مواد لازم:
بهار نارنج : 3000 گرم
شکر : 2500 گرم
آب ليموترش : 0.5 فنجان
هل : 1 قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
اين مربا يکي از لطيفترين و مطبوعترين مرباها است که بايد در طبخ آن دقت بيشتري بهکار برود تا نتيجه مطلوب بهدست بيايد و نکته حساس آن است که بايد بعد از چيدن بهار (شکوفه نارنج) بلافاصله آن را براي طبخ آماده نمود.
هم وزن بهار شکر در نظر ميگريم و براي هر يک کيلو شکر دو ليوان آب کافي است بهتر است بهار را دو سه ساعت در آب آهک بخوابانيم ديگ مناسبي را آب ميريزيم و جوش ميآوريم بهار از آب آهک خارج ميکنيم و ميشوئيم دوباره در آب ميجوشانيم و آب آن را عوض ميکنيم، بعد بهار را در آب شيرين به مدت 24 ساعت قرار ميدهيم و سه تا چهار بار آب آن را عوض ميکنيم، تا تلخي بهار گرفته شود بعد شکر را با آب ميجوشانيم و صاف ميکنيم و بهار را که تلخي آن گرفته شده است در شربت ميريزيم و روي آتش ميگذاريم تا شربت بجوشد و قوام بيايد، بعد 3 تا 4 قاشق سوپخوري آب ليمو را اضافه ميکنيم و بعد از دو سه جوش مربا را از روي آتش بر ميداريم.
تهيه آب آهک:
به نسبت هر يک کيلو بهار نارنج يک کيلو آهک را در 5 تا 6 ليوان آب سرد حل ميکنيم بههم ميزنيم و ميگذاريم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روي بهار نارنج ميريزيم و بعد 2 تا 3 ساعت بهار نارنج را مطابق دستور بالا آماده ميکنيم.
منبعwww.vista.ir /ج