? مواد لازم:
برنج : 4 فنجان
نمک : 1 قاشق مربا خوري
روغن : 2 قاشق سوپخوري
طرز تهيه
برنج بي خرده را پاک نموده پس از اينکه چند بار در آب شستيد آن را در آب ولرم ريخته رويش نمک پاشيده، بگذاريد چند ساعت خيس بخورد.
چون برنج در ديگ کوچک خوب قد نميکشد آن را در ديگي نسبتاً بزرگ بار نموده و با احتياط و آهسته آهسته کفگير را در چلو هم زده کف آن را بگيريد.
همين که مغز برنج پخته شد فوراً آن را از روي آتش برداريد در آبکش بريزيد و قدري آب و نمک گرم روي آبکش ريخته برنجها را بچشيد، چنانچه نمکش زياد باشد، باز يکي دو دفعه ديگر آب گرم بدون نمک روي آن بريزيد.
سپس ديگ را روي آتش بگذاريد و قدري روغن در ديگ ريخته، پس از چرب کردن ته ديگ يک ملاقه آب در آن ريخته برنج را در آن بريزيد بهطوري که اطراف ديگ قدري خالي و ميانش بالا آمده باشد.
در صورتيکه مايليد ته ديگ عالي بهدست آوريد اولاً ته ديگ چرب تر باشد و پس از چرب نمودن ته ديگ مقداري خمير به ته ديگ بماليد و روغن بيشتري روي آن بريزيد.
بعضيها يکدانه تخم مرغ را زده و با برنج و زعفران مخلوط نموده ته ديگ ميريزند که ته ديگ مطبوعي بهدست آيد
سپس ديگ را روي آتش گذارده همين که بخارش خارج شد، آتش را ملايمتر کرده در ديگ را محکمتر روي ديگ گذاشته، چند گل آتش روي ديگ بگذاريد و از آتش زير ديگ بکاهيد تا چلو دم کند.
اگر با اجاق گاز غذا درست ميکنيد وقتي آب برنج در حال تمام شدن بود دم کن را برروي آن ميگذاريد و زير آن را کم کنيد بعد از 30 دقيقه چلو حاضر است، مواظب باشيد برنج ته نگيرد.
منبع: www.vista.ir