مواد لازم ( براي 5 يا 6 نفر(
گوشت سردست
نيم كيلو
پياز متوسط
دو عدد
نخود و لوبيا سفيد
يك فنجان
فلفل سبز ريز
چند عدد
سيب زميني استانبولي
250 گرم
آب انار
1 ليوان
رب گوجه فرنگي
يك قاشق سوپخوري
نمك و فلفل وزردچوبه
به ميزان كافي
طرز تهيه:
گوشت را پس از پاك كردن و شستن، چند تكه كرده و با پياز خرد شده و روغن كمي تفت دهيد. نخود و لوبيا را از قبل خيس كنيد. بعد از خيس خوردن، آنها را با زردچوبه و 2 ليوان آب داغ روي شعله ملايم بپزيد. رب گوجه فرنگي را كمي تفت دهيد. سپس آب انار، سيب زميني، نمك و فلفل را اضافه كنيد. پس از آماده شدن غذا، آن را سرو نماييد.
نكات تغذيه اي:
در تهيه اين آبگوشت از آب انار استفاده شده است. انار داراي خواص بسياري است و حتي در احاديث هم بر خوردن آن تأكيد شده است. از جمله خواص آن مي توان موارد زير را نام برد :
1 ـ انار خون را تصفيه كرده و تقويت كننده قلب است.
2 ـ انار اشتها آور است وبهتر است قبل از غذا مصرف شود.
3 ـ انار در رفع اوره و كلسترول ، دفع سموم و تعادل مايعات بدن به خصوص خون نقش مهمي را ايفا مي كند.
4 ـ مصرف انار شيرين، ايجاد شادي نموده و رنگ رخسار را باز مي كند.
5 ـ مصرف انار شيرين تقويت كننده كبد مي باشد و در معالجه يرقان( زردي) مفيد است.
6 ـ انار ترش و شيرين( ملس) باعث كاهش فشار خون مي شود.
7 ـ مصرف انار در معالجه راشي تيسم، كم خوني و ضعف اعصاب مؤثر است و به بدن نيرو مي بخشد. ازاين رو امام صادق(ع) مي فرمايد : به كودكان خود انار بخورانيد زيرا آنها را زودتر به حد جواني مي رساند.
تذكرات:
1 ـ انار براي اشخاصي كه دچار يبوست هستند، مضر است.
2 ـ انار ميوه اي سرد است، بنابراين اشخاصي كه سرد مزاج هستند پس از خوردن آن، مقداري آب جوش با نبات بخورند.
3 ـ انار براي كسانيكه دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زياده روي در مصرف انار ترش ايجاد زخم معده مي كند.
منبع:www.avaxnet.com