مواد لازم:
به : 3000 گرم
شکر : 2500 گرم
آب ليموترش : 0.5 فنجان
هل : 1 قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
به را چهار قاچ ميکنيم و تخم و قسمت سفتي وسط به را در ميآوريم و پوست ميکنيم (به را با پوست نيز مربا ميکنند)، بعد به را به شکل قاچ پرتقال خرد ميکنيم و آن را ميشوئيم و در ظرف مس سفيد کرده تميزي ميريزيم (ظرف طبخ مرباي به بايد حتماً مس سفيد کرده باشد زيرا در غير اينصورت مرباي خوشرنگ نميشود)، بعد مقداري آب در حدود 8 ليوان بهطوري که کمي روي به را بگيرد در ظرف ميريزيم و در آن را ميبنديم و ظرف را روي حرارت ملايم ميگذاريم تا به کمي پخته ولي زياد له نشود بعد شکر را داخل به ميريزيم و هل را نيز اضافه ميکنيم و ميگذاريم مربا با حرارت ملايم 3 تا 4 ساعت بجوشد تا رنگ مربا قرمز خوشرنگ و شربت آن غليظ شود. بعد آب ليمو را ميريزيم. مربا چند جوش که زد از روي آتش بر ميداريم.
بايد توجه داشت که ظرف مربا در مدت طبخ مربا بايد بسته و حرارت ملايم باشد تا مربا خوشرنگ شود در صورتيکه مربا رنگش کاملاً قرمز شد ولي شربت آن رقيق بود در آن را برميداريم و حرارت را کمي تند ميکنيم.
منبع: www.vista.ir /ج