ازدواج و رسالت اطرافيان درباره نسل جوان
اولياء، مربيان و مبلغان، رسالتى سخت و سنگين درباره اراده و اقدام جوانان نسبت به ازدواج دارند، زيرا تأثير مثبت يا منفى اين انتخاب و اقدام، گاه بيش از پنجاه سال به طور پيدا و دهها و صدها سال به طور پنهان و ناپيدا احساس مىشود.
مجموعه فعاليتهاى فكرى - فرهنگى و اجتماعى كه اطرافيان نسل جوان بايد به طور جدى در پى انجام آن باشند، عبارت است از:
1. توجيه «اهميّت شناخت» و ارائه «راههاى شناخت»نوجوانان و جوانان ايرانزمين از ويژگىهاى والايى بهرهمندند كه از آن ميان، عدالتمحورى، دانشدوستى و حق گرايى است. هرگاه مسئولان، والدين و ديگر دستاندركاران امور جوانان، در جاى خود وظايف خويش را انجام دهند و به ارائه حقايق و بايستهها و شايستهها بپردازند، بى شك نسل جوان ما با جان و دل مىپذيرد و هرگز «سرعت» را برتر از «دقت» و يا «احساس» را حاكم بر «عقل و منطق» نمىنمايد.
گام نخست وظايف اطرافيان ارائه دلايلى محكم و متين درباره ارزش مطالعه، شناخت، تحقيق و بررسى درست و دقيق درباره شريك زندگى آينده است، كه اين امر بسيار مهم، بنيان يك زندگى بالنده و پاينده خواهد بود. بىآنكه «بيراههها» جايگزين «راهها» گردد و آسيبهايى همچون وسواس، افراط، يكسونگرى و يا توقعات خيالى و رؤيايى جايگزين حقايق و واقعيات روز گردند و يا غفلت، احساس و هوس بر عقل و انديشه ما تسلط يابند كه در اين مسير حساس، يك لحظه غفلت، يك عمر پشيمانى به دنبال خواهد داشت:
نقش و نگار هوس، موج سراب است و بس
چند بر آب روان، صنعت روغن بريد؟!(1)