آشپزي- اگر طعم گلكلم را دوست داريد و در ضمن زمان زيادي هم براي پخت شام نداريد، ميتوانيد از اين سبزي زمستاني همراه سبزيجات ديگر خوراك سريع و خوشطعمي درست كنيد.
زمان آمادهسازي مواد آن 10دقيقه و زمان لازم براي پخت آن داخل فر اجاق گاز، 30 تا 40 دقيقه است.
مواد لازم:
- نيم كيلوگرم گلكلم (به گلهاي كوچك تقسيم شده)
- 2 عدد سيبزميني
- 100گرم گوجهفرنگي ريز
مواد لازم براي سس:
- 25گرم كره
- يك عدد ترهفرنگي (خرد شود)
- يك حبه سير (له شود)
- 25 گرم يا 3 قاشق سوپخوري آرد گندم
- يك و يكچهارم پيمانه شير
- 75 گرم يا سهچهارم پيمانه مخلوط پنير چدار و پنير پارمسان (رنده شود)
- نوك قاشق چايخوري فلفل قرمز
- 2 قاشق سوپخوري جعفري خردشده
- نمك و فلفل سياه
- جعفري خردشده براي تزئين
طرز تهيه:
1 - گلكلمها را در قابلمهاي حاوي آب به مدت 10دقيقه بپزيد، سپس آن را داخل سبدي آبكشي كنيد. سيبزمينيها را نيز در قابلمه ديگري آبپز كنيد، بعد پوست آنها را كنده و به قطعات متوسط خرد كنيد.
2 - براي آماده كردن سس، كافي است كره را در تابه متوسطي ريخته و روي شعله اجاق گاز آب كنيد؛ پس از آن، ترهفرنگي خردشده و سير لهشده را در كره آبشده ريخته و يك دقيقه تفت دهيد، سپس آرد را اضافه كرده و آن را نيز مرتب به مدت يك دقيقه هم بزنيد.
حالا تابه را از روي حرارت برداريد و شير، 50گرم از پنير، فلفل قرمز و جعفري را كمكم به غذا اضافه كرده و مواد را با هم مخلوط كنيد. پس از آن، تابه را دوباره روي شعله بگذاريد تا مواد به جوش آيد. سپس كمي نمك و فلفل روي مواد بپاشيد؛ بدين ترتيب سس آماده است.
3 - حالا ظرف سراميك يا پيركس مستطيل گودي را آماده كرده و گلكلم را كف ظرف چيده و مخلوط سيبزميني و گوجهفرنگي را به آنها اضافه كنيد، سپس سس را با باقيمانده پنير رندهشده روي مواد بريزيد.
4 - ظرف حاوي اين گراتن را به مدت يك ربع در دماي 180درجه سانتيگراد داخل فر قرار دهيد تا بپزد.
نكته 1: پيش از سرو كردن مواد، با مقداري جعفري خردشده، روي خوراك را تزئين كنيد.
نكته2: اين خوراك را به جاي گلكلم با كلم بروكلي يا حتي با مخلوطي از هر دوي اين كلمها نيز ميتوانيد بپزيد.
نكته3: فر را پيش از قرار دادن ظرف، به مدت يك ربع گرم كنيد.