
تذکر:
اغلب آفات خانگي آنقدر بي‏اهميت و کوچکند که نمي‏توانند خسارت چنداني به باغچه شما وارد کنند. از آن گذشته اگر کاري به کارشان نداشته باشيد آنها توسط شکارچي‏هاي طبيعي که دسته‏اي از حشرات مفيد هستند شکار خواهند شد. بنابراين نبايد نگراني زيادي در مورد آنها داشته باشيم. در هر حال حفظ سلامتي محيط زيست يک وظيفه ملي است، اجازه ندهيم آلوده شود
منبع: ماهنامه پيام زن
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image