جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
نان و چگونگي نگهداري درست آن
-(8 Body) 
نان و چگونگي نگهداري درست آن
Visitor 511
Category: دنياي فن آوري
ناني که از تنور بيرون مي‏آيد استريل است ولي بلافاصله بعد از خروج از تنور و سرد شدن، به اسپور کپک‏هاي موجود در محيط آلوده مي‏شود و اگر در نگهداري آن دقت نشود، به سرعت کپک خواهد زد. براي جلوگيري از کپک زدن و حفظ نان از بياتي زودرس، بايد در خنک کردن و نگهداري آن دقت کرد.
نان بعد از خروج از تنور بايد سرد شود و براي حفظ بافت آن هرگز نبايد به تعداد زياد روي هم چيده شود.
در منزل و يا شرايطي که بخواهيم مقدار زيادي نان را براي مدت بيشتر از يک روز تا چند ماه نگهداري کنيم بايد از روش خشک کردن و يا از روش انجماد استفاده کنيم. هر يک از اين روش‏ها بستگي به نوع نان و شرايط نگهداري دارد. مثلاً براي نگهداري نان بربري نمي‏شود آن را خشک کرد ولي با انجماد مي‏توان کيفيت و تازگي آن را براي مدت چند ماه حفظ کرد. درجه حرارت يخچال فقط از کپک زدن نان به مدت چند روز جلوگيري مي‏کند ولي در بياتي آن اثر منفي دارد.

توصيه‏ها:

1ـ کيفيت نان در مدت زمان نگهداري آن مؤثر است، هر چه نان با کيفيت مطلوب‏تر تهيه شود، مدت زمان ماندگاري نان بيشتر مي‏شود.
2ـ دسته کردن نان داغ، کپک‏زدگي را تسريع، فسادزدگي را تسهيل و ضايعات نان را تشديد مي‏کند. در حقيقت درجه حرارت نان در هنگام بسته‏بندي از عوامل مهم در مدت زمان نگهداري نان است.
3ـ توصيه مي‏شود نان مصرفي به شکل روزانه تهيه گردد. اگر امکان چنين کاري نيست بايد نان به شکل اصولي قبل از قرار دادن در داخل يک نايلون تميز، خنک گردد زيرا در غير اين صورت نان داغ در داخل نايلون اصطلاحا عرق کرده و با توجه به رطوبت حاصل از تعريق ممکن است کپک بزند. بعد از خنک کردن نان مي‏توان آن را در داخل نايلون تميز قرار داد و در فريزر به مدت بيشتري نگهداري کرد.
4ـ قرار دادن نان در يخچال، بيات شدن آن را تسريع مي‏کند. نگهداري نان در درجه حرارت يخچال نه تنها از بياتي نان جلوگيري نمي‏کند بلکه موجب شتاب آن مي‏شود. بنابراين بهترين دماي نگهداري نان، درجه حرارت فريزر است.
5ـ و بالاخره اينکه از قرار دادن نان در داخل روزنامه و يا داخل کيسه نايلون سياه (بازيافتي) خودداري کنيد.

منابع:

1ـ مهندس پايان، رسول، «تکنولوژي فرآورده‏هاي غلات».
2ـ دکتر محمودي، سوسن و همکاران، «بهداشت و ايمني مواد غذايي».
3ـ دکتر فرج‏زاده آلان، داود، «بهداشت مواد غذايي».

منبع: پيام زن
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image